DOLAR 32,3786 % 0.16
EURO 34,9653 % -0.34
GRAM ALTIN 2.325,61 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,37 % 0,22
BITCOIN 2.263.167 -1.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ONİKİŞUBAT’DAN GELECEĞE EĞİTİM YATIRIMI

Son Güncelleme :

13 Eylül 2019 - 16:00

/ kez okundu.
ONİKİŞUBAT’DAN GELECEĞE EĞİTİM YATIRIMI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediyesi, Kurtlar Mahallesi’ne İmam Hatip Ortaokulu ve yurt binası kazandırdı. Bölgeye toplamda 4 ortaokul, bir de lise inşa eden Onikişubat Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerdeki öğrencilerin geleceğe daha güçlü hazırlanmasına vesile oluyor.

Onikişubat Belediyesi, başarılı çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor. Her geçen gün yeni bir yatırımın temeli atan, çalışmalarını tamamladığı projeleri de hızlı bir şekilde halkın hizmetine sunan Onikişubat Belediyesi, kent eğitimine damga vuran yatırımlarını sürdürüyor. İlçenin her alanında inşa ettiği Bilgi ve Kültür Evleri ile Sosyal Etkinlik Merkezlerinin kapılarını öğrencilere tamamen ücretsiz bir şekilde açan Onikişubat Belediyesi inşa ettiği okul ve yurtlarla da özellikle kırsal mahallelerdeki öğrencilerin geleceğe daha güçlü hazırlanmasına yardımcı oluyor. Daha önce Dönüklü, Döngele, Fatmalı ve Önsen mahallerine İmam Hatip Ortaokulu, Kale Mahallesi’ne ise  Anadolu İmam Hatip Lisesi inşa eden Onikişubat Belediyesi, okul eksikliği hissedilen Kurtlar Mahallesi’ne de  İmam Hatip Ortaokulu kazandırdı. Yapımı Onikişubat Belediyesi tarafından tamamlanan Erenler İmam Hatip Ortaokulu ve yurt binasının açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılışa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Fatih Damat, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, davetliler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

4 yüz öğrencimizden bu yıl % 83 oranında başarı sağladık. Bu öğrencilerin 60 tanesi ilk 20 bine girdi. Bunlar isterlerse tıp fakültelerine gidebilecek düzeydeler. Onikişubat Belediyesi’nin Kurtlar Mahallesinde yapımı tamamlanan ve eğitim-öğretime başlanan Erenler İmam Hatip Ortaokulu ve Yurdunun Açılışı ve Kahvaltı Programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa; Vali Yardımcımız Sayın Fatih Damatlar, Kaymakamımız Sayın Serkan Keçeli, Milletvekillerimiz; Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal Hanımefendi, İl Başkanımız Ömer Oruç Bilal Debgici, İlçe Başkanımız Mücahit Kara, İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, teşkilat üyelerimiz, meclis üyelerimiz, mahalle sakinlerimiz ve basın mensupları katıldı.

Onikişubat Belediyesi’nin eğitime verdiği önemin göstergelerinden 7 ayrı bölgede yurtlarıyla beraber yaptırdığı İmam Hatip Okullarından, Önsen, Fatmalı ve Kurtlar mahallesindeki öğrencilere yönelik yapılan Erenler İmam Hatip Okulu ve yurdunun açılışı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek kürsüye geçerek şu sözlere yer verdi.

