DOLAR 32,5608 % 0.13
EURO 34,9075 % 0.65
GRAM ALTIN 2.431,22 % -0,07
ÇEYREK A. 3.975,04 % -0,07
BITCOIN 66.406,00 -0.135
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ERKOÇ’UN BASIN BAYRAMI MESAJI

Son Güncelleme :

24 Temmuz 2015 - 7:26

/ kez okundu.
ERKOÇ’UN BASIN BAYRAMI MESAJI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Türk Basınında Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erkoç yayınladığı mesajda, basın kuruluşlarının demokrasinin güçlenmesine önemli katkı sağladığını bildirdi.

Başkan Erkoç’un mesajı şöyle; “24 Temmuz 1908 tarihinin yıldönümünde, Türk Basınında sansürün kaldırılışının 107. yılını kutlamaktayız. Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı konumundaki basın, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarındandır. Demokrasi kültürünün yerleşmesinde ve bir yaşam biçimine dönüşmesinde, basının konumu ve yapısı oldukça önemlidir. Basın, yönetimlerle halk arasında köprü görevini yerine getirmekte, ülke sorunlarına ayna tutarak en doğru şekilde çözümlerin oluşturulmasına katkı sağlamaktadır. Basının toplum adına üstlendiği görevleri yerine getirebilmesinin vazgeçilmez koşulu ise özgür ve tarafsız olabilmesidir. Basının sansürlendiği, sınırlama ve baskılara maruz kaldığı, özgürce görevini yapamadığı ülkelerde demokrasi ve insan haklarından söz etmek mümkün değildir. Basının kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üzerinde tutması, doğru, ilkeli ve objektif habercilik anlayışından ayrılmaması da büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizde ve şehrimizde her türlü zorluklara karşı göğüs gererek, büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru bilgilendiren ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarının Basın Bayramı’nı kutlarım.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.