DOLAR 32,4653 % -0.07
EURO 34,8418 % -0.38
GRAM ALTIN 2.453,47 % 0,71
ÇEYREK A. 4.011,43 % 0,71
BITCOIN 64.068,76 1.49
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 29°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ABD GENELKURMAY BAŞKANI TÜRKİYE’DE

Son Güncelleme :

01 Ağustos 2016 - 8:28

/ kez okundu.
ABD GENELKURMAY BAŞKANI TÜRKİYE’DE
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Darbe girişimi sonrası yapılan açıklamalar nedeniyle Türkiye ile ilişkilerde gerginlik doğan ABD’nin Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Türkiye’ye geldi.

Darbe girişimi sonrası bazı generallerinin yaptığı açıklamalar nedeniyle Türkiye ile ilişkilerde gerginlik doğan ABD’nin Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford,Türkiye’ye geldi.

GECEYİ İNCİRLİK’TE GEÇİRDİ

Dün gece yarısı Irak’tan Adana’daki İncirlikÜssü’ne gelen ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, geceyi burada geçirdi.

ÖĞLEDEN SONRA ANKARA’YA GEÇECEK

Sabah ABD’li askerlerle bir araya gelen Joseph Dunford, bugün öğleden sonra Ankara’da Türk yetkililerle bir dizi görüşme yapacak.

BAŞBAKAN’LA GÖRÜŞECEK

Dunford’un Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesi bekleniyor. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşme Çankaya Köşkü’nde gerçekleşecek.

YARIN AYRILACAK

Joseph Dunford’un gün sonunda tekrar İncirlik’e dönecek ve yarın sabah Türkiye’den ayrılacak.

ZİYARETİN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKİCİ

Ziyaretin zamanlaması oldukça dikkat çekici. Türk yetkililer darbe girişiminin ardından Gülen’in ABD’den iadesine yönelik girişimlerini sürdürüyor. ABD tarafı ise iade için somut kanıtlar sunulmasını istiyor. İki ülke ilişkilerinin belirlenmesinde bir dönem Gülen konusunun önemli bir faktör olacağı vurgulanıyor. Öte yandan ABD’nin darbe girişiminin arkasındaki gizli güç olduğu yorumları da dile getiriliyor.

GENERAL AKAR’LA İKİ TELEFON GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

General Dunford, darbe girişiminin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akarile iki telefon görüşmesi gerçekleştirmişti

“TEMASTA OLDUĞUMUZ ASKERLER HAPİSTE” DEMİŞTİ

ABD’nin Colorado eyaletindeki bir güvenlik forumunda konuşan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, 15 Temmuz’daki darbe girişimi ile ilgili olarak “Askeri ilişkiler açısından endişeliyiz. Temasta olduğumuz bazı komutanlar hapiste” açıklamasını yapmıştı.

ERDOĞAN ‘SEN KİMSİN’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Votel’in bu açıklamalarına tepki göstererek, “Amerika’da önemli bir makamda olan general, ‘irtibatta olduğumuz komuta kademesinden içeride olanlar olduğunu görüyorum’ Bunu söylüyor. Buna karar vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Darbecilerin yanında yer alıyorsun, zaten darbeci senin ülkende” demişti.

GERİ ADIM ATMIŞTI

Erdoğan’ın tepkisinin ardından yazılı açıklama yaparak yanlış anlaşıldığını öne süren Votel, “Türkiye’deki başarısız olmuş darbe girişimiyle herhangi bir alakam olduğuna yönelik haberler talihsiz ve kesinlikle doğru değil.” demişti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.