DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.126.192 2.402
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

AYCAN CESUR FM’DE SORULARI CEVAPLADI

Son Güncelleme :

19 Ekim 2015 - 8:48

/ kez okundu.
AYCAN CESUR FM’DE SORULARI CEVAPLADI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Koalisyonu MHP Değil Ak Parti Kurmak İstemedi

MHP Kahramanmaraş milletvekili Adayı Sefer Aycan Cesur FM Genel Yayın Yönetmeni Serkan Ercüment Kuzu’nun canlı yayın konuğu oldu.

Programda 7 Haziran seçimlerinde yaşanana olayları değerlendiren Aycan; “ 7 Haziranda Kahramanmaraşlı hemşerilerimin de desteğiyle milletvekili seçildim. Fakat milletimizin verdiği oyu birileri kabul etmedi.  Tek başına iktidar isteyen 400 vekil istiyorum diyen baştan beri direten Sayın Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan seçim sonuçlarını beğenmediği için seçimlerin tekrarına karar verdi.” Dedi.

Koalisyon görüşmeleri bir aldatmaydı

1 Kasım genel seçimlerine sıkı bir şekilde hazırlandıklarını vurgulayan Aycan konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Çok kısa bir süremiz kaldı ve bu kısa süre içerisin de bütün milletimize Kahramanmaraşlı hemşerilerimize ulaşmak istiyorum. AKP 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma şansını kaybedeceğini anlayınca o günden itibaren sürekli koalisyon kurulmasın tek başımıza iktidar olmaya devam edelim istedi. Sürekli koalisyonu kötüledi. Koalisyon kurulmasının yanlış olduğunu, koalisyonun ülkemize zarar vereceği gibi söylemler içerisin de oldu.

3 1 2

Uzun süredir tek başına iktidar olan AKP böylece tek başına iktidar şansını kaybetti. Ama o günden itibaren de seçimlerin tekrarına karar verildi ve tüm hukuki prosedürleri tamamlamak için ana yasada belirtilen süreyle milleti oyaladı. Sayın Cumhurbaşkanının hem Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlığının sürekli söylediği mesaj biz tek başımıza iktidar olmak istiyoruz.  Eğer 400 vekil verseydiniz bunlar olmazdı! Dediler. Hatta terörün olmasını bile 400 vekili alamamış olmalarına bağladılar. Koalisyon görüşmesi aslında bir aldatmaydı. Koalisyon kurulmayacaktı zaten.  Çünkü AKP herhangi bir partiyle koalisyon hükümeti kurmak istemiyordu. İktidarı paylaşmamak için bir kez daha seçim yapmaya karar vermiştir. Bize geldiklerin de koalisyon teklif edeceklerini bekledik ama bize de bir koalisyon teklif etmediler. Seçim hükümeti teklifi ettiler. AKP’nin desteğine dahi ihtiyaç olmadan seçim hükümeti kuruldu.”

Seçim kararı verilmeden seçim tarihi belirlendi

Seçim kararı verilmeden seçim tarihi belirlendiğine de dikkat çeken Aycan; “ Bu milletin iradesine karşı bir saygısızlıktır. 7 Haziranda bir seçim olmuştur millet tercihini belirtmiştir ama Recep Tayyip Erdoğan ben bunu kabul etmiyorum. Ben tek başıma bir hükümet olmak istiyorum. Hükümeti kimseyle paylaşmam diyerek ülkeyi bu kadar sorun varken bu kadar dert varken tekrar seçime götürmektedir. Seçime giderken milliyetçi hareket patisini yıpratma milliyetçi hareket partisinin tabanına harekettir. Haziran seçimlerinin çözüm süreci yana olduğunu söyleyen Kürtçe şarkılar söyleyen Diyarbakır da mitingler yapıp kandile selamlar söyleyen vatan hainlerini çıkartıp onlarla birlikte halay çeken yasaklı kişileri getirtip onlarla birlikte türküler söyleyen ve Kürt meselesini kabul ediyorum diyen Tayip Erdoğan’dır Davutoğlu’dur. Milliyetçi hareket partisinin tabanına yönelik hareketler içerisindedir ve sürekli milliyetçi hareket partisine sayın genel başkanımıza yönelik yaklaşımlar içerisindedir. Algı operasyonları yapmaktadır bunu bu şekilde değerlendirmek lazım. İşte bir takım kişileri kandırarak listesine koymakta veya onları kendine çekmek istemekte bir taraftan da tabana yönelik hareket yürütmektedir. Bu söylentilerde yaptıkları da bir algı operasyonunun parçasıdır.” Diye belirtti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.