DOLAR 32,3537 % 0.31
EURO 35,1307 % -0.02
GRAM ALTIN 2.303,33 % 1,13
ÇEYREK A. 3.765,94 % 1,13
BITCOIN 2.292.340 2.212
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

AK Parti Kahramanmaraş 28. Dönem Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Son Güncelleme :

13 Nisan 2023 - 9:17

/ kez okundu.
AK Parti Kahramanmaraş 28. Dönem Milletvekili Adaylarını Tanıttı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ak parti 28. dönem milletvekili adaylarını basın mensupları ile tanıştırdı.. ilk sözü 8 . sıra adayı Ramazan Gürbak aldı..
Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel: Her zaman biliyorsunuz, geniş büyük salonlarda binlerin katıldığı toplantı ile davul zurna ile tanıtım yapardık.. 11 ilimizi etkileyen Deprem sebebi ile 14 Mayıs seçimlerinde müzik yok, görkemli törenler yok, bugün adaylarımızı sadece siz basın mensupları ile bir araya getiriyoruz..
Geçiş dönemde öğle başlayan, akşam iftar yemeği, sahur ‘a kadar devam eden seçim çalışması bu dönem olmayacak.. konumuz deprem , biz deprem ile alakalı çalışma yapacağız siyaset yok..
Fırat Görgel : 8 yeni vekil adayımız, Sayın Bakanımız ile sizlerle tanıştırmaya başlıyorum ilk söz olarak : Herkesin iyi bildiği Sayın Ramazan Gürbak ile söze başlıyoruz..


Ak Parti 8. sıra Milletvekili adayı Ramazan Gürbak: 15 Yıldır Muhtarlık yapıyorum, Ak Parti kurulduğu günden beri partinin her toplantısına katılan biriyim.. Resmi görevim olmamasına rağmen her zaman bir yönetici gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan davasına çalışan biriyim ..2018 yılında da aday adayı olmuştum. o zaman nasip olmadı.. Bugün listenin neresinde olduğum önemli değil burada bulunmam benim için bir şereftir.. Sıralamanın bir önemi yok.. Türkiye mizi 22 yıldan beri Ak Parti döneminde kazanımların devam etmesi için çalışacağım.. ak Parti iktidarı devam etmeli.. Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan bu seçimden zaferle çıkması için çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.


Fırat Görel, Afşin yiğit evladı , ak Parti 7 Sıra Milletvekili adayı Korak Kıraç söz verdi.. Koray Kıraç : Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlere büyük bir görev yükledi bunun bilinci de olarak, ve de yüzde 20 olmayan savunma sanayi bugün yüzde 80 oldu ise bunun devam etmesi için 14 Mayıs kadar var gücümüzle çalışacağız..


Bir Deprem felaketi yaşadık, asrın felaketi sonrasında şehrimizin her köşesi depremden zarar gördü bunu bilerek bu zor dönemde aday olduk, sorumluluğumuzun farkındayız,” dedi.
Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Halil Gezginç , saçlarına ak düşenlerden tanımayan yoktur.. işte onun oğlu Kahramanmaraş Sevdalısı Hasan Gezginç diyen Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel sözü Hasan Gezginç’e verdi..: Gezginç, ” Kahramanmaraş doğdum, ilk okul, orta okulu, Lise yı Kahramanmaraş’ta okudum, uzun yıllar burada müdür olarak çalıştım.. Kahramanmaraş evladı.. Tarım Bakanlığında genel müdürlüğü , Tarım işletmeleri genel müdür olarak hizmet verdim..


Depremin ilk gününden beri burada acıları biz de birlikte yaşadık, Dünyaya mal olmuş Dünya Lideri yanında saf tutmak şerefi bize yeter..
Kahramanmaraş’ta gerekli neticeyi alacağımıza inanıyorum, Cumhuriyetimizin 2. yüz yılına girmede katkımız olursa mutlu oluruz.. ak partide milletvekili adayı olmak bir şereftir.. Bize durmak , oturmak yok 14 Mayıs kadar çalışacağız,” dedi..


Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı Prof.Dr. Mehmet Şahin : ” Basın yabancı biri değilim, çok uzun konuşmayacağım sizler bizi tanıyorsunuz.. önümüzde yüz yılın seçimi var.. 14 Mayıs 2023 Seçimleri çok önemli, 14 Mayıs da kime oy vereceğimiz bilelim.. Asrın felaketinin ortadan kaldırmak için çalışmalıyız.. ben bunu uzun dönem askerlik olarak görüyorum, kısa dönem yapmıştım demek ki yetmemiş bu şehri ayağa kaldıracağız.. bunu için uzun dönem askerliğe talip olduk..