“Kurtlar, Önsen ve Fatmalı mahallelerimizde çocukların eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için yaptığımız bu Erenler İmam Hatip Ortaokulunun açılışına hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Onikişubat Belediyesi olarak bizim fiziki çalışmalarımız yanında, daha çok önem verdiğimiz, önceliğimiz eğitim çalışmalarıdır. Bu bölgede Dönüklü, Döngele, Fatmalı ve Önsen mahallemizde olmak üzere 4 okul yaptık ve tabi ki bu çocukların gideceği Kale Mahallemize de Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni de yurduyla beraber yaptık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan en önemli noktaya geldiğimizi söylüyor. Fiziki çalışmaları yaparsınız lakin ülkenin geleceği olan çocukların eğitimine ve kültürüne yapacağımız katkı, yatırım her değerin üstündedir. Biz bu konuda biraz geç kalmışız ama yaptığımız bu okullar ve tesislerle inşallah telafi edeceğiz. Biliyorsunuz her sene devletimiz kitaplar veriyor biz de Onikişubat Belediyesi olarak “Kitaplar Devletten, Çanta ve Kırtasiye Seti Onikişubat Belediyesi’nden” projesi kapsamına 12 bin civarında okula yeni başlayan öğrencilerimize çanta ve kırtasiye seti dağıttık.

Bir başka eğitim çalışmamız, “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında her yıl 70-80 bin kitabı, 5’li setler halinde ilimiz genelinde öğrencilerimize dağıtıyoruz. Milli Eğitimle ortaklaşa yürüttüğümüz projede bu öğrencilerimize kitap okuma sınavları yapıyoruz. Bu yıl sınavlara 72 bin öğrenci katıldı ve 130 çocuğumuz tüm sorulara doğru yanıt verdi. Kendilerini motive etmek adına hediyeler takdim ediyoruz.

Diğer bir etkinliğimiz ise Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde dar gelirli ailelerin öğrencileri için açtığımız üniversite hazırlık kurslarına katılan 2 bin

Bunun yanında 3 üniversite yurdu yaptık. Buralar önceden köydü ve biz mahalle olan 65 mahallemize, 65 tane Bilgi ve Kültür Evi yaptık. Merkezde 7 adet Bilgi ve Kültür Evi mevcut. Her yaz o kültür evlerimizde, yaz kurslarında Kuran’dan Siyer’e, gitardan resime kadar birçok branşta dersler verdik.

Dolayısıyla bu ülkenin iyi yetişmiş, nitelikli insanlara ihtiyacı var. Öyleyse Belediye olarak biz de elimizi taşın altına koymamız lazım. Bunu da yapıyoruz çok şükür. Kız-erkek ayırımı yapmadan çocuklarımızı okutacağız inşallah. Biz de çocuklarımızın okuması için bu okulları yapmaya devam edeceğiz. Bu okulumuz yurduyla beraber yaklaşık 4 dönüm kapalı alana sahip, 10 derslik, 2 laboratuar, 120 kişilik salon, yemekhanesi, 19 yatak odasıyla tam teçhizatlı her ihtiyacı karşılayacak şekilde yapılmıştır. Bize kalacak olan yeni nesildir. Bütün milli eğitim camiamıza, bütün Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun diyorum. Değerli misafirlerimiz teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız, hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Okulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Milletvekilimiz Sayın Habibe Öçal Hanımefendi ise şu cümlelere yer verdi.

“ Okulumuzun açılışını bu yöredeki çocuklara hizmet etmesi ve iyi nesillerin yetiştirilmesi açısından çok kıymetli bulduk. Gerek açtığı eğitim kurumlarıyla, gerek sosyal merkezleriyle Hanefi Başkanımıza eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Eğitim tek taraflı devletin işi değil. Sivil toplumuyla, yerel yönetimiyle, halkıyla bir bütün halinde tamamlanacak bir olgu. Bunun için eğitime hepimizin destek vermesi kanaatindeyim.”

Milletvekilimiz Sayın İmran Kılıç ise şu ifadelerde bulundu.

“Okulumuzun hayırlı olmasını ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yapımında en büyük emeği sarfeden Hanefi Başkana ve beraberinde katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim en büyük amacımız insanımızı eğitimli, donanımlı, sağlıklı bir şekilde yetiştirmek, yarınlara hazırlamaktır. Ve yetiştirdiğimiz bu kadrolarımızla, ilimizi, ilçemizi, mahallemizi daha yaşanılabilir hale getirmektir. Hanefi Başkanımızı tebrik ediyorum. Bu okullarımıza emek veren herkesi tebrik ediyor ve bu okullardan nice yetişmiş çocuklarımıza geleceğimizi güvenle teslim edeceğimiz nesiller yetişmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

Onikişubat Kaymakamı Sayın Serkan Keçeli ise şu cümlelere yer verdi.

