DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

YETİM ÇOCUKLAR BUZ PİSTİNDE

Son Güncelleme :

20 Mart 2016 - 16:19

/ kez okundu.
YETİM ÇOCUKLAR BUZ PİSTİNDE
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Onikişubat Belediyesi, yetim çocukları buz pistinde konuk ederek, keyif dolu bir hafta sonu yaşattı.

Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, yine anlamlı bir etkinliğe imza attı. İnsani Yardım Vakfı (İHH) gözetiminde koruma altında bulunan 120 yetim çocuk, sentetik buz pistinde konuk edilerek, unutamayacakları bir hafta sonu yaşatıldı.

Kayak hocalarının gözetiminde ilk kez buz pistine çıkan aralarında Suriyelilerin de bulunduğu yetim çocuklar, renkli görüntüler sahnelediler. Buz pistine sürekli gelen yaşıtlarıyla da kaynaşma ortamı oluşturan yetim çocuklar, yeni arkadaşlarının da yardımıyla kısa sürede kaymayı öğrendiler.

Program boyunca çocuklarla yakından ilgilenen ve hatıra fotoğrafı çektiren Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yine farkındalık oluşturacak bir çalışmayı hayata geçirmekten yaşadıkları memnuniyeti dile getirdi. Sözlerinde İstanbul’da meydana gelen hain terör saldırısına da değinen Mahçiçek, “Türkiye’nin huzurunu bozmak isteyenler maalesef durmuyor. Bir hain ve alçakça saldırı daha oldu İstanbul’da. Ama bunlar geçici. Bu hain emeller hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ben inanıyorum ki bu saldırılar bu ülkede yaşayan insanlarımızın birlik ve beraberliğine daha da pekiştiriyor. Çünkü herkes artık, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları az çok görmeye ve idrak etmeye başladı. Yine de üzüntülüyüz. İnşallah bu son olur diyoruz” dedi.

Programın gerçekleşmesini sağlayan İHH yöneticilerine teşekkür eden Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bugün böyle bir tatil gününde, yetimlerimize küçük de olsa bir program hazırladık. İnsani Yardım Vakfımızla beraber ki, onların gerçekten bu alanda çok büyük hizmetleri var. Yani bu çocuklarımızı bir miktarda olsa eğlendirmek için böyle bir program düzenledik. İHH’lıarkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum Böyle yetim çocukları sahiplendikleri ve hayata bağladıkları için. Biz de böyle güzel bir Pazar gününde onlarla birlikte eğleneceğiz. Kayak programının ardından da ikramlarımız olacak. Böylelikle de yetim çocuklarımızın hayata adaptasyonlarına bir nebzede olsa katkıda bulunacağız. Ben bu programın yapılmasında emeği olan tüm herkese teşekkür ediyorum. Allah kimseyi yetim bırakmasın. İnşallah bu çocukları hayata bağlayacağız. Bunda da küçücük de olsa bir payımız olursa ne mutlu bize.”

İHH Kahramanmaraş Temsilcisi Süleyman Erayman’da bu ortamı sağlayan Başkan Mahçiçek’e teşekkür ederek, “Biz ‘Yetim gülerse dünya güler’ diyoruz ve onları güldürmek için gayret ediyoruz. Başkanımızın da desteğiyle bugün böyle anlamlı bir etkinlik düzenledik. İnşallah İHH, olarak bundan sonra da bu tür aktiviteler düzenlemeye devam edeceğiz. Bir kez daha başkanımıza ve Onikişubat Belediyemiz çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İkramlarla devam eden eğlence, gün boyunca sürdü.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.