USD49,17EUR55,10ALTIN6.633,03Istanbul17° Açık7:40İMSAK'AKALAN SÜRE
Eğitim

OKUMUŞ ÖĞRENCİLERE İSTANBUL’U ANLATTI

Eğitime ve öğrencilere yönelik birçok çalışma yürüten Türkoğlu Belediyesi, Türkoğlu DER ile birlikte okul birincileri ve yetim çocuklara yönelik İstanbul ve Çanakkale Gezisi düzenledi. “Sosyal belediyecilik” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Türkoğlu…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
OKUMUŞ ÖĞRENCİLERE İSTANBUL’U ANLATTI

Eğitime ve öğrencilere yönelik birçok çalışma yürüten Türkoğlu Belediyesi, Türkoğlu DER ile birlikte okul birincileri ve yetim çocuklara yönelik İstanbul ve Çanakkale Gezisi düzenledi.

“Sosyal belediyecilik” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Türkoğlu Belediyesi, gençlerin eğitimine destek vermek ve başarılarını ödüllendirmek için hem de motivasyonunu artırarak tarihi ve kültürel değerleri tanıtmayı amaçlıyor.

Öğrenciler, ilk olarak İstanbul ve Çanakkale gezisi programı kapsamında, İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı, 1453 Panorama, Eyüp Sultan, Piyer Loti ve Miniatürk minyatürünü gezilerinin ardından, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlular Dernek Başkanı Cafer Parlak, yönetim kurulu üyeleri ve ailelerinin de eşlik ettiği İstanbul boğazındaki tekne turlarında öğrenciler unutulmaz bir an yaşadı.

İstanbul’daki gezi sonrası ise, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İstanbul Türkoğlulular Derneği Başkanı Cafer Parlak, İstanbul’da yaşayan Türkoğlulularla birlikte öğretmen ve öğrenciler bir araya geldi.

İki günlük İstanbul gezisi sonrası öğrenciler, özel rehber eşliğinde üçüncü günü Çanakkale Şehitliği ve Şehitler abidesi  Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tahtası, Seyit Onbaşı Anıtı, Alçıtepe Canlı ve Sesli Tarih Müzesi, 57. Alay Anıtı, Conk Bayırı ve 1915 Hastane Sergisini gezerek tarihi yerinde yaşama fırsatı buldular.

Tarihi ve kültürel değerlerinin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Başarılı öğrencilerimize karne hediyesi olarak İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenledik.

Buradaki amacımız ise gelecek nesillerimize tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtabilmek. Çok şükür kazasız belasız öğrencilerimiz iki günlük İstanbul gezisinin ardından Çanakkale Şehitlerimize ziyaretlerini özel rehberlerimiz eşiliğinde gezerek, tarihimizi yerinde yaşadılar.

Türkoğlu Belediyesi olarak yaklaşık altı yıldır tarihi ve kültürel amaçlı gezi turları düzenliyoruz. Bundan sonrada bu etkinliklerimiz devam edecek olup, öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum ” dedi.

İlk kez İstanbul ve Çanakkale’ye gittiklerini ve çok etkilendiklerini belirten öğrenciler, Atalarımızın canları pahasına korudukları toprakları görme fırsatı sunduğu için, Türkoğlu ilçe Kaymakamlığım Gürbüz SALTAŞ’a, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ’a, Türkoğlular Dernek Başkanı Cafer PARLAK’a, Alpedo, Parlaklar Madeni Yağ ve Konan Tekstil’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Yorum Yap

Benzer Haberler

AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
AK Parti Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
Zakire Kardaş, TEMA Vakfı Dulkadiroğlu İlçe Sorumlusu olarak göreve başladı
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
PROF. AHMET HAMDİ AYDIN’IN HAYATI KİTAPLAŞTIRILDI
Hanefi Öksüzden Duygusal Veda
Hanefi Öksüzden Duygusal Veda
AK Parti’ye Geçen Akpınar’dan İlk Açıklama
AK Parti’ye Geçen Akpınar’dan İlk Açıklama
Başkan Görgel; “Ata Sporumuz Güreş’e Sahip Çıkıyor, Gelecek Nesillere Taşıyoruz”
Başkan Görgel; “Ata Sporumuz Güreş’e Sahip Çıkıyor, Gelecek Nesillere Taşıyoruz”
Haberin Doğru Adresi
2025 kahramanmarasHaber.com © Tüm hakları saklıdır. Kahramanmaraş Haber