DOLAR 32,5882 % 0.04
EURO 34,9287 % 0.08
GRAM ALTIN 2.429,86 % -0,01
ÇEYREK A. 3.972,81 % -0,01
BITCOIN 66.324,95 -1.293
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

AB Heyeti K.Maraş Çadırkentte

Son Güncelleme :

04 Mart 2016 - 16:43

/ kez okundu.
AB Heyeti K.Maraş Çadırkentte
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ülkelerinde yaşanan iç savaş sonrası Kahramanmaraş’a gelen Suriyeli aileleri, AB heyeti çadırkentte ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.

AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Komiser Johannes Hahn ve beraberindeki 50 kişilik heyet, Kahramanmaraş Konaklama Tesisi ile UNICEF’in desteklediği Geçici Eğitim Merkezlerini ziyaret ederek, AFAD yöneticileriyle bilgi alışverişinde bulundular.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu ile AFAD yönetimi tarafından karşılananAB Genişleme Komiseri Johannes Hahn ve beraberindeki heyet, ilk olarak 550 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü geçici eğitim merkezini ziyaret etti.

Ardından yaklaşık 19 bin Suriyeli mültecinin yaşadığı çadırkenti de ziyaret eden AB heyeti, burada Suriyeli çocuklara ve ailelerine özel ilgi gösterdi. Burada oluşturulan eğitim alanlarında öğrencilerle konuşan Johanns Hahn, ziyaret sonrası öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

“TÜRKİYE SIĞINMACILAR KONUSUNDA MODEL”

Bölgede bulunma nedenleri hakkında değerlendirmede bulunan AB Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu Komiser Johannes Hahn, mülteci fonunun 3 milyar Euro’ya çıkabileceğini söyledi. Türkiye’nin sığınmacılar noktasında model bir ülke olduğunun altını çizen Avusturyalı politikacı Johannes Hahn, şöyle devam etti:

“Türkiye ve özellikle sizin bulunduğunuz bu bölgelerde gelen mülteci sayısı açısından çok büyük zorluklarla karşı karşıya ve bun sorunun da devam etmesi söz konusu. Bu yüzden sizin belirtmiş olduğunuz durum ve vermiş olduğunuz bilgiler son derece etkiliydi. Bu noktada teşekkür etmek istediğim bir diğer kurum Unicef. Hem gerekli desteği vermeleri, alt yapıyı kurmaları, öğretmenlere verdikleri destek ve finansal destekle bulunuyorlar. Bölgede bulunma nedenlerimden bir tanesi de Türkiye ile birlikte ortak eylem planının bir noktasının başlatılmasıyla ilgili. Mülteci programı veya mülteci fonunun başlatılmasıyla ilgili ve bu bütçenin 3 milyar Euro’ya kadar çıkması söz konusu.Bu fon tamamenTürkiye’nin mülteci kriziyle ve mülteci krizi dahilinde yapabileceği yardımlara yönelik bir fon olarak oluşturulmuştur.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.