USD49,17EUR55,10ALTIN6.633,03Istanbul17° Açık7:37İMSAK'AKALAN SÜRE
Genel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kahramanmaraş’ta Müftülük Meydanı’nda bir araya gelen Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Cumhuriyet Başsavcısı…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kahramanmaraş’ta Müftülük Meydanı’nda bir araya gelen Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Numan Öksüz, gaziler, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğinde 200 metrelik Türk bayrağını taşıyan gençlerle Demokrasi Meydanı’na kadar “Milli Birlik Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından şehitler için dua edildi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da bütün Kahramanmaraşlılar sokağa çıktığını söyledi.

Bu sokağa çıkmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla da en yüksek noktala vardığını dile getiren Özkan, kahraman şehrin bu özelliğinin Anadolu’nun bütün şehirlerine örnek olduğunu ifade etti.

FETÖ ile mücadelenin her alanda devam ettiğini vurgulayan Özkan, şunları kaydetti:

“FETÖ ile şer odaklarıyla mücadele elbette olacaktır ama bunun istismarı yönünde de bütün tedbirleri alacağız. Bu şer odakları, bu çeteler, FETÖ ile mücadeleyi istismar etmek suretiyle FETÖ’nün stratejisine hizmet edebilmektedir. ‘Nerede bu işin siyası ayağı’ diyerek bütün siyasi kurumlara karşı bir güvensizlik oluşturmak, FETÖ’nün bir stratejisidir. FETÖ’yü bahane ederek bunun yerine ikame olabilecek şer odaklarına karşı da Kahramanmaraş halkı müteyakkız durumdadır.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise inancı suistimal ederek bu haysiyetsizlere ve vatana göz dikenlere tekrar gür bir sesle seslendiklerini belirterek, “Ey darbeciler, ey vatansızlar, ey FETÖ alçakları, ey Allah korkusundan mahrum olmuş merhametsiz katiller. Allah’a yemin olsun ki bu milletin kanlarıyla suladığı bu vatanın bir karışını bile hainlere teslim etmeyeceğiz.” dedi.

15 Temmuz konulu kısa film gösteriminin ardından mehter konseri verildi.

Bu arada vatandaşlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ve Atatürk Havalimanı’nda yaptığı konuşmasını dev ekranlardan takip etti.

Öte yandan, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, “9. Geleneksel Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Yorum Yap

Benzer Haberler

AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
Hanefi Öksüzden Duygusal Veda
Hanefi Öksüzden Duygusal Veda
AK Parti’ye Geçen Akpınar’dan İlk Açıklama
AK Parti’ye Geçen Akpınar’dan İlk Açıklama
Başkan Görgel; “Ata Sporumuz Güreş’e Sahip Çıkıyor, Gelecek Nesillere Taşıyoruz”
Başkan Görgel; “Ata Sporumuz Güreş’e Sahip Çıkıyor, Gelecek Nesillere Taşıyoruz”
Haberin Doğru Adresi
2025 kahramanmarasHaber.com © Tüm hakları saklıdır. Kahramanmaraş Haber