DOLAR 32,3721 % 0.16
EURO 34,9730 % -0.29
GRAM ALTIN 2.325,53 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,24 % 0,22
BITCOIN 2.283.509 0.014
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Teknoloji, “değerlerimizi” yok ediyor

Son Güncelleme :

23 Mart 2015 - 14:00

/ kez okundu.
Teknoloji, “değerlerimizi” yok ediyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Nerde o akşam sohbetleri, nerde o komşuluk ilişkileri, nerde o ev ziyaretleri, nerde o eski günler gibi yüzlerce değer sayabilirim sizlere… Her geçen dakika içerisinde çıkarılan yeni teknoloji ürünleriyle kaybolmaya başlayan değerlerimizi kaybetmememiz gerekiyor aslında. Günümüzde her evde mutlaka bir teknoloji ürünü bulunuyor. Aile içi sohbetlerin bile sona erdiği şu günlerde bu teknoloji meraklılığı daha ne kadar sürer bilmiyorum ama bu teknoloji çekirdek ailemizi bile yok etmek üzere.

Elbette teknoloji ürünlerinden faydalanmak gerekiyor ama teknoloji içinde kaybolmak söz konusu olamamalı bence. Hani derler ya “tüfek çıktı mertlik bozuldu” işte tam anlamıyla böyle, akıllı cihazlar çıktı aile ilişkileri bozuldu. Herkesin elinde bir akıllı telefon, ya oyun oynuyor ya müzik dinliyor ya da sosyal paylaşım sitelerinde bir şeyler paylaşıp duruyor. Oysa telefon niçin var haberleşmek için değil mi? o halde üretildiği amaçla kullanılmalı bence.

Günümüze de öyle bir hal almışız ki yedi’den yetmiş’e herkes internete bağımlı hale gelmiş. Bir gün internet olmasa insanlar ne yapar onu bilmiyorum ama şunu iyi biliyorum aile ilişkileri kırmızı alarm veriyor. Ben şuna inanıyorum günümüzde boşanmalar arttıysa bunun en büyük etmenlerinden biride teknolojidir. Benim korkum, bizi yıllarca dışarıdan yıkamadılar ama teknoloji ile içerden yıkmayı başaracaklar gibi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.