DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ARTIK AFŞİN’DE OKULLAR LAVANTA VE KEKİK KOKACAK!

Son Güncelleme :

01 Nisan 2022 - 23:36

/ kez okundu.
ARTIK AFŞİN’DE OKULLAR LAVANTA VE KEKİK KOKACAK!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, örnek bir projeyi daha ilçeye kazandırdı.
Afşin Belediyesi ile Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Okul Ortamları İyileşiyor, Güzelleşiyor, Kazandırıyor” projesinin protokolü imzalandı.


Protokol kapsamında Afşin’deki 83 okulda parke ve asfalt çalışması yapılmasının yanı sıra bahçelerine 42 bin metrekare alana lavanta ve kekik ekimi yapılacak.
Afşin Anaokulu konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, okulların hem lavanta ve kekik kokacağını hem de gelir elde edileceğini söyledi.


“Okullar gelir elde edecek”


Projenin önemine değinen Başkan Güven, “Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokoller bir sinerji oluşturmak içindi. Bunları geniş kitlelere ulaştırıp bir sinerji oluşturmamız lazım. Bu yıl okullardaki ekimlerimizin bir kısmını gerçekleştirdik, bir kısmını da zamanla gerçekleştireceğiz. Okullarımız böylece gelir elde etmiş olacak. Okul bahçelerinde Ekim ayı sonu ve Kasım ayı ortası gibi ekim yapacağız. Çünkü bahar ve yaz ekimlerinde bitkinin su ihtiyacı oluyor. O yüzden geniş alan ekimlerini güz döneminde yapacağız. Okul bahçelerimizde lavanta olması görsel şölen olarak da güzel olacak” diye konuştu.


“Yerel kalkınmayı sağlayacağız”


Lavanta ile ilgili asıl amaçlarını da açıklayan Afşin’in fatihi Güven şunları söyledi: “Buradaki asıl amacımız çiftçilerimize ürünleri teşvik edip yerel kalkınmayı sağlamak. Bu konuyla da ilgili Kalkınma Bakanlığı çok büyük destek verdi. Tesislerle ilgili projemiz Kalkınma Bakanlığımızın desteğiyle yapıldı. Çiftçilerimizde önemli bir gelir artışı sağlıyor bu ürün. Bu konuda bazı okullarımız şanslı. Çünkü geniş arazileri var. Kırsal alanlarda çiftçilerimizin gelirleri artması sevindirici bir olay. Ben bu fikri ortaya atan Milli Eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Bu proje, okulların Afşin’e vermiş olduğu bir hediyedir. Ürünlerimizi pazarlama yönünde çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu projemiz örnek olmuş olacak.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.