DOLAR 32,3822 % -0.13
EURO 34,7867 % -0.07
GRAM ALTIN 2.412,49 % -0,93
ÇEYREK A. 3.944,42 % -0,93
BITCOIN 61.616,50 -1.448
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Sarayaltı Esnaflarından 4. Aşure Etkinliği

Son Güncelleme :

15 Ekim 2016 - 13:33

/ kez okundu.
Sarayaltı Esnaflarından 4. Aşure Etkinliği
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın İsa divanlı mahallesinde bulunan sarayaltı caddesi esnafları 4. Geleneksel aşure programında bir araya geldi.

15 Temmuz sonrası birlik ve beraberlik anlamında daha çok kenetleşmenin sağlandığı şu günlerde Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yapılan duaların ardından, Cesur sürücü kursu önünde kurulan kazandan yaklaşık bin kişiye aşure ikramı yapıldı.

3
Etkinlikte duygularını dile getiren sarayaltı caddesi esnafları şöyle konuştu: “ Aşure geleneği asırlardır süregelen çok çeşitli medeniyetlerden etkileşerek bugünkü Anadolu Kültürü’nün geleneksel öğesi haline almıştır. Özellikle 15 Temmuz sonrası en çok ihtiyacın birlik beraberlik olması anlamında kenetlenmek gerektiğine dikkat çektiler.

4

Aşure geleneği, Özünde insanlar arasında birlik beraberlik ve dayanışma ruhunu taşıyan çok özel gelenektir. 15 temmuz gecesinden sonra toplum olarak en fazla ihtiyacımız olan birliğimize, sevgi, saygı, hoşgörü temeli öğeleri içinde barındıran bu geleneğimizi sürdürmenin gayreti içindeyiz. Bu vesile ile tüm dünyada barış ve dostluğun daim olduğu nice birlikte aşure tadında yıllar temenni ederiz.” Diye belirttiler.

1

5

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.