DOLAR 32,5426 % -0.04
EURO 35,0392 % 0.44
GRAM ALTIN 2.436,60 % 0,55
ÇEYREK A. 3.983,84 % 0,55
BITCOIN 63.504,71 -4.431
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 30°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Azeri Vekil’den Rektör Deveci’ye Ziyaret

Son Güncelleme :

23 Kasım 2015 - 15:02

/ kez okundu.
Azeri Vekil’den Rektör Deveci’ye Ziyaret
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Azerbaycan Milletvekili GanirePaşayeva, Milletvekili Yardımcısı Firuze Tağıyeva, Azerbaycan İş Kadınları Birliği BaşkanıSüreyaİsmailova, Azerbaycan yazarlar Birliği Üyesi Terane Memmedova ve Yazar İmdat Avşar ile birlikte, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret etti

 

Rektörümüz Prof. Dr. Deveci’nin girişimleri ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Senatosunun 18.03.2015 tarih ve 2015/04 sayılı toplantısında 2015 yılını “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Azerbaycan Üniversiteleri İşbirliği ve Dostluk Yılı” olarak ilan edilmesi ile yeniden canlandırılan dostluk ve kardeşlik bağları güçlenerek devam ediyor.

 

Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi tarafından organize edilen 2. Kitap ve Kültür Fuarı’na katılmak üzere Kahramanmaraş’ta bulunan Azeri heyet KSÜ Rektörü Deveci’yi Rektörlük Makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

 

Azeri vekil Paşayeva, KSÜ ile yürütülen ilişkilerin bir millet iki devlet olan bu iki kardeş topluluğun kardeşlik bağlarının artarak güçlenmesinde önemli bir yeri olduğunu vurgularken, aynı zamanda akademisyen olan vekil KSÜ ve Azeri üniversiteleri arasında karşılıklı olarak konferans vererek bilgi ve birikimleri paylaşmalarının gerekliliğine değindi. Ortak projeler üretelim diyen Paşayeva, kardeş iki ülkenin bağlarının güçlenmesinde Rektör Deveci’nin önemli bir rol üstlendiğinin altını çizerken, iki ülkeilişkilerine verdiği katkıdan ötürü teşekkür etti.

 

GanirePaşayeva’a ziyarette Yazar İmdat Avşar’da eşlik ederken, ikili birlikte yazdıkları “Azerbaycan Edebiyatında Karabağ Hikâyeleri” adlı kitabı Rektör Deveci’ye takdim ettiler.Azeri heyet Rektör Deveci‘ye ayrıca Türk ve Azeri bayraklarından oluşan masa üstü bayrak takımı hediye etti.

 

Rektör deveci ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, KSÜ olarak Azerbaycan’la olan ilişkileri sürdürmeyi önemsediklerini ve ilişkilerin aynı sıcaklık ve sıklıkta devam etmesini arzuladıklarını ifade etti. Rektör Deveci, Azeri Vekile Kahramanmaraş el işçiliği örneklerinden olan ceviz oyma sandık hediye etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.