DOLAR 32,3659 % 0.14
EURO 34,9705 % -0.31
GRAM ALTIN 2.325,14 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,61 % 0,20
BITCOIN 2.284.394 0.868
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Arap ve Türk sermayesi birleşecek

Son Güncelleme :

02 Kasım 2016 - 13:24

/ kez okundu.
Arap ve Türk sermayesi birleşecek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

TOBB öncülüğünde aralarında KMTSO Başkanı Serdar Zabun’unda bulunduğu 250 kişilik bir heyet, Bahreyn’de Körfez ülkelerindeki yatırımcıyla bir araya geldi. Bakan Tüfenkçi ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş gibi üretken şehirlerin, Arap sermayesi ile buluşacağını söyledi.

Türk iş dünyası, 1 trilyon dolarlık yatırım fırsatları için Körfez’e çıkarma yaptı. Bahreyn’deki forumda Körfez yatırımcılarını Türkiye’nin mega projelerine yatırıma çağıran Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Türkiye’nin yatırımları dev projelerle sürüyor. Bu fırsatlardan kardeşlerimizin yararlanmasını istiyoruz” dedi.

ABD’nin Suudi Arabistan’a yönelik 11 Eylül kararının ardından batılı ülkelerde yatırımları tehdit altına giren Körfez ülkeleri iş dünyasıyla Türk işadamları “stratejik ortaklık” için buluştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), aralarında KMTSO Başkanı Serdar Zabun’unda bulunduğu 250 işadamını Bahreyn’de Körfez ülkelerindeki yatırımcıyla bir araya getirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı Türkiye-Körfez 2. İş ve Yatırım Forumu’nda Bahreyn’in yanı sıra Katar, Suudi Arabistan gibi bölge ülkelerinden gelen 800’e yakın işadamı iş ve yatırımı konuştu. Körfez İşbirliği Konseyi Üyesi ülkelerin toplam inşaat projelerinin değeri 1 trilyon doların üzerinde bulunuyor. Türk müteahhitler de pastadan pay almak için forumun ilk gününde yatırımcılarla ikili görüşmeler yaptı

İLİŞKİLERDE SIÇRAMA

Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Khalid Al Moayyed, stratejik ortaklık için burada

olunduğunu belirterek, “İlişkilerde gerçek bir sıçrama yaratmak istiyoruz. Sağlık turizmi, enerji kaynaklarının çeşitliliği, gıda güvenliği, içme suyu güvenliği ve her alanda yatırımı geliştirmeyi arzulamaktayız. Bahreyn olarak Körfez İşbirliği Konseyi olarak ilişkileri daha ileriye götürmeyi hedefliyor ve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

2.5 trilyon $ için harekete geçmeliyiz

5 MİLYAR DOLARI GEÇECEĞİZ

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, 15 Temmuz sonrası yeni bir döneme girdiklerini belirterek: “Bu tarih itibarı ile tam bağımsız Türkiye’nin temelini attık. Ekonomik manada Kahramanmaraş gibi üretken şehirler, yeni sermayeler ile buluşarak ikili iş birliklerine gireceğiz. Toplam 7 kalemde Türkiye’de üretimde birinciyiz. Bilgi birikimi, ar-ge ve tecrübemiz ile yakaladığımız bu birinciliği artık dünya liginde göstereceğiz. Arap-Türk sanayi işbirliği sayesinde ülkemizin 500, kentimizin 5 milyar dolar ihracat hedefi gerçekleşecek. Buradan edindiğimiz izlenimleri Kahramanmaraşlı üretken iş adamlarımız ile paylaşacağız. Önümüzdeki günlerde yeni yatırımlar bizleri bekliyor” dedi.

MADO BAHREYN ŞUBESİ AÇILDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberinde KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Elbistan TSO Başkanı Mustafa Paksoy, Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can, Bahreyn’de MADO açılışına katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.