Bu seçimlerde ya tüm kazanımları kayıp edeceğiz yada hep birlikte kazanımları devam ettireceğiz.. 14 Mayıs seçimleri çok çok önemli 2. yüz yıla taşımak zorundayız.. Şehrimizin tüm fertlerine görev düşüyor.. Biz Maraş’ın bir parçası olacağız hizmette talip olduk.. hizmet etmeye talip olduk, efendi olmaya değil..
Ak Partinin tek bayan milletvekili adayı : Tuba Göksal : ” Ben iletişimciyim ama kıyamet günü Kahramanmaraş geldim, bugüne kadar Kahramanmaraşlı tanımamışım.. Kahramanmaraşlının ferasetini gördüm.. güzel insanlarını gördüm , Kahramanmaraş bizi buraya taşıdı 6 Şubattan beri buradayım Kahramanmaraşlılarla omuz omuza çalışıyorum. buradan milletvekili aday olmak da bizim kaderimiz diyorum.. Bu vekillik değil başka bir şey bunu iliklerime kadar yaşadığım his ettim.. ediyorum ..yaşıyorum
Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel , meslek taşı Av. Mevlüt Kurt söz verdi.. Kurt : ” Elbistan da 22 yıldır Avukatlık yapıyorum.. 3 yıl ilçe başkanlığı yaptım.. Milli Gençlik vakfı da 1994 de Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Belediye Başkanlığında Sandık müşahitti olarak siyaset girdim..


Ak Partiye kurulduğu günden bu yana siyasetin içinde bulunan biriyim , bu sebeple Deprem sonrası zor bir görev olduğunu bilerek müracaat yaptım.. Sorumluğumuz daha da arttı.. bu bilinçle yola çıkıyoruz.. Bizi nelerin beklediğini biliyoruz.. Dünya Liderine hep beraber hizmet edeceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımızı yüksek oy oranı ile yeniden seçtireceğiz,” dedi


Kahramanmaraşlıların çok iyi tanıdıkları İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Depgici Milletvekili adayı olarak : Asrın felaketi de vefaat eden tüm vatandaşlarımıza Allah ‘tan rahmet diliyorum, yaralılara şifalar diliyorum. Bu tıramayı hep beraber aşacağız.. Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne kadar verilen destek gibi bugünde çok fazla destek verileceğine inanıyorum..


Devlet Millet ele bu felaketi hep birlikte bertaraf edeceğiz.. üstesinden geleceğiz.. bizler vekil olarak sizler basın olarak, Kahramanmaraş halkı olarak bir olacağız el birliği ile ayağa kalkacağı..” dedi..
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör : ” Partimizin Milletvekili adayları ile beraberiz , Bizim partimizde eski yok, Bayrak değişimi var, 14 Mayıs da Milletvekillerimiz yeni vekillere bayrağı devredecektir.. 27. dönem vekillerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum..
Türkiye elde ettiği kazanımların durmaması, daha ireli gitmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden göreve gelmesi gerekiyor.. 67 günden bu yana Deprem mücadelesi veriyoruz, yaralarımızı sarıyoruz.. devam etmesi için bu seçim de büyük farkla kazanmamız gerekiyor..


Her zorluğun , bir kolaylığı vardır.. Bu zorluktan önemli fırsatlar çıkarız.. böyle bir irade var Kahramanmaraş yeniden imar edeceğiz.. yeniden yapacağız , zamanı geldikçe sizlerle paylaşacağız.. çok güzel projeler hazırlanıyor.. bunları siviil toplum kuruluşları basınımızla tartışacağız birlikte karar vereceğiz,” dedi.
Tarım ve orman Bakanımız Vahit Kirişçi ise basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını cevapladı..
Bakan Vahit Kirişçi : ” 12557 vatandan dışımız. 11 ilimizde 50 bini üzerinde can gitti.. yaralılarımız var.. insanı geri getiremeyiz ama yıkılan binaları yaparız bunu da yapmak için ilk gün kalıcı konutları başlattık..
İnsanı yaştaki devlet yaşasın desturu ile yola çıktık.. insanımızı çadır ve konteyner den kurtararak kalıcı konutlarına evlerine yerleştirmek istiyoruz..” dedi.
Gazetecilerin sorularını cevapladı..

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.