“ Okulumuzun başta mahallemize, öğrencilerimize, ilçemize ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. En değerli yatırım, hepimizin kabul edeceği gibi insana ve eğitime yapılan yatırımdır. Şayet geleceğin Türkiye’sinin iyi olmasını istiyorsak, çocuklarımızı kız-erkek demeden çok iyi bir şekilde yetiştirmeliyiz. Okullarımızda iki şekilde eğitim vermeliyiz. Birincisi; okuyan, araştıran, inceleyen, teknolojiyi iyi kullanan, yabancı dili iyi bilen çocuklar yetiştirmek zorundayız. Ama bu tek başına yetmez buna bir ilave yaparak vatanını, milletini, devletini seven, milli ve manevi değerlere saygılı yaşayan, gelecek nesillere de aktaracak çocuklar yetiştirmeliyiz. Eğitime işadamımızla, yöneticilerimizle, hayırseverimizle hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Buradan bu okulun yapımında emeği geçen, eğitime çok önemli katkıları bulunan Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyorum.”

Yapılan açılışın ardından öğrencilerle sohbet eden Başkan Mahçiçek ve beraberindekiler okulu gezdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, eğitim yatırımlarının kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Kurtlar, Önsen ve Fatmalı Mahalleleri ile bu bölgede çocuklarımızın eğitim hayatını sürdürmeleri için yaptığımız Erenler İmam Hatip Ortaokulu ve yurt binasının açılışına hoş geldiniz. Onikişubat Belediyesi olarak fiziki çalışmalarımızdan çok daha önem verdiğimiz eğitim çalışmalarıdır. Bu bağlamda bu bölgede dört tane ortaokul yaptık. Bir tanesini Dönüklü’de, Döngele’de, Fatmalı, Önsen ve Kurtlar bölgesini kapsayacak şekilde burada yaptık ve bu çocuklarımızın lisede okuyabilmesi için de Kale Mahallesi’ne bir de Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptık. Yanlarında yurtlarıyla beraber. Cumhurbaşkanımız da diyor ya, ‘En önemli noktaya geldik’ diye. Fiziki çalışmaları yaparsınız ama bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın eğitim ve kültür hayatına yapacağımız katkı, değer ve yatırım her türlü değerin üzerindedir. İşin doğrusu bu noktada da biraz geç kalmışızdır maalesef ama o geç kaldığımız zamanı yapacağız bu kabil tesislerle İnşallah telafi edeceğiz. Her sene biliyorsunuz devletimiz kitapları dağıtıyor, biz Onikişubat Belediyesi olarak kitaplar devletimizden, kırtasiye ve çantaları da belediyemizden projesi kapsamında 10-12 bin tane kırtasiye çantası dağıtıyoruz. Bu sene de yeni başlayacak çocuklarımıza dağıttık” dedi.

