DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Avrupalı Öğrenciler Kahramanmaraş’ta

Son Güncelleme :

14 Nisan 2016 - 13:42

/ kez okundu.
Avrupalı Öğrenciler Kahramanmaraş’ta
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

“Orda bir köy var uzakta” AB projesi kapsamında Litvanyalı ve Bulgaristanlı öğrenciler Kahramanmaraş’ta kaynaşma yemeğinde bir araya geldi.
Katiphan’da düzenlenen programda konuşan Tebessüm Eğitim Derneği Başkanı Cevdet Alperen, dünyada insanların birbirini öldürmek için değil, birbirini yaşatmak için savaşması gerektiğini söyledi.

DSCF0281  DSCF0311
Projeler sayesinde Avrupa’nın Türkiye’ye karşı ön yargılarının kırılacağını belirten Alperen, “Gençlik çalışmaları, insanımızın Avrupalı akranları ile yurt dışında ortak çalışmalar yapmak hedeflidir. Aynı zamanda AB ülkelerinin insanlarını ülkemizde misafir ederek kültürümüzü, misafirperverliğimizi ve başarılarımızı tanıtmaya yöneliktir. Ülkemiz ile Avrupa’nın birbirine yakınlaşmasının sağlanmak istendiği açıktır. Biz AB ülkeleri ile Ortadoğu ülkeleri arasında bir köprüyüz. Bu topraklar büyük medeniyetlere beşiklik yapmıştır. Avrupalılar bizi mutlaka iyi tanımalıdır” dedi.

DSCF0299
Litvanyalı ve Bulgaristanlı öğrencilerle dostluk köprüleri ve iletişim kanalları inşa edeceklerini kaydeden Alperen şunları söyledi:
“Siz değerli misafirlerimizden isteğimiz buralarda gördüğünüz barış, sevgi ve huzur ortamını başta anne babalarınıza, kardeşleriniz ve okul arkadaşlarınıza anlatarak, ülkemizin gönüllü elçisi olmanızdır. Önce bir insan olarak biz sizi, sizde bizi seveceksiniz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.