DOLAR 32,5366 % 0.23
EURO 34,7891 % 0.09
GRAM ALTIN 2.490,92 % 1,16
ÇEYREK A. 4.072,65 % 1,16
BITCOIN 2.064.442 2.768
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

AFFERİN ÇOCUKLAR

Son Güncelleme :

19 Mart 2015 - 12:24

/ kez okundu.
AFFERİN ÇOCUKLAR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İlkokulu 3-H sınıfı öğrencileri, harçlıklarından biriktirdikleri parayla aldıkları elektrikli süpürgeyi huzurevinde barınan yaşlılara hediye etti.

Minik öğrenciler, derste işledikleri ‘vefa’ konusuyla birlikte böyle bir kampanya başlatırken, velileri ve öğretmenleri de onlara önderlik etti. Öğrencilerin, ailelerinden ayrı, evlat ya datorun hasretiyle gözleri yollarda bekleyen Nuri Taphasanoğlu Huzurevi’ndeki yaşlıları sevindirmeye karar vermesinin ardından yetkililerle görüşülerek ihtiyaçları olan şeyler soruldu. Elektrikli süpürge ihtiyaçlarının olduğunun öğrenilmesi ile birlikte AEL İlkokulu 3-H sınıfı öğrencileri, harçlıklarını biriktirmeye başladı. Kısa sürede hediye alacak miktara ulaşan öğrenciler, hediyeleri ve karanfilleri ile Nuri Taphasanoğlu Huzurevi’nin yolunu tuttu.

Huzurevinde misafir edilen yaşlı teyze ve amcalarının ellerini tek tek öpen ve karanfil veren öğrencilere Okul Müdürü Faik Türk ve öğretmenleri eşlik etti. Minik öğrencilerin vefalı davranışı karşısında birçok yaşlı gözyaşlarını tutamadı. Yaşlı misafirler, torunları gibi gördükleri öğrencilerle uzun uzun sohbet ederek derslerine çok çalışmaları yönünde de tavsiyelerde bulundu.

AEL İlkokulu Müdürü Faik Türk, “Sizleri görünce, sizlerin bizlere ve geleceğimize yaptıklarınızın karşılığında bir vefa borcu olarak buraya geldik. Sizlerin hepinizin ellerinden öpüyorum. Allah sizlere hayırlı ve uzun ömürler versin. Öğrencilerimizle sizlere destek olmak üzere buradayız. Sizlerin daha hijyenik bir ortamda yaşamanız için de bir hediyemizi getirdik. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize bu davranışlarından dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Nuri Taphasanoğlu Huzurevi’nin yaşlı misafirleri de, AEL İlkokulu öğrencilerine, öğretmenlerine ve velilere bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ettiler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.