DOLAR 32,2622 % 0.07
EURO 35,0296 % 0.13
GRAM ALTIN 2.447,45 % 0,35
ÇEYREK A. 4.001,58 % 0,35
BITCOIN 2.277.347 -0.415
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

15 Temmuz “Şehitlerimizi Anma Günü” Olarak İlan Edildi

Son Güncelleme :

22 Temmuz 2016 - 6:35

/ kez okundu.
15 Temmuz “Şehitlerimizi Anma Günü” Olarak İlan Edildi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Askeri hareketlilik dedikodularından rahatsız olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’nı yanına alarak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, 15 Temmuz’u da “Şehitler Günü” ilan etti.

Bugün askeri hareketlilik dedikolarının yayılmasının ardından vatandaşlar bazı askeri kışlalarının önüne giderek nöbet beklemişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akarile birlikte kameralar karşısına geçti. Dedikodulara, fitne odaklarına, yalan yanlış haberlere itibar edilmemesini isteyerek “Hükümetimizin, devletimizin, yetkili kurumların kişilerin, güvenlik güçlerimizin verdiği bilgilere güvenilmesini özellikle rica ediyorum” dedi. Erdoğan, 15 Temmuz’un her yıl “Şehitler Günü” olarak anılacağı da ilan etti.

Erdoğan’ın konuşmasından dikkat çekici bölümler şöyle;

Bu akşama kadar 10 bin 410 kişi gözaltına alınmış 4 bin 60 kişi tutuklanmıştır.

MİLLETİMDEN NÖBETİ SÜRDÜRMELERİNİ RİCA EDİYORUM

Gördük ki darbenin en güçlü panzehiri milli iradedir. Feraseti ve cesaretiyle silahlı darbe girişimini akamete uğratan kahraman milletimden, ülkemiz bu sıkıntılı dönemden tamamen çıkana kadar meydanlarda tuttuğu demokrasi nöbetini sürdürmesini rica ediyorum.

15 TEMMUZ’U “ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ” OLARAK İLAN ETTİK

Gelecek nesiller siviliyle, polisiyle, askeriyle 15 Temmuz demokrasi direnişinin tüm kahramanlarını asla unutmayacaktır. 15 Temmuz tarihini her yıl Şehitlerimizi Anma Günü olarak ilan ettiğimizi de bu vesileyle sizlerle paylaşmak istiyorum.

“MİLLETİMİZ DEMOKRASİ NÖBETİNİ SÜRDÜRMELİDİR”

Gördük ki darbenin en güçlü panzehiri milli iradedir. Milletimiz demokrasi nöbetini sürdürmelidir.

“DEVLETİMİZ DİMDİK AYAKTADIR”

Devletimiz Cumhurbaşkanıyla, hükümetiyle, TSK ile, bakanlıklarıyla, emniyet teşkilatıyla, valilikleriyle, belediyeleriyle, hepsinden önemlisi milletiyle dimdik ayaktadır. Hükümetimiz güvenlik güçlerimizin üstün gayretleri neticesinde duruma hakimdir.

FETÖ mensuplarının kurumlarımızdan temizlenme süreci tüm hızıyla sürüyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.