Onikişubat Belediyesi olarak eğitim alanında yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Mahçiçek, Türkiye’nin ihtiyacı olan nitelikli ve iyi yetişmiş insanları yetiştirmek için ellerini taşın altına koyduklarını söyledi. Başkan Mahçiçek, “Bir başka eğitim çalışmamız Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında ki bu proje ile Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ödül aldı. Her sene 70-80 bin arasında kitap alırız, o kitapları beşli setler halinde sadece Onikişubat’taki okullarımıza değil bütün okullarımıza dağıtırız. Sonrasında ise Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber çocuklarımız kitapları ne kadar okudu, ne kadar anladı diye küçük bir sınav yaparız. Bu sene o sınavlara 72 bin öğrencimiz katıldı. O 72 bin öğrencimizin içerisinde 130’un üzerinde çocuğumuz bütün soruları tam olarak yanıtladı. Onları hediyelendirdik ve motive etmeye çalıştık. Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde özellikle dar gelirli ailelerimizin çocukları için geçen sene başlattığımız, önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğimiz Üniversite Hazırlık Kursları açtık. Bu sene 2 bin 400 öğrencimiz vardı, üniversiteyi kazanma başarımız ise yüzde 83 oldu maşallah. Bunların 60 tanesi Türkiye’de ilk 20 bine girdi, bu demektir ki çocuklarımız tercih yaptıkları takdirde hepsinin tıp fakültesine girmesi demektir. Bunun yanında üç tane üniversite yurdu yaptık. Eskiden belediyelik olan, şimdi ise mahalle konumunda bulunan yerlerimize 65 tane Bilgi ve Kültür Evi yaptık. Merkezde 7 tane Bilgi ve Kültür Evi yaptık, her yaz oralarda çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’den tutun da musikiye kadar her türlü çalışmayı yaptırdık. Ülkemizin geleceği olan çocuklar için Onikişubat Belediyesi olarak mümkün mertebe hizmet etmeye, yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin nitelikli ve iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Öyleyse belediyeler olarak biz de elimizi taşın altına koymamız lazım” ifadelerini kullandı.

Velilere önemli uyarılarda bulunan Başkan Mahçiçek, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Anne ve babalar, kız-oğlan ayrımı yapmadan çocuklarımızı okutacağız, biz de elimizden geldiği kadar çocuklarımızın okuması için okullar yapmaya devam edeceğiz. Bu okulumuz yurduyla beraber yaklaşık 4 dönüm kapalı alanı olan bir okulumuz, içinde 120 kişilik salonu, laboratuvarları, yurdu, yemekhanesi, yatak odası gibi gereken herşeyi var. Bize kalacak olan yeni neslimizdir, bütün Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise eğitime yapılan yatırımlardan dolayı minnettar olduklarını ifade ederek, “Bir eğitim kurumumuzun resmi açılışında bulunmuş olmanını mutluluğunu bizimle paylaştığınız için eğitim camiası adına şükranlarımızı arz ediyorum. Biz mutluyuz, eğitim adına kim bir çivi çakarsa hep minnettarız, belediye başkanımız sağ olsunlar ilçemizin sınırları içerisinde, sınırları dışarısında her türlü çalışmaya yakından destek veriyorlar. Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum, bizler 290 binin üzerinde öğrencimize, 15 binin üzerinde öğretmenimizle gerek özel okul, gerekse resmi okullarımızda en iyi şekilde eğitim vermek için, 2023 eğitim vizyonunda belirlenen Cumhurbaşkanımızın, ‘Aklı selim, kalbi selim ve zevki selim’ diye ifade ettiği çerçevede, yine bakanlığımızın çift kanatlı olarak hem toprağın altı hem de toprağın üstünü dikkate alarak hem akademik hem sosyal ve kültürel olarak en iyi şekilde çocuklarımızı yetiştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’ın eğitim anlamında gelecek hedeflerine ulaşacağına dikkat çeken AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ise, “Okulumuzun bu yöredeki çocuklarımıza hizmet etmesi ve yeni nesilerin yetiştirilmesi açısından bu açılan okulu çok kıymetli bulduk. Başkanımıza teşekkür ediyoruz, Hanefi Başkanımızın özellikle eğitime verdiği desteği gerek açtığı eğitim kurumlarıyla, gerek sosyal merkezlerde görebiliyoruz. Eğitim tek taraflı devletin işi değildir, eğitim, STK’sıyla, yerel yönetimiyle, halkıyla bir bütün halinde tamamlanacak bir olgudur. Bunun için eğitime hepimizin destek vermesi gerekiyor. Biz de gerek milletvekilleri olarak gerek yöneticilerimiz olarak eğitim konusunda elimizden gelen çabayı sarf etmekteyiz. Eğitimin iyileşmesi noktasında Ankara düzeyinde çabalarımız devam etmekte, yapılan son öğretmen atamalarıyla bu kendisini gösterdi, 832 tane kadrolu öğretmenimiz geldi, yapılan 20 bin atamadan. Bu sayının da artarak devam edeceği noktasında bakanımızdan söz aldık, eğitimi en iyi şekilde hedefine ulaştırmış olacağız. Açılan okulun da İmam Hatip Ortaokulu olması bizim açımızdan önemli” dedi.

Eleştiriler olsa da Türkiye’nin eğitim sisteminin doğru olduğunu savunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç da şu şekilde konuştu, “öncelikle okulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Okulumuzun yapımında en büyük emeği sarf eden Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek ağabeyimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bizim en büyük amacımız insanlarımızı eğitimli, donanımlı, sağlıklı bir şekilde yetiştirip yarınlara hazırlamaktır. Yetiştirmiş olduğumuz bu kadrolarımızla yaşadığımız ilimizi, ülkemizi daha yaşanabilir bir hale getirmektir hedefimiz. Bu konuda da elhamdülillah başarılı olmuş durumdayız. Türk eğitim sistemine bir kısım eleştiriler yöneltenler temelsiz bir eleştiri yöneltiyorlar, eğer bugün Türkiye eski Türkiye değilse, Kahramanmaraş eski Kahramanmaraş değilse, ilçelerimiz ve mahallelerimiz eski ilçe ve mahalleler değilse ve her alanda gelişmeler olmuşsa bu eğitilmiş insanlarımız sayesinde olmuştur. ESkiden bu memlekette bir toplu iğne bile yapılamazdı şimdi iğneden ipliğe, uçaktan İHA’ya, SİHA’ya aklınıza ne geliyorsa hepsini biz yapıyoruz, ülkemiz elaleme muhtaç değil ve kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. İşte bu eğitim sayesinde olmuştur.”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise eğitime yapılan yatırımların gelecek yıllarda kıymetinin anlaşılacağına dikkat çekerek, “Belediye hizmetleri vatandaşlarımıza yapıldıkça takdir toplayan hizmetlerdir ama bu tür eğitim hizmetleri gelecek yıllarda kıymetinin anlaşılabileceği yatırımlardır. Bu özelliği nedeniyle çok anlamlı aslında ve özellikle de böyle imkanları kısıtlı olan mahallelerimize yapılıyor olması, çocuklarımızın daha iyi bir eğitim imkanına kavuşması açısından çok önemli. O yüzden bu tür çalışmaları daha kıymetli buluyorum, başkanımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerin bölgelerine okullar yapmasının önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ise Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine dikkat çekerek, “Başkanımız bu bölgeye beş tane ortaokul kazandırmış, bir de bu ortaokullardan mezun olan öğrencilerimizin liselerini de hazırlamış ve toplamda 6 tane okulu 2014-2019 yılları arasında bölgeye kazandırılmış. Yerel yönetimlerin ihtiyaç olan bölgelere okullar yapması çok önemli, Hanefi Mahçiçek başkanımızı bu çalışmasından dolayı takdir etmek lazım. Bu tür çalışmalara devam edeceğini ifade ediyor, İnşallah ihtiyaç olan bölgelerde yeni okullar inşa edecek. türkiye’nin 2023 ve 2071 gibi önemli vizyonları var, biz nitelikli, donanımlı gençler yetiştirmekle mükellefiz. İnşallah bu yetişen gençlerimizin sayısını artıracağız. Gelecek için daha güçlü Türkiye’nin temellerini atmış olacağız, tekrar başkanımıza teşekkür ediyorum. Gençlerimizin hepsi pırlanta gibi, bu çok güzel bir duygu İnşallah devam edecektir” dedi.  Okul Müdürü Muharrem Okumuş ve Onikişubat Kaymakamı Serdar Keçeli de birer selamlama konuşması yaptı. Protokol konuşmalarının ardından Erenler İmam Hatip Ortaokulu ve yurt binasının açılış kurdelesi kesildi.  Protokol mensupları bütün sınıfları tek tek geçerken, öğrencilerle sohbet etti, çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.