DOLAR 32,5481 % -0.01
EURO 34,8257 % -0.16
GRAM ALTIN 2.431,19 % 0,04
ÇEYREK A. 3.974,99 % 0,04
BITCOIN 64.554,12 -2.838
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 28°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ZABITA EKİPLERİ BAYRAM MESAİSİNDE

Son Güncelleme :

22 Eylül 2015 - 15:22

/ kez okundu.
ZABITA EKİPLERİ BAYRAM MESAİSİNDE
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİNCE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ BÜTÜN İL GENELİNDE TEDBİRLER ARTIRILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığınca bütün il genelinde kurban bayramına yönelik tedbirler artırıldı. Halkımızın kurban bayramı alışverişlerini rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilmesine yönelik alınan tedbirler kapsamında bütün zabıta personellerinin izinleri de durduruldu.

24-27 Eylül 2015 tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesinde halkın yoğun olarak alış veriş yaptığı bulvar, meydan, cadde, sokak ve çarşılar ile canlı hayvan pazarları, bütün ilçelerde kurulan kurbanlık satış yerleri, şehirler arası otobüs terminali, yaş sebze ve meyve hali ve ilçe garajlarında tedbirler en üst düzeye çıkarıldı. Trafik zabıta ekiplerince ise halkımızın rahat seyahatlerini temin için toplu taşıma araçlarına yönelik denetimler sıklaştırıldı. Zabıta ekiplerince yapılan denetimler bayram süresince de 24 saat kesintisiz sürdürülecek.

Öncelikli olarak canlı hayvan pazarlarında halkın kurbanlık alışverişlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için hem zabıta ekiplerince hem de trafik zabıta ekiplerince denetimler yoğun şekilde sürdürülmektedir. Canlı hayvan pazarı giriş noktaları sürekli olarak trafik zabıta ekiplerince denetlenmekte, araç izdihamını önlemek için ise zabıta ekiplerince yoğun çaba sarf edilmektedir. Aynı şekilde halkımızın yoğun olarak bayram alışverişi yaptığı yerlerde de zabıta ekipleri yoğun şekilde çalışmakta ve yaya ve araç trafiğini sürekli açık tutmaya gayret etmektedir.

Kurban Bayramına yönelik alınan tedbirler kapsamında açıklama yapan Zabıta Daire Başkanı Eyup Karataş: “Halkımızın kurban bayramı alışverişlerini rahat bir şekilde yapabilmelerini sağlamak için Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak bütün ilçelerimiz de dahil ilimiz genelinde tedbirler en üst düzeye çıkarılmıştır. Kurban Bayramına kadar bütün personellerin izinleri durdurulmuş ve zabıta ekiplerimiz 24 saat esasına göre görevlendirmeler yapılarak denetimlerimiz yoğunlaştırılmıştır. Bu kapsamda öncelikli olarak Canlı Hayvan Pazarı ile tüm ilçelerimizde kurulan kurbanlık satış yerlerinde zabıta ekiplerimizle birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ile denetimler yapılmakta, hayvan pazarlarındaki yaya ve araç trafiğinin önlenmesine yönelik olarak ise Trafik Zabıta ekiplerimiz ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışmalar yoğun şekilde sürdürülmektedir. Ayrıca halkımızın yoğun olarak alışveriş yaptığı bulvar, meydan, cadde ve sokaklar ile çarşılarda gece saat 24’e kadar ekipler görevlendirilmiş, bu noktalarda görevli ekiplerimizce seyyar satışlar ve kaldırım işgalleri önlenerek yaya ve araç trafiğinin bayram öncesi açık tutulması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bayramda memleketlerine gidecek olan vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yolculuklarını temin etmek için ise başta Şehirlerarası Otobüs Terminali olmak üzere bütün ilçe terminallerinde 24 saat esasına göre zabıta personelleri görevlendirilmiştir.  Yine Kurban Bayramı öncesi alışverişin yoğun olarak yapıldığı Yaş Sebze ve Meyve Hali Kurban bayramına kadar zabıta ekiplerimizce denetlenecek, yaya ve araç trafiği açısından herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet verilmemesi için çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde sürdürülecektir. Zabıta Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizce ise Canlı Hayvan Pazarı girişlerindeki denetimlerin yanı sıra bütün toplu taşıma araçları da yoğun bir şekilde denetim altına alınmıştır” dedi.

Kurban Bayramı süresince gerek mesire alanları gerekse parklarda alınan tedbirlere de değinen Karataş, “Büyükşehir Belediyemiz sorumluluğunda bulunan bütün mesire alanları ve parklara Özel Güvenlik personelimiz görevlendirilmiş, halkımızın güvenli bir ortamda pikniklerini yapabilmelerini sağlamak için gerekli tüm tedbirler alınmıştır” dedi.

Dört günlük Kurban bayramı süresince de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 24 saat esasına göre nöbetçi ekipler oluşturularak denetimlerin sürdürüleceğini belirten Karataş, bütün vatandaşlarımızın şikayet ve önerilerini Kurban Bayramı öncesi ve sırasında 153 Zabıta Hattına bildirebileceklerini, şikayetlerin zabıta ekiplerince öncelikli ve titizlikle değerlendirileceğini belirtti.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.