DOLAR 32,5426 % -0.04
EURO 35,0392 % 0.44
GRAM ALTIN 2.436,60 % 0,55
ÇEYREK A. 3.983,84 % 0,55
BITCOIN 63.504,71 -4.431
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 30°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

5 NİSAN GURURU 91. KEZ YAŞANDI

Son Güncelleme :

05 Nisan 2016 - 12:14

/ kez okundu.
5 NİSAN GURURU 91. KEZ YAŞANDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 91. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama törenleri çelenklerin sunulması ile başladı. İlk olarak Valilik Çelengini Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanlığı Çelengini Garnizon Komutanı Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelengini Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Atatürk Anıtı’na sundular.

Çelenk sunumunun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası’nı Türk Bayrağı’na taktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam önemine ilişkin konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5 Nisan’ın sıradan bir gün olmadığını ifade ederek: “Bugün top yekün birlik ve beraberlik içerisinde, özgürlüğü aşk bilerek “önce vatan” demenin, tasada ve sevinçte bir olarak aynı duyguları yaşamanın önce zafere, sonra da kıvanca dönüştüğü müstesna bir gündür.

Bugün bayraksız bir sabaha uyanmanın, ölüme eş yaşamaktan bir farkının olmadığını çok iyi bilen Kahramanmaraşlıların, kalesinin burçlarında göremedikleri istiklalimizin sembolü rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızı tekrar burçlarda dalgalandırmak için, kılıcını kınından sıyırarak “Ya İstiklal Ya Ölüm” dediği,  hüznünün sevince dönüştüğü, tarihte eşi benzeri olmayan yiğitlik destanının, T.B.M.M’de okunduğu, yâd edildiği ve ödüllendirildiği gündür.

5 Nisan Madalya Günü, 12 Şubat Kurtuluş Günü, gibi her yıl kutladığımız onur duyduğumuz günler bizim için sadece tarihte kalmış övünç kaynağı günler değildir. Dedelerimizin çoluk çocuk, kadın kız, yaşlı genç demeden dünyanın en güçlü ordularına karşı gösterdiği Kurtuluş Savaşı’ndaki bu kararlılıkları birlik ve beraberlik anlayışları vatan savunmasındaki asil düşünceleri bizler için bir yol haritasıdır. Bütün bunları bizlere bir emanet biliyor ve onların verdiği İstiklal Mücadelesini bugün İstikbale yürürken onların torunları olarak kendimize ilke ediniyoruz.

Dün vatanına, bayrağına, dinine, namusuna yürekten bağlı dedelerimiz, “Maraş Maraşlıya mezar olmadan düşmana gülzar olamaz” diyerek,  Milli mücadelede destan yazıp üzerlerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdiler. Bugün bizlerde atalarımızdan bize miras kalan bu İstiklal Madalyası’nı göğsümüzde taşımanın büyük yükü ve sorumluluğu altında tüm gücümüzle şehrimize hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Onlardan devraldığımız bu emaneti hem koruyacağımıza, hem de bu yoldan gideceğimize Allah’ın huzurunda, tarih önünde, insanlık önünde söz veriyoruz.

Bu duygularla, gerek Milli Kurtuluş Savaşımızın ilk kıvılcımı, adeta bir küçük Çanakkale destanı olan Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtarılması esnasında, gerekse kendi şehirlerini işgalden kurtardıktan sonra, komşu illere de yardıma giderek Allah’ın şehadet madalyasını takan şehitlerimizi ve hakkın rahmetine kavuşmuş gazilerimizi rahmetle anıyor, 5 Nisan Madalya Günümüzü tebrik ediyorum.

Bugün de Hak için, vatanları, milletleri ve bayrakları için canlarını feda eden, bir gül bahçesine girercesine kara toprağa giren tüm şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

Atalarımızın geçmişte dirayet, cesaret ve basiret dolu eşsiz fedakarlıklarının anısını yaşattığımız gibi, ecdadı gibi dik durarak şehadet şerbetini içen kardeşlerimizin anısını da, rengini şehitlerimizin kanından alan varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü olan Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın himayesinde kıyamete kadar yüreğimizde yaşatacağız.

Bu şehrin yiğit edelerine, bu yiğit edelerin tarihte eşi benzeri olmayan kahramanlıklarının hakkını, İstiklal Madalyası ve Kahramanlık unvanı ile teslim edenlere selam olsun” diye konuştu.

Günün anlam ve önemine ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un ardından kürsüye gelen Kurtuluş İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdulkadir Eryılmaz, ‘Maraşlım’ şiirini okuması ile tören sona erdi.

Türkiye’nin göz bebeği, yiğitler diyarı, söz ustası yazarlar ve şairler şehri, ashabın, evliyanın emaneti,

Aziz Kahramanmaraşlı hemşehrilerim ve Değerli katılımcılar!

Bu gün 5 Nisan Madalya Günü. Bugün top yekün birlik ve beraberlik içerisinde, özgürlüğü aşk bilerek “önce vatan” demenin, tasada ve sevinçte bir olarak aynı duyguları yaşamanın önce zafere, sonra da kıvanca dönüştüğü müstesna bir gündür.

Bugün bayraksız bir sabaha uyanmanın, ölüme eş yaşamaktan bir farkının olmadığını çok iyi bilen Kahramanmaraşlıların, kalesinin burçlarında göremedikleri istiklalimizin sembolü rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımızı tekrar burçlarda dalgalandırmak için, kılıcını kınından sıyırarak “Ya İstiklal Ya Ölüm” dediği,  hüznünün sevince dönüştüğü, tarihte eşi benzeri olmayan

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.