DOLAR 32,3436 % 0.24
EURO 35,1046 % -0.16
GRAM ALTIN 2.308,80 % 1,37
ÇEYREK A. 3.774,89 % 1,37
BITCOIN 2.290.157 2.479
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

YAZ SPOR OKULU’NUN 14.’SÜ AÇILDI

Son Güncelleme :

10 Temmuz 2017 - 18:08

/ kez okundu.
YAZ SPOR OKULU’NUN 14.’SÜ AÇILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve 11-14 Yaş aralığını kapsayan Yaz Spor Okullarının 14.’sü düzenlenen törenle açıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından tüm ilçelerde açılan Yaz Spor Okullarına bu yıl 9 bin 52 öğrenci kayıt yaptırdı.

İLK SIRADA YÜZME VAR

Kayıtların online olarak bilgisayar ortamından yapıldığı kayıtlara göre 14 dalda ilk sırayı 3 bin 507 başvuru ile yüzme sporu alırken, ikinci sırayı 2 bin 381 başvuru ile futbol aldı.

Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nda gerçekleştirilen açılış törenleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

SPORA ÖNEM VERİYORUZ

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, gençlerin spor alışkanlıkları kazanmaları konusunda gayret ettiklerini ifade ederek bu konuda gerek altyapı gerekse tesis anlamında yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Hemen her fırsatta söylüyorum. Biz zengin yer altı kaynakları, madenleri ve petrolü olan bir ülke değiliz. Biz sosyal sermayesi beşeri yani insan gücü olan bir ülkeyiz. Bu sermayemizi en iyi şekilde yetiştirme gayreti içindeyiz. Bunun için gençlerimizi ve çocuklarımızı sağlıklı birer birey olarak yetişmelerini sağlamalıyız. Bu anlamda gençlerimizin spor yapabilmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve sporla iç içe olabilmeleri için spor yatırımlarımız devam ediyor. Mahallelerimizde spor salonlarının yanı sıra çim halı sahalar, basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortları kuruyor ve gençlerimizin hizmetine sunuyoruz.

Ülkemizin geleceği hemen şurada yanı başımızda duran çocuklarımız onları ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimiz o kadar güçlü olacak. Onun için spora çok önem veriyoruz. Daha dinamik ve takım ruhunda yetişmiş nesiller için spora önem veriyoruz” dedi.

HASTALIKLARIN TEMELİ HANTALLIK

Teknoloji çağının yaşandığı günümüzde çocukların spordan uzak kaldığına dikkat çeken Başkan Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımız günlerinin çoğunu bilgisayar başında oyun oynayarak geçirmekte ve bundan dolayı da hantallaşmaktalar. Bunun sonucunda da çeşitli hastalıklar baş göstermekte. Onların hayatlarına bir hareket getirelim ve beden eğitimini de bir alışkanlık haline getirelim kaygısı ile Yaz Spor Okullarımızı açıyoruz. Çocuklarımızı daha güvenli ortamlarda spor yapabilmeleri adına Gençlik ve Spor iL müdürlüğü ile diğer belediyelerimiz ile ortak çalışmalar yürütmekteyiz. Bu konuda da çok titiz çalışmalar yürüterek sizin çocuklarınızı kendi çocuklarımız gibi görerek onların en iyi şekilde spor yapma ve beden eğitimi alma gayreti içindeyiz. Antrenör arkadaşlarımız hepsi konusunda uzman kişiler olup, spor yaptırmanın yanı sıra çocuklarımıza bir güzel davranışlar da kazandırmaktalar. Böylelikle de bu Yaz Spor Okullarımıza gelen çocuklarımızdan gelecekte profesyonel sporcu olmak için temelleri atılmış olacak. Burada atılan temellerin sonunda belki de çocuklarımızın içinden dünyaca ünlü sporcular çıkmış olacak ve dünyanın dört bir yanında İstiklal Marşımızı okutacaklar.”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlü bir gelecek inşa etmek için gayret sarf ettiklerine vurgu yapan Başkan Erkoç, bunu sağlamanın yolunun da güçlü yetişmiş nesillerden geçtiğini söyledi.

BU ÜLKENİN DÜŞMANI ÇOK

Sürekli büyümekte, süper güç olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin düşmanlarının çok olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasına rağmen saldırıların devam ettiğini söyledi. Başkan Erkoç: “Tam bundan bir yıl önce büyük bir ihanet yaşadık. Ülkemizin geleceğine saldırdılar. Bu ülkeyi kaosa, kargaşaya götürmek için Fethullahçı teröristler asker elbisesi giyerek, bu ülkenin geleceğini yakmaya çalıştılar. Milli İradeye ve seçilmiş Cumhurbaşkanının hayatına kast ettiler. Şehirlerimizi yakmaya yıkmaya çalıştılar. Ama hamd olsun, Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu Aziz Millet buna izin vermedi ve vermeyecektir de inşaallah. Geleceğimize hep beraber sahip çıkacağız. 15 Temmuz Türk Tarihinin önemli bir dönüm noktası. Bu ülkede artık siyaset mühendisleri boşa çıkmıştır. Bu ülkenin geleceğine kast edenler, bu ülke ne zaman ayağa kalksa bu cuntacı zihniyetler, millet düşmanlarını farklı kıyafetler içerisinde

harekete geçirerek ülkenin geleceğine kast etmişler. 1960’da da 1980’de de bu böyle olmuştur. 28 Şubat’ta da bunu yaşadık ve en sonuncusu da 15 Temmuz en alçakçasını yaşadık.

Artık tüm provakasyonlara rağmen, tüm kargaşalara rağmen, ne yapacağız? Hep beraber omuz omuza vererek dimdik duracak mıyız?” diye konuşarak sözlerini tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise yaptığı konuşmada, AK Parti olarak spora çok büyük önem verdiklerini bundan dolayı da köyden mahalleye dönmüş yerleşim alanlarında bile spor alanları yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi.

GENÇLİK KAMPI GELİYOR

Bir de müjde veren Milletvekili Kılıç: “Büyükşehir Belediyemizin Ahırdağı’nda yapımına başladığı Yedikuyular Kayak Merkezi’nin hemen yanı başına bir de Gençlik Kampı çalışmalarına başlıyoruz. Bu kampımız da tamamlandığında gençlