DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

6 Çocukla Ahır’da Yaşam Mücadelesi

Son Güncelleme :

07 Aralık 2015 - 16:13

/ kez okundu.
6 Çocukla Ahır’da Yaşam Mücadelesi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesine bağlı Alişar Köyünde 54 Yaşındaki Mehmet Göyün 6 Çocuğu ile birlikte tek göz kerpiç odanın içinde verdiği yaşam Mücadelesi yürekleri dağlıyor.

Ekinözü İlçesi Alişar Mahallesinde maddi imkânsızlıklar nedeniyle ahırda hayvanlarla yaşamak zorunda kalan ailenin durumu, görenlerin yüreğini burkuyor.

Ekinözü İlçesine bağlı Alişar Mahallesinde oturan Göy ailesi, yokluk ve zorluk içinde geçen hayatları için hayırsever vatandaşlardan ve devletten yardım bekliyor.

6 Çocuğunu okutmak için seferber olan Göy ailesi Tek gözlü kerpiç evde Birkaç küçük baş hayvan ile beraber yaşam mücadelesi veren ailenin, çaresizliği ve anlattıkları yürekleri dağlıyor.

1

Ekinözü ilçesine bağlı Alişar köyünde yaşayan 45 yaşındaki Ayşe Göy hiçbir geliri olmadan çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Tek göz bir odada 6 çocuğuyla yaşayan Göy ailesi kerpiç Toprak bir göz odanın içinde verdiği yaşam Mücadelesini Gazetemize anlatırken Gözlerinden ıramaklar gibi yaş gelen Ayşe Göy Eşim Çalışmıyor hasta kendisi hiçbir gelirimiz yoktur 6 çocuğumuz okuyor köylülerin yardımı ile geçiniyoruz onlardan Allah razı olsun Diyerek sözlerine devam eden göy Ekinözü kaymakamlığından bizim tek isteğimiz bir ev yapsınlar başka bir şey istemiyoruz biz dilenci değiliz inanın gerçekten çok mağduruz, 6 çocuk la birlikte bir göz odanın içinde yaşıyoruz bu oda bizim Mutfağımız, Banyomuz ve yatak odamız aslında hepimiz bir yatağın içinde yatıyoruz evimizin penceresi yoktur torbalar ile kapatmaya çalıştık ama nafile soğuk oluyor iki oğlum üniversite okuyor devletimizden ve AK Partimizden Allah Razı olsun  onların sayesinde çocuklarımız okuyor onlarda bizim gibi çile çekmesinler böyle yaşam görmesinler diğer çocuklarımda ilk öğretim ve lise okuyorlar eşim köyden dışarı gitmiyor çalışmıyor kendisi hasta saten  benim sadece tek isteğim var Ekinözü Kaymakamlığından ve Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesinden bize iki göz bir ev yapsınlar fazla bir şey istemiyorum ben başka şeylerde inanın gözüm yok sadece iki göz oda deyim gözlerinden yaşlar dökülmeye devam ediyor Ekinözü Kaymakamlığına gittim bizimin durumu söyledim Muhtara söyledim bana dedikleri şu 65 yaşından sonra yaparız ancak dediler bizim 65 yaşına kadar ölmeyeceğiz Garantimi acaba orada memur akşam sıcak evine gidiyor ama ben evime geldiğim zaman tekene bir soba tek göz oda 6 çocuk ‘la birlikte akşam olduğu zaman ev başımıza yıkılıyor sanki çocuklarım diyorki Anne biz neden böyleyiz herkes güzelce sıcak evlerinde oturuyor biz neden böyleyiz dedikleri zaman gerçekten bu dünyadan ölüp gitmek istiyorum, eger evladınız sorduğu soruya cevap veremiyorsanız o zaman tüm dünya başınıza geçiyor  saten burası ahır 4 tane küçük baş hayvanımız var onlarıda bize köylüler verdi alın besleyin sütünü içini diye eger köylümüz olmasa ne yapacağımızı bilmiyorum evime bir tek misafir bile alamıyorum çünkü geldikleri zaman oturacakları yer yoktur dedi.

4

HAYVANLARLA BİRLİKTE YAŞIYORUZ

54 Yaşındaki 6 Çocuk babası Mehmet Göy ise durumu şu şekilde özetliyor Ben bir an önce ölmek istiyorum inanın çok kez ihtar etmeyi düşündüm neden’i ise ben bir babayım çocuklarım gözüme bakıyor evimiz yoktur ahırda yaşıyoruz çocuklarım hayvan pisliklerinden dolayı çok kez hasta oldu dedi.

2

Çalışmak için dışarı gidiyordum. Ekmek parasını çıkartıp aileme bakabiliyordum. Ama Vücut erimesi nedeni ile kimse beni işe almıyor çalışamıyorum. O zamanlar ben bir tane büyükbaş hayvan almıştım onun sütü ile geçiniyorduk sag olsunlar köylülerimiz de birkaç tane küçük baş hayvan verdiler ama kardeşim inanın burası köy dağın başı herkesin hayvanı var ben hastalığım hiçbir gelirim yoktur tek göz kerpiç bir odanın içinde 6 çocuğum la birlikte yaşıyorum çocuklar soruyor baba bizden böyle bu durumdayız diyorlar birisi ise baba ben senin gibi baba olmayacağım sen bizi ve annemizi aç bırakıyorsun evimiz yoktur dedikleri zaman inanın intihar  etmek istiyorum kolay değil bu lafları çocuklarınızdan duymak diyerek sözlerine devam eden Göy odamızın içinde yok yok diyerek gözlerinden yaşlar  Mutfağımız, Banyomuz, bizim oturma odası Yatak odası burası yetmedi  Şuanda 3  küçük baş hayvanla birlikte yaşıyoruz. Tabi devletimizden Allah razı olsun.  Ekinözü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Fonu sayesinde bayramlarda 100 TL ve Kömür yardımı aldık. Aldığımız bu yardımlar kısa süreli yardımlar. Küçük de olsa çocuklarımızla birlikte yaşanabilir bir ev yapabilmek için  Ekinözü Kaymakamlığı’na başvurdum ama yok diyorlar inanın ev değil burası ahır penceresi bile yoktur torbalar sayesinde içeri soğuk girmiyor   Kahramanmaraşlı hayırsever vatandaşlardan iki göz odalı yaşanabilir ev yapmak için yardım bekliyorum” dedi.

1 2 3 4

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.