DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Astım Hastası İçi Seferber Oldular

Son Güncelleme :

20 Şubat 2015 - 11:14

/ kez okundu.
Astım Hastası İçi Seferber Oldular
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde kar nedeniyle hastaneye ulaşamayan 81 yaşındaki bir astım hastası için Elbistan Belediyesi, ELOFF ve 112 Acil Servis ekipleri seferber oldu.

Kalınlığı yer yer 50 santimetreyi bulduğu bölgelerden biri olan Atmalı Kaşanlı Mahallesi’nde astım hastası olan 81 yaşındaki Kemal Dudu, sabah saatlerinde fenalaştı. Aile fertleri, yaşlı adamı kendi imkanları ile hastaneye ulaştırmak istese de kar onlara geçit vermedi. Mahalleyi ilçeye bağlayan 7 kilometrelik yolu kaplayan karı aşamayan Dudu ailesi, durumu Elbistan Belediyesi’ne bildirdi. Elbistan Belediyesi ekipleri, vakit kaybetmeden iş makinesi ile yola çıktı. 112 Acil Servis ekipleri de hastayı almak için iş makinelerinin açtığı yolda ilerleyebildi.

Yaşlı adamın mahsur kaldığını öğrenen Elbistan Alternatif Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Derneği (ELOFF) ekipleri de dört çeker araçlarla yola çıktı. Elbistan Belediyesi’ne bağlı ekipler bir yandan yolu açarken ELOFF ekibi de, normal araçların ilerleyemeyeceği yolları aşarak Kemal Dudu’nun evine 3 saat sonra ulaştı. Bu sırada tekrar etkisini arttırankar, ekiplere zor anlar yaşattı. ELOFF’a ait araçla Elbistan Belediyesi ekiplerinin açtığı yolda buluşan sağlık ekipleri, yaşlı adamı ambulansa nakletti. Yaşlı adama ilk müdahale de ambulans da yapıldı. Kemal Dudu, daha sonra Elbistan Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Elbistan Belediyesi, ELOFF ve 112 Acil Servis ekiplerinin güç birliği yaparak kısa sürede hastaya ulaşması ve hastaneye götürmesi, Kemal Dudu’nun yakınları tarafından takdirle karşılandı. Dudu’nun yakınları, kurtarma operasyonunda katkısı bulunanlara teşekkür etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.