DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

48 MEDENİYETİN GENÇLERİ ONİKİŞUBAT’TA BULUŞTU

Son Güncelleme :

10 Ağustos 2018 - 13:49

/ kez okundu.
48 MEDENİYETİN GENÇLERİ ONİKİŞUBAT’TA BULUŞTU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği üyeleriyle Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda düzenlediği kahvaltı programında bir araya geldi. Başkan Mahçiçek “Medeniyetin Gençleri Türkiye’de Buluşuyor” projesi kapsamında 48 ülkeden gelen öğrencileri ağırladı.

Yedi Kıta Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Hacı Muharrem Dilipak, programda yaptığı konuşmada amaçlarından bahsederek “Öncelikle bu nazik davetlerinden dolayı Onikişubat Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek Beyefendiye teşekkür ediyoruz. Burada ümmet coğrafyasının kardeşleri olarak bir araya geldik ve ekmeğimiz, gönül soframızı açtık. Sevgimizi ve kardeşliğimizi paylaşıyoruz. Bu projemizi Yurt Dışı Türkler Akraba Başkanlığı, Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği ve Kahramanmaraş Belediyelerimizle beraber gerçekleştiriyoruz. Bu çalışma Türkiye’de bir ilktir ve son olmayacaktır, devamı gelecektir. Burada çalışmamız 48 ülkeden gelen arkadaşlarımızla birlikte 48 gün sürecektir. Irak, Ürdün, Lübnan, Filistin gibi ülkeler olmak üzere 48 ülkeden gelen arkadaşlarımızla buralarda gezerek, Türkçe öğreneceğiz. İnşallah bizlerde buraya geldiğimiz gibi sizlerin ülkelerini ziyaret edeceğiz ve aradaki suni sınırları kaldırarak, birlik, beraberlik, hoşgörü ve kardeşliğimizi hâkim kılacağız. Birazdan Bisiklet ve Yürüyüş Yolunda bisiklet süreceğiz. Böyle güzel bir çalışma yaptığı için Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ederiz. Hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşmasında gençlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “Sizlerle beraber olmak bizler içinde bir onur. Böyle 48 ülkeden gelen gençlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli arkadaşlarım, Müslüman dünyamızın, mazlum milletlerin içerisinde bulunduğu durumu hep beraber görüyoruz. Müslüman ülkelerimizde çok sıkıntılı bir tablo var. Küresel güçler maalesef, Müslüman ülkelerde ve o mazlum milletler içerisinde sıkıntılar çıkartarak, birbirlerini katletmeye yöneltiyorlar. Bu noktada çok çalışarak ülkeleri daha iyi yönetecek duruma gelmemiz gerekiyor. Hem kendi ülkemizin hem de İslam camiamızın gelişmesini sağlamak, birliği, bütünlüğü korumak ve uluslararası ölçekte söz sahibi olmamıza gayret etmemiz lazım.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin dünya beşten büyüktür ifadesini ispat etmemiz lazım. Artık Müslüman ülkeler birlik ve bütünlük içerisinde kendi yönetimlerini kendileri kurması lazım. Küresel güçlerin ülkemizi yönetmesine fırsat vermememiz lazım. Bu amaç için çalıştığımız takdirde, gelecekte ülkelerimizin konumu hem içeride hem de uluslararası alanda çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Ben bir defa daha hepinize hoş geldiniz diyor, sizleri ve bizleri bir araya getiren derneğimizin başkanı ve yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerden ülkelerinizin büyüklerine sevgi ve selamlarımızı iletmenizi rica ediyorum. Hepinize başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’ye geldiklerinden dolayı mutluluklarını dile getiren öğrenciler “Türkiye’ye gelmeden önce şöyle bir şey vardı kafamda; Türkiye İslam Devletidir ve zulme karşıdır. Türkiye’ye geldiğimde düşüncelerimin doğru olduğunu teyit ettim. Böyle güzel etkinliklerde bizleri bir araya getirerek, güzel ahlak ve güzel insan olmayı öğretiyorsunuz. Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e misafirperverliğinden ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kahvaltı programı hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu. Öğrenciler teker teker Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.