DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.806,01 -2.447
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ATEŞ K.MARAŞ’TA ONİKİŞUBAT BİRİNCİ

Son Güncelleme :

16 Kasım 2015 - 9:07

/ kez okundu.
ATEŞ K.MARAŞ’TA ONİKİŞUBAT BİRİNCİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş 1 Kasım seçimlerinden sonra seçim sonuçları hakkında ilk kez konuştu. Yaptığı yazılı açıklamada seçim sonuçlarını değerlendiren Ateş, “Milletvekili çıkaramadık fakat oylarımızı artırdık” dedi. Onikişubat İlçesi Kurulduğunda Cumhuriyet Halk Partisinin oy oranı 2 bin 800’di ve 1 Kasım seçimlerinde geldiğimiz nokta ise oy oranımız 13 binin üzerinde olduğunu ifade etti.

 

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şu ifade edelere yer verdi: “ Bir kısım seçimlerinden sonra seçimle ilgili değerlendirme yapmak için bir müddet bekledik daha net ve daha sağlıklı sonuçlar elde edebilmek için bazı verilerin elimize ulaşması bazı olayların perde arkasının daha net görünmesi gerekiyordu. İşte bu 14 günlük sürede veliler büyük ölçekte toplandı ve artık bazı şeyler daha net anlaşılır hale geldi. Öncelikle 1 Kasım seçimlerinde yerelde Kahramanmaraş geneline baktığımızda 7 Haziran seçimlerine göre oyunu yaklaşık 10 bin civarında arttırmış 7 Haziran seçimleri sonuçlarına benzer bir sonuç olsa da milletvekili çıkarabilecek’ ken AK Parti’de açıklanamayan biçimdeki oy artışı şehir barajını yükselttiği için çok az bir oyla maalesef milletvekili çıkaramadık. 7 Haziran daha sonra yaptığımız değerlendirmelerde ülke içerisindeki karışıklık ve kargaşa olabileceği endişemizi bu yöndeki duyurularımızı zaman zaman kamuoyu ile paylaşmıştık. Maalesef üç buçuk aylık süreçte bu ülkede 450 küsür vatandaşımız hayatını kaybetti. Ülke birdenbire yangın yerine döndü. Her yerde bombalar patlamaya silahlar ateşlenmeye başladı. İlçe idare edenler sanki 13 yıldan beri iş başında değilmiş gibi bir suçlu aramaya başladılar. Kamuoyunda biz gelmezsek ekonomi paramparça olur, biz gelmezsek ülke kan gölüne döner algısı yaratılmaya çalışıldı. Yandaş basın ve medya üzerinde ciddi bir baskı kurdu ve derin devlet taşeron terör örgütleri ile birlikte muhalefet partilerinin mitinglerinde olay çıkarma bomba patlatma insanları öldürme korkusu saldı.

 

KAHRAMANMARAŞ’TA ONİKİŞUBAT BİRİNCİ

Ülke genelindeki durumu yukarıda özetledik. Kahramanmaraş özelinde bu yılın başında göreve geldiğimizde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 12 Şubat’taki oyu yüzde 1,4 civarındaydı. 12 Şubat ilçemiz Kahramanmaraş’ın en büyük ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyaset yapmakta en çok zorlandığı bölgelerden birisi göreve geldikten sonra eldeki imkanlar dahilinde çalıştık. Öncelikle fiziki ve idari şartları iyileştirmeye çalıştık. 7 Haziran seçimlerinde yaptığımız çalışma neticesinde Türkiye’de 2014 seçimlerine göre oyunu arttıran oyunu en çok arttıran ilçe olduk. 2 bin 800 olan oyumuzu 9 bin 550 taşıdık. Yeterli midir? Tabii ki değildir. 7 Haziran’da sonra çalışmalarımız rutin bir şekilde devam ederken 1 Kasım erken seçimlere geldi. 1 Kasım erken seçimlerinde 45 günlük sürede eldeki yetersiz imkânlara rağmen elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Yine bütün ortalamaların üzerindeki ciroya artışıyla yüzde 50 ye yakın bir oy artışı ile 13 binin üzerine taşıdık. Yani yüzde 1,4 olan oy oranını 7 nokta sekizlere çıkardık. Yeterli buluyor musun? Hayır. Genel başkanımızın ifade ettiği gibi başarının ölçüsü milletvekili çıkarmakta iktidar olabilmektir ama hiç kimse Kahramanmaraş’ta gerek 12 Şubat İlçe örgütünü gerekse Kahramanmaraş genelindeki tüm Cumhuriyet Halk Parti teşkilatını çalışmamakla başarısız olmakla suçlayamaz. Önümüzdeki süreçte 12 Şubat ilçemize Cumhuriyet Halk Parti’nin oylarını 20 bin bandına taşımamız gerekiyor. Bunun için de bugünden başlamak itibariyle çalışmak diyalog kurmak halkın sorunlarını eğilmek ve onlara çözüm önerileri sunmak gerekiyor. Gerek 7 Haziran seçimlerinde gerekse 1 kısım seçimlerinde çalışmalarımıza iştirak ederek oylarımızı yükseltmemiz de emeği olan 12 Şubat İlçe yöneticileri il yöneticileri disiplin kurulu üyeleri ve yönetici olmadığı halde Partili üye sorumluluğuyla bizimle birlikte çalışan tüm dostlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.