DOLAR 32,5999 % 0.34
EURO 34,8211 % 0.18
GRAM ALTIN 2.508,34 % 0,96
ÇEYREK A. 4.101,13 % 0,96
BITCOIN 2.117.785 2.358
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ALTINCI DUYU OTİZM FARKINDALIK PROGRAMI

Son Güncelleme :

22 Nisan 2017 - 8:31

/ kez okundu.
ALTINCI DUYU OTİZM FARKINDALIK PROGRAMI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ile Altıncı Duyu Otizm Farkındalık Programı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü organizesi ve Eğitim Fakültesi’nin desteği ile gerçekleştirilen program Senem Ayşe Konferans Salonu’nda başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar otizmin bir hastalık olmadığını dikkat çekerek programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından konferansa geçilirken ilk sözü alan KSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Altun, “Otizm Spektrum Bozuklukları” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Özel Eğitim Uzmanı-Pedagog Mehmet Küçükgöz, “Otizm ve Eğitim Süreci” konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Küçükgöz, otizmin erken tespiti durumunda sürekli ve yoğun bir eğitimle fark oluşturulabileceğini söyledi.

Konferans kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam da “Otizm Spektrum Bozukluğunda Sosyalleşme ve Ailelere Tavsiyeler” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Seminer sonunda konuşmacılara Rektör Vekili Güneşaçar ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edilirken Altıncı Duyu Otizm Farkındalık Programı etkinliklerine geçildi.

Konferans sonrası düzenlenen konserin ardından katılımcılar otistik çocuklar ve aileleri ile birlikte dilek fenerleri uçurulmasıyla son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.