DOLAR 32,3973 % 0.21
EURO 35,1058 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,32 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,53 % 0,25
BITCOIN 2.308.556 0.325
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

2 Bin 500 Öğrenci Dünya Rekoru Kırdı

Son Güncelleme :

21 Nisan 2015 - 10:19

/ kez okundu.
2 Bin 500 Öğrenci Dünya Rekoru Kırdı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta 2 bin 500 ilk ve ortaöğretim öğrencisi, stadyumda Türk bayrağı kareografisiyle hep birlikte diş fırçalayıp dünya rekoru kırdı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Halk Sağlığı il Müdürlüğü işbirliğiyle 12 Şubat Stadı’nda ‘Toplu Diş Fırçalama Rekor Denemesi ve Hareketli Yaşam’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe; AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, veliler ile ilk ve ortaöğretim öğrencileri katıldı.

Etkinlikte konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, öğrencilerin oluşturduğu al bayrağı gördüğünde duygulandığını belirterek, “Her bir çocuğumuz aslında birer al bayrak. Bizim sorumluluğumuz da bizim insan kaynağımız olan, bayrağımızın teminatı olan bu çocuklarımızın hem gıda güvenliği açısından, hem de ağız ve diş sağlığı açısından onların sağlığını korumak, bu etkinliğin böyle bir güzelliği vesile olması açısından önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise diş fırçalama istatistikleriyle ilgili bilgiler vererek şunları söyledi:

“Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen kriterlerden biri de fırça kullanım oranı ve macun tüketim miktarıdır. 2010 verilerine göre yıllık macun tüketimi gelişmiş ülkelerde kişi başına 400 gramın üzerinde iken ülkemizde bu 110 gram civarında. Altı yaşına kadar diş fırçalama alışkanlığı geliştirilmemiş çocukların sadece yüzde 23’ü büyüdüklerinde dişlerini fırçalayan bireye dönüşmektedir. Fırçalama alışkanlığının bu kadar düşük olması sağlık göstergelerine de olumsuz yansımaktadır. Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık görülen sağlık sorunlarının başında.”

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener de diş sağlığıyla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunan etkinlikte 2 bin 500 öğrenci stadyumda giydikleri kırmızı ve beyaz kıyafetlerle oluşturdukları Türk bayrağı kareografisiyle Prof. Dr. Orhan Kural’ın komutuyla hep birlikte diş fırçaladı. Protokol üyelerinin de diş fırçalayarak katıldığı etkinlikte öğrenciler, dünya diş fırçalama rekoru kırdı. Protokol üyeleri, öğrencilerin kırdığı rekoru belgeledikten sonra obezitiye karşı stadyumda yürüyüş yaptı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.