DOLAR 32,3898 % -0.13
EURO 34,7716 % -0.2
GRAM ALTIN 2.429,35 % -0,24
ÇEYREK A. 3.971,98 % -0,24
BITCOIN 63.643,57 1.687
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

K.Maraş AK Parti İl Başkanlığı İftar Düzenledi

Son Güncelleme :

13 Haziran 2016 - 7:19

/ kez okundu.
K.Maraş AK Parti İl Başkanlığı İftar Düzenledi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, memleketiKahramanmaraş’ta AK Parti İl Başkanlığı tarafından Onikişubat Stadı’nda aralarında gazi ve şehit ailelerinin de bulunduğu 2 bin 500 kişiye verilen iftar yemeğine katıldı. AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katıldığı iftar yemeğinin ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerine sığınan 5 milyonu aşkın Suriyeli’den 2 milyon 750 bin kişinin Türkiye’nin misafir edildiğini söyledi. Kaynak, kendisine medeniyet temsilcisi denilen Avrupa ülkelerin, Suriyeli sığınmacıları çeşitli muamelelere maruz bıraktığını belirterek, şunları söyledi

Huzur içerisinde iftarımızı yaparken hemen 80 kilometre güneyimizde, Suriye’de, bir zalim tarafından katliama tabi tutulan Suriye halkı, 600 bini en vahşi varil bombalarıyla katledilmiş. İnsanların önemli bir kısmı yer değiştirmek zorunda kalmış. Çok büyük bir oranda, 5 milyonu aşkın insan da dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış vaziyette. Şükürler olsun ki biz bunların yüzde 60’ına ev sahipliği yapıyoruz. Aramızda 2 milyon 750 bin Suriyeli kardeşimiz var. Bizim milletimiz, o Suriyeli kardeşlerine gerçekten insanlığı gereği, Müslümanlığı gereği aşını, evini, işini paylaşarak destek oluyor. Fakat bir bakın, kendisine medeniyetin temsilcisi denilen ülkelerde o insanlar hangi muamelelere maruz bırakılıyor. Daha dün gibi hatırımızdadır; Suriyeli kardeşlerimize bir meydanda şınav çektirerek bozuk para atıyorlardı. ‘Medeniyetin temsilcisiyim’ diyen Avrupa ülkeleri tel örgüler çekiyorlar. ve daha vahimi; Akdeniz’i, Ege’yi onların denizden, sudan mezarlığı haline getiriyorlar. Hepimizin bunları hatırlaması lazım. Bir lastik şişme bota ellerindeki uzun şişlerle müdahale edip o botu delip o bebeklerin, kimsesizlerin, biçarelerin denize düşmelerini sağlıyorlardı.

‘AÇIK KAPI POLİTİKAMIZ AYNEN DEVAM EDECEKTİR’

Kaynak, Avrupa ülkelerinde yapılanlara karşı Türkiye’nin 2011 yılından itibaren uyguladığı açık kapı politikasıyla Suriyeli sığınmacılara kucak açığını ifade ederek, Şimdi bütün bunlar yapılırken Türkiye, 2011 yılından beri liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle açık kapı politikası uyguluyor. Bu bizim hem insanlığımızın gereği, hem de aynı zamanda uluslararası anlaşmaların gereği. Güneyimizdeki teröre rağmen, Suriye’deki devlet otoritesinin ortadan kalkmış olmasına rağmen bizim açık kapı politikamız aynen devam edecektir diye konuştu.

‘ABD, SURİYE’DE PYD İLE BERABER MÜSLÜMAN ARAP NÜFUSA SALDIRIYOR’

Veysi Kaynak, Amerika’nın Suriye’de PYD ile beraber IŞİD’le mücadele bahanesiyle Müslüman Arap nüfusa saldırdığını kaydederek, şunları söyledi

O coğrafyada aslında hepimizin dikkatini çeken ilginç başka şeyler de, gelişmeler de oluyor. Bir düşünün 1979’daki İran İslam devriminden sonra Amerika’yı bütün kötülüklerin anası, büyük şeytan olarak nitelendiren İran ve İran’a 40 yıla yakın ambargo uygulayanAmerika, Suriye’de PYD ile beraber Müslüman Arap nüfusa saldırıyor. Sığındıkları bahane DAEŞ ile mücadele. DAEŞ kim; 85 ayrı ülkeden toplanmış bir çete, 30-35 bin mevcudu var. Geldikleri ülkelerin çoğu, Müslüman devlet değil ve bunlar Irak’ın, Suriye’nin topraklarının üçte birine ve petrol yataklarının dörtte birine sahip olmuşlar. Bizim milletimiz her şeyinden fedakarlık yapar; aşından, işinden, ekmeğinden, eşinden, yavrusundan fedakarlık yapar. Bunları bu bayrak için, bu millet için, inancı için, özgürlük için yapar. O yüzden her şeyden önemlisi bayrağımızdır, vatanımızdır, devletimizdir, milletimizdir, insanlarımızın özgürlüğüdür. Terörle mücadeleyi bu kapsamda kim ne dersin desin, bu sınırlar içerisinde, bitirmeye, çözmeye Allah’ın izniyle kararlıyız.

İFTAR SONRASI KAVGA

Veysi Kaynak’ın konuşmasının ardından sahneye yaklaşan 2 kişi, Kaynak ile fotoğraf çektirmek istedi. Korumaların engel olduğu 2 genç, sahneden uzaklaştırılarak dışarı götürülmek istendi. Yaşanan arbedenin ardından 2 kişi uzaklaştırıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.