DOLAR 32,3332 % 0.24
EURO 35,0919 % -0.13
GRAM ALTIN 2.301,21 % 1,04
ÇEYREK A. 3.762,48 % 1,04
BITCOIN 2.281.749 0.271
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Yeni Sistemin İlk Kabinesi

Son Güncelleme :

10 Temmuz 2018 - 6:37

/ kez okundu.
Yeni Sistemin İlk Kabinesi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Dün Meclis’te yemin ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni resmen hayata geçiren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk kabinesini açıkladı.

Bugün yemin ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni resmen hayata geçiren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk bakanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantıda açıkladı.

BAKANLIK SAYISI 17’YE DÜŞTÜ

Erdoğan, toplantıda, “Cumhurbaşkanı olarak yeni dönemdeki en önemli yetkilerimizden biri de kabinemizi de oluşturabilme imkanımızdır. Bakanlık sayımızı başkan yardımcımızla 17’ye indirdik. Bazı bakanlıkları aynı isimle muhafaza ederken, bazılarını birleştirdik, bazılarını da lağv ettik” dedi.

12 YENİ İSİM BAKANLAR KURULUNDA

Erdoğan’ın açıkladığı listede 4 isim bakanlar kurulunda tekrar yer alırken, 12 yeni isim bakanlar kuruluna girdi.

Son Dakika! Başkan Erdoğan, Yeni Sistemin İlk Kabinesini Açıkladı

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün tamamlanmıştır. Dünyada yönetim sistemini demokratik yollarla değiştirebilen az sayıda ülke arasına girmiş bulunuyoruz. Bir kez daha hem seçim sonuçlarının, hem de yeni yönetim sistemimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İradesini yansıtan 50 milyonun üzerindeki vatandaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. Şahsımı Cumhurbaşkanlığına layık gören 26 milyon 331 bin vatandaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum.

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

15 Temmuz’dan itibaren bizi destekleyen, MHP’ye başta Bahçeli olmak üzere teşekkür etmek istiyorum. MHP ile ülkemizin ve milletimizin menfaatleri için işbirliğimizi Meclis’te de sürdüreceğiz. Yeni yönetim sistemi mimarisini geçtiğimiz günlere kadar devam ettirdik. Yeni dönemin ruhuna uygun şekilde yönetim mimarimizin çatısını oluşturduk. Yeni yönetim mimarisini seçimden önceki günlerde TV’lerde milletimizle de paylaşmıştık. Kanun değişiklikleri Resmi Gazete’de yayınlandı. Bugün de resmen göreve başladık. 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni yayınladık.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”

Ne bizim ne de bizden sonra gelecek Cumhurbaşkanlarının yürütme konusunda aksaklıklar konusunda öne sürecekleri bahaneleri kalmamıştır. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız. Cumhurbaşkanı olarak yeni dönemdeki en önemli yetkilerimizden biri de kabinemizi de oluşturabilme imkanımızdır. Bakanlık sayımızı başkan yardımcımızla 17’ye indirdik. Bazı bakanlıkları aynı isimle muhafaza ederken, bazılarını birleştirdik, bazılarını da lağv ettik.”

İŞTE YENİ KABİNE:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay.

Adalet Bakanı: Abdülhamit Gül.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Aile Bakanı:Zehra Zümrüt Selçuk.

Çevre ve Şehircilik Bakanı:Murat Kurum.

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez.

Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Muharrem Kasapoğlu.

İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu.

Milli Eğitim Bakanı: Ziya Selçuk.

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy.

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank.

Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli.

Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekcan.

Savunma Bakanı: Hulusi Akar.

Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turan.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.