DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Arıkan sahada vatandaşlarla

Son Güncelleme :

02 Mart 2015 - 15:52

/ kez okundu.
Arıkan sahada vatandaşlarla
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan esnaf gezilerine Yeni Hal esnafından başladı. Sabahın erken saatlerinde Yeni Hal esnafını ziyaret eden Arıkan Yeni Hal’in erken insan trafiğinde vatandaşlarla sohbet ederek destek istedi.

 

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan Yeni Hal esnafını ziyaret etti. Tek tek işyerlerini gezerek vatandaşlarla sohbet eden. Vatandaşları hizmet yolunda destek isteyen Arıkan; “sabahın çok erken saatlerinde kalkarak rızıklarının peşinde olan esnafımızı ve buraya gelerek alışveriş yapan market, manav işleten arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Amacımızın hizmet olduğunu, vatandaşlarımızın yaşam refahını yükseltmek, Yeni Türkiye’ye katkı yapmak için yola çıktığımızı söyledik. Sağolsunlar bu düşünceler vatandaşlarımızda karşılık buldu ve bize yoğun ilgi gösterdiler” dedi.

 

Orta hal esnafıyla samimi bir sohbet eden Arıkan’in ziyarette ikinci durağı Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ahmet Kuybu oldu. KMESOB Başkanı Kuybu ile esnafların durumu hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Arıkan, siyasetteki istişare edeceklerin en başında sivil toplum kuruluşlarının da geldiğini belirtti.

KUYBU, ESNAF ODALARI OLARAK ARIKAN’IN YANINDAYIZ

Mahmut Arıkan’ın Kahramanmaraş’a katkısının olacağını ve kent için özlenen milletvekili tanımına uyduğunu belirten KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu Arıkan’a sonuna kadar destek vermeye hazır olduklarını dile getirerek şöyle konuştu; “7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimin ülkemize, milletimize, ilimize ve esnaflarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Mahmut Arıkan Kahramanmaraş’ımızda özlenen milletvekilliği tanımına uyan birisidir. Sanayici ve işadamı kimliği ile sivil toplum kuruluşundan gelmesiyle bize de çok yakın biri. Bu süreç içerisinde biz onun her zaman yanındayız. Esnaf sanatkârlar olarak desteğimiz devam edecek.  Sonuçta hayırlı olur, hakkında hayırlıysa vesile olur. İlimiz için iyi olacağını düşünüyoruz. Kendisine başarılar diliyorum.”

BÜYÜKLERİMİZLE DEVAMLI İSTİŞARE EDECEĞİZ

Kahramanmaraş’ta yıllardır halkla içe bir görüntü çizerek halk tarafından mütevazi kişiliğiyle tanınan Arıkan Esnaf Odaları Birliği ziyaretinin ardından iş ve siyaset dünyasında önemli isimleri de ziyaret etmeyi unutmadı. Kahramanmaraş’ta iş dünyası arasında önemli bir yere sahip olan Mahmut Dokumacı’yı ziyaret eden Arıkan Aday Adaylığıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Daha sonra ise Kahramanmaraş’ta iki dönem milletvekilliği iki dönemde Belediye Başkanlığı yapan Ali Sezal’ı ziyaret eden Arıkan, Sezal’a övgüler yağdırdı. Siyasetin duayen ismi olarak bilinen Sezal’la ilgili şöyle konuştu; “Türk siyasi tarihinde ve Kahramanmaraş siyasetinde Ali Sezal ağabeyimiz 2 dönem belediye başkanlığı ve 2 dönem Milletvekilliği yaptı. Bizim büyüğümüz ve abimiz. Bize bu görev verilse de verilmese de büyüklerimizle ve siyasette tecrübeli deneyimli olanlar ağabeylerimizle her zaman istişare ettik etmeye de devam edeceğiz. Onların görüş ve düşünceleri bizim için çok önemli. Siyaset yaparken büyüklerimizin tecrübelerinden ve deneyimlerinden yararlanarak adım atacağız.

SİYASETİ HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Bugün büyüğümüz olan Ali Sezal’ı ziyarette bulundum. Her zaman düşüncelerine ve görüşlerine danışarak siyaset yapacağız. Siyaset yalnız yapılacak iş değil. Siyasette aktif olanlarla, teşkilatımızda, milletvekilleri ve belediye başkanlarımızla, geçmişte çok büyük tecrübesi ve deneyimi olan Ali Sezal gibi büyüklerinde görüş ve düşüncelerini alarak kararlarımızı vereceğiz. Kahramanmaraş’ımızı bu şekilde temsil edeceğiz. Ben her zaman büyüklerimizin tecrübeli ve deneyimli olanlarla ticari ve kendi hayatımda da onları hep örnek almışımdır. Ali Sezal Kahramanmaraş siyasetinde çok büyük emeği olan birisidir. Ali Sezal gençlik yıllarından beri siyasetin içerisindedir. Her zaman siyasetin içerisinde olmuşlardır. Kendileri bize her zaman rehber olacaktır. Her zaman kapısını çalacağız. Memleket yönetiminde kendisini her zaman rahatsız edeceğiz ve fikirlerini alacağız. Hep beraber memleketimizi yöneteceğiz. Daha çok kapısını çalıp görüş ve düşüncelerini alacağız”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Sezal ise Mahmut Arıkan7ın sanayiyi iyi bilen halkın içinden gelen yetişmiş biri olduğunu söyledi. Sezal ayrıca; bir ülke idaresinde hükümetin ve parlamentonun oluşumunda bazı insanlara ihtiyacın olduğunu, bunların bürokrasiyi bilen, tarihi bilen, dış ülkelerin yapısını, hareketliliğini, ticari ve siyasi girişimlerini bilen insanlara ihtiyaç olduğunu belirterek şöyle konuştu “Bu sadece saydıklarımla olmaz. Bunların yanında iyi yöneticiye ihtiyaç vardır. Bir yönetici eğer isterse iyi ekip kurarak idare edebilir. Fakat siyasetten amaç oy almaktır. Oy alırken de halka yakın olması lazım. Halkın tanıdığı ve halkı bilen bir insan olması lazımdır. Halkın içerisine rahat giren olması lazım. Korumayla gezmeyen insan olması lazım.  Bu çerçeve de bir liste çıkarılacaktır. Burada belki hükümet görevini yapıyor ama muhalefetinde olumlu tepkilerde bulunması lazım. Muhalefet şuanda yapıcı tepkilerde bulunmuyor hep yıkıcı tenkit tepkilerinde bulunuyor. Öneri getirilmesi lazım. Doğru düzgün bir öneri yok. Daha iyi bir muhalefete memleketi daha iyi bilen halka ve bürokrata yakın siyasilere ihtiyacımız var. Bu kardeşlerimizin içerisinde bu mizaca ve kapasiteye sahip kardeşlerimiz var. Kahramanmaraş’ımız için ve ülkemiz için Orta Doğu’daki oyunlara karşı durabilecek kapasitede insanlara ihtiyacımız var. Seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Mahmut Arıkan sanayiyi iyi bilen halkın içinden gelen yetişmiş bir kardeşimizdir. Hayırlısı olsun. Makam ve şöhret için değil, ülke için gelen insanlara ihtiyacımız var. Allah yollarını açık etsin ve hayırlısıyla olsun.”

Arıkan daha sonra Orman Dairesine giderek esnafları tek tek gezdi. Hatırlarını sordu ve sıkıntılarını dinledi. Bazı vatandaşların sıkıntılarına daha vekil olmadan çözüm buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.