DOLAR 32,3822 % -0.13
EURO 34,7867 % -0.07
GRAM ALTIN 2.412,49 % -0,93
ÇEYREK A. 3.944,42 % -0,93
BITCOIN 61.616,50 -1.448
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de ‘Geleceğimi Güvenle Planlıyorum’ Paneli

Son Güncelleme :

24 Aralık 2015 - 8:31

/ kez okundu.
KSÜ’de ‘Geleceğimi Güvenle Planlıyorum’ Paneli
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi II (KİTUP II) kapsamında Avrupa Birliği ve ülkemizce finanse edilen programlardan biri olan “Geleceğimi Güvenle Planlıyorum” bilgilendirme toplantısı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

KSÜ Rektörlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kahramanmaraş İl Müdürlüğü işbirliğiyle, KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını SGK Kahramanmaraş İl Müdürü İsmail Balakan yaptı. SGK olarak geniş bir alana hizmet verdiklerini belirten Balakan, kurum olarak önceliklerinin kayıt dışı istihdamı önlemek olduğunu vurguladı. Balakan, ”Kayıtlı istihdamın öneminin ortaya koyulmasını amaçlayan bu proje ile kayıt dışı istihdamı önlemeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Orhan “Geleceğimi Güvenle Planlıyorum” başlıklı panel sunumunu gerçekleştirdi. Doç. Dr. Orhan katılımcılara, iş gücü piyasasında gerekli nitelikleri kazanmada yol haritaları, etkin iş arama ve bulma teknikleri, sosyal güvenlik, kayıtlı istihdam ve çalışan hakları konularında bilgi verdi.

Panelin ardından Sosyal Güvenlik Denetmeni İmran Sarı, SGK’nın Kayıt dışı istihdamı önleme ve kayıtlı istihdamın teşviki konularında yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Kayıt dışı istihdamın devlet, işveren ve işçi açısından birçok olumsuz sonuca neden olduğunu ifade eden Sarı, öğrencilerin sigorta işlemlerine ilişkin sorularını cevaplandırdı.

KİTUP II kapsamında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar ve SGK Kahramanmaraş İl Müdürü İsmail Balakan’ın yanı sıra çok sayıda personel ve öğrenci katıldı.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.