DOLAR 32,4156 % 0.19
EURO 35,7329 % 0.62
GRAM ALTIN 2.326,05 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.301.920 2.31
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

4. Bilim Şenliği ve Görsel Sanatlar Sergisi Ilıca’da Açıldı

Son Güncelleme :

26 Mayıs 2015 - 8:47

/ kez okundu.
4. Bilim Şenliği ve Görsel Sanatlar Sergisi Ilıca’da Açıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Ilıca Yeniyapan Ortaokulu tarafından TÜBİTAK destekli 4. Bilim Şenliği ve Görsel Sanatlar Sergisi açıldı.

Küçük mucitler ve sanatçılar hünerlerini sergilediler. Ilıca Yeniyapan Ortaokulu tarafından TÜBİTAK destekli “Bilim Şenliği ve Görsel Sanatlar Sergisi” açıldı. Geleneksel hale getirilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen bilim ve sanata dayalı etkinlik Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesi Salonu’nda  gerçekleştirildi. Yoğun bir katılım olan etkinliğe, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, İlçeBaşkan Yardımcısı Cuma Karalar, Ilıca Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Serdar Ulun, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak kürsüye gelen Okul Müdürü İbrahim Karalar bir konuşma yaptı. Karalar konuşmasında şöyle dedi:

“Öğretmen arkadaşlarımız, öğrenci velilerimiz, sevgili öğrencilerimiz; bu yıl dördüncüsünü düzenlemiş olduğumuz bilim şenliği ve görsel sanatlar sergisine hoş geldiniz şeref verdiniz. Okulumuz bu bölgenin en eski, en köklü okuludur. Buradaki velilerimizin büyük çoğunluğu bu okulun sıralarından geçmiştir.  Tabi bende dahil…

Şimdi kısmet oldu şimdi aynı okulda idarecilik yapıyorum. Okulumuz eğitim sisteminin çeşitli evrelerinde çeşitli binalarda kısıtlı imkanlarla eğitim hizmeti verdi. Fakat şimdiki hizmet binamıza taşındıktan sonra öğretmen arkadaşlarımızla, idarecilerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle geride bıraktığımız dört beş yıl içerisinde çok güzel eğitim çalışmaları gösterdik. Bu da onlardan bir tanesi…

Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum.”

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir ise şunları söyledi:

“Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün programın icrası için buraya geldiğimde ve içeriğini öğrendiğimde çok güzel duygular hissettim. Şunun için söylüyorum bunu:  Biz çocuklarımıza eğitim-öğretim verirken, bilgi yüklüyoruz.  Ama onların muhakeme yeteneğine ve düşüncesinin gelişmesine katkı sağlamıyoruz. Bunu size şöyle anlatayım: Hukuk fakültesine başladığımızda bize hukukçu gibi düşünmeyi öğretirler. Dışarıdan birilerinin aksine sürekli kanun ezberleyen insanlar değiliz. Hukuk mantığını kavratırlar bize ki onu geliştirelim diye…  Çocuklarımıza da düşünmeyi ve düşüncelerini geliştirmeyi öğretmemiz lazım. O zaman ne olur? Yeni mucitler, yeni bilim adamları, yeni siyaset adamları, yeni devlet adamları yetiştiririz. Çocuklarımızın ufkunu açalım. İnanın onlar zekalarını hepimizden daha iyi kullanabilirler. Çünkü beyinleri yorgun değil. Ama onlara yol açmamız gerekir. Bugün bu okulda yapılan belki ilerde çok iyi bilim adamlarını yetişmesine vesile olacaktır. Bu anlamda okulumuzun müdürüne, öğretmenlerine ve bu organizasyonda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından program, minikler tarafından hazırlanan halk oyunları ve çeşitli deney gösterileri ile devam etti. Daha sonra kitap okumada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Ödüllerin verilmesinden sonra bilim ve resim sergisinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir, İlçe Başkan Yardımcısı Cuma Karalar, Karakol komutanı Serdar Ulun ve Okul Müdürü İbrahim Karalar birlikte kestiler.

Daha sonra ayrı ayrı salonlarda bulunan önce bilim; sonra ise resim sergisi gezildi. Mucit öğrencilerin bir birinden ilginç icatları ve olağanüstü güzellikteki el sanatı resimleri katılımcıları büyüledi. Sergide en ilgi çeken bölüm ise filografi sanatı resimlerin sergilendiği stant oldu.

Program, sergilerin gezilmesinin  ardından sona erdi. Programın sonunda ise, Ak Partiİlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir program hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Özdemir; “Çok gelişmiş, çok teknik özel okullarda göreceğimiz bilimsel ve sanatsal çalışmaları gördük. Demek ki kırsalda da böyle şeyler yapılabiliyormuş.” Dedi.

Sergi açık ve halen gezilebiliyor.

DSCF0406 DSCF0416 DSCF0435 DSCF0444 DSCF0480

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3448

SATIŞ

32,4156

FARK

% 0.19
Dolar EURO

ALIŞ

34,8355

SATIŞ

35,7329

FARK

% 0.62
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,7807

SATIŞ

41,8107

FARK

% 1.05
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,8582

SATIŞ

35,9177

FARK

% 0.16
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,8841

SATIŞ

23,9671

FARK

% 0.27
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.719,32

SATIŞ

3.803,08

FARK

% 0,24
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.324,58

SATIŞ

2.326,05

FARK

% 0,24
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.301.920

DEĞİŞİM

2.31

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER