DOLAR 32,4598 % 0.09
EURO 34,7603 % -0.17
GRAM ALTIN 2.427,14 % -0,33
ÇEYREK A. 3.968,38 % -0,33
BITCOIN 63.618,00 1.699
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

CHP İstanbul Milletvekili K.Maraş için Önerge verdi

Son Güncelleme :

15 Aralık 2015 - 11:09

/ kez okundu.
CHP İstanbul Milletvekili K.Maraş için Önerge verdi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Kahramanmaraş’a gelen Suriyeli sığınmacılara Dulkadiroğlu ilçesine yapılacak olan 2’nci Çadırkent için CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç’un girişimleri ile İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu TBMM’ye soru önergesi verdi. İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Sivrice Höyük Köyüne Suriyeli Mülteciler için çadır kent kurulacağı iddiaları Hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Dr. M. Sezgin Tanrıkulu (İstanbul Milletvekili)

8 SORULUK ÖNERGE

Kahramanmaraş İli Dulkadiroğlu İlçesi Sivrice Höyük Köyüne Suriyeli mülteciler için çadır kent kurulacağı iddia edilmektedir. İddialar ile ilgili bilgilendirme yapılması önem arz etmektedir. Bu bağlamda; 1-Kahramanmaraş İli Dulkadiroğlu İlçesi Sivrice Höyük Köyüne Suriye Mülteciler için çadır kent kurulacağı iddiası doğru mudur? 2-İddia doğru ise, Kahramanmaraş İli Dulkadiroğlu İlçesi Sivrice Höyük Köyünün seçilme gerekçesi nedir? 3-Kahramanmaraş İli Dulkadiroğlu İlçesi Sivrice Höyük Köyü Alevi köyü olduğu için mi Suriyeli mülteciler, göçmenler için çadır kent alanı olarak seçilmiştir? 4-Kahramanmaraş İli Dulkadiroğlu İlçesi Sivrice Höyük Köyüne yapılacak çadır kente kaç Suriyeli mültecinin, göçmenin yerleştirilmesi planlanmaktadır? 5-Avrupa Birliği ile yapılan “Göçmenlerin İadesi Anlaşması” çerçevesinde Türkiye’de kaç adet çadır kent kurulacaktır? Bu çadır kentler kaç kişilik olacaktır? 6-Avrupa Birliği ile yapılan “Göçmenlerin İadesi Anlaşması” çerçevesinde Türkiye’de kurulacak çadır kentler hangi illere kurulacaktır? 7-Avrupa Birliği ile yapılan “Göçmenlerin İadesi Anlaşması” çerçevesinde Türkiye kaç adet göçmeni iade almayı taahhüt etmiştir? 8-Suriyeli mültecilerin, iade edilen göçmenlerin kalacağı çadır kentler hangi kriterler ile belirlenecektir?

ÖZTUNÇ; “KÖYLÜLERİN İZNİ ALINMALIDIR”
CHP Eksi RTÜK Üyesi Ali Öztunç yapmış olduğu açıklamasında konuyla ilgili şöyle konuştu: “Bizler Milletvekili seçilmedik diye Kahramanmaraş’ın sorunlarını takip etmeyeceğiz anlamına gelmez. Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçemizin Sivricehüyük köyünde Suriyeliler için kurulmak istenen Çadırkent meclis gündemine taşındık. Girişimlerim sonunda CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Çadırkent ile ilgili durumu öğrenmek ve kaygıları dile getirmek için Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Çadırkent ile ilgili gelişmeleri takip etmeye ve bu yanlışı düzeltmek için girişimlerde bulunmaya devam edeceğim. Sivricehüyük Köyüne Valilik kararı ile Suriyeli göçmenler için kamp kurulmak isteniyor. Köylünün izni alınmadan böyle bir kamp kurulmamalıdır. Ayrıca özellikle bu köyün seçilmesi siyasi ve anlamlıdır. Köy halkının rahatsızlığını kamuoyunun gündemine getirdik İstanbul Milletvekilimiz İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Meclis gündemine taşıdı. Hükümet toplumu bölecek ve büyük sıkıntılara yol açacak olan bu kararından vazgeçmelidir.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.