DOLAR 32,3145 % -0.36
EURO 34,6402 % -0.62
GRAM ALTIN 2.407,09 % -1,15
ÇEYREK A. 3.935,59 % -1,15
BITCOIN 63.430,23 1.8
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ŞEHİDİ YARALI EŞİ UĞURLADI

Son Güncelleme :

04 Mayıs 2016 - 13:44

/ kez okundu.
ŞEHİDİ YARALI EŞİ UĞURLADI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin bombalı araçla saldırı düzenledikleri saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz’ün cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Kahramanmaraş’a uğurlandı.

Mardin Derik Jandarma Üçyol Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Numan Öksüz’ün cenaze törenine, aynı saldırıda yaralanan ve Mardin Devlet Hastanesi’nde tedavisine devam edilen hamile olan eşi Tuğba Öksüz de sedye üzerinde cenaze törenine katıldı. Selen Kışlası’nda yağış nedeniyle kışla yemekhanesinde düzenlenen törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İlJandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Öksüz’ün cenazesi, askerlerin omuzunda salona getirilişini, aynı saldırıda yaralanan hamile eşi Tuğba Öksüz’ün de aralarında bulunduğu kalabalık tarafından gözyaşları arasında karşılandı. Katafalka konulan şehit Öksüz’ün cenazesi, saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından şehidin silah arkadaşları adına konuşan Yarbay Kubilay Karadeniz, milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildiğini, bundan sonra da aynı kararlılıkla vatanın korunmaya devam edileceğini kaydetti.

Yarbay Karadeniz, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Türkiye CumhuriyetiDevleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardında Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun’un, şehidin ruhuna yaptığı duanın ardından Numan Öksüz’ün cenazesi memleketine uğurlandı. Mardin’inDerik ilçesinde terör örgütü mensuplarınca Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığı’na dün gece yaklaşık iki tonluk patlayıcıyla yüklü olduğu tahmin edilen bombalı araçla düzenlenen saldırı sonucunda 1 asker şehit olmuş, biri ağır 9 asker ile 2 sivil de yaralanmıştı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.