DOLAR 32,5995 % 0.37
EURO 34,8313 % 0.26
GRAM ALTIN 2.493,04 % 0,34
ÇEYREK A. 4.076,12 % 0,34
BITCOIN 2.125.202 5.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ALTERNATİF ÜRÜN DENEMELERİNE DEVAM EDİLİYOR

Son Güncelleme :

06 Haziran 2017 - 9:55

/ kez okundu.
ALTERNATİF  ÜRÜN DENEMELERİNE DEVAM EDİLİYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çiftçilere Tarımsal yenilikler kapsamında Alternatif Ürün Olarak 15.000 adet Stevia (Şeker otu) Fide Dağıtımı gerçekleştirildi.

Stevia yetiştiriciliğinin adaptasyon demonstrasyonları Kahramanmaraş’ta kuruldu.

Anavatanı Paraguay olan genellikle Çin, Hindistan ve Güney Amerika’da yetiştirilen STEVİA (şeker otu) Ülkemizde 5-6 yıllık bir geçmişe sahiptir ve şu ana kadar birkaç ilde yetiştirilmektedir.

Bilinen şekere alternatif ve şekerin kullanıldığı tüm alanlarda kullanılan sağlıklı bir şeker kaynağıdır. Bilim insanlarınca yapılan araştırmalar neticesinde şimdiye kadar hiçbir yan etkisine rastlanmamıştır.

Bilinen normal şekerden 30 kat, işlenmiş haliyle kullanıcılarına 300 kat daha şekerlilik hissi veren stevia, hiçbir kalorisi ve protein (sıfır kalori ve sıfır protein) içermemektedir.

Araştırmalarda İnsan sağlığına bir çok faydası olduğu tespit edilen stevia şekerini diabet (şeker) hastaları da kullanabilmektedir. Nikotin isteğinin azaltmakta ve sigarayı bırakmaya yardımcı olmaktadır.

Stevia (Şeker otu) yapay tatlandırıcıların yerine daha sağlıklı şeker kaynağı olarak tercih edilmektedir.

Şeker kaynağı olarak kullanım alanları çay, kahve, meyve sularından, gazlı içeceklere, çikolata, bisküvi, pasta ve kek, reçel ve marmelat a kadar birçok gıda ürününde kullanılmaktadır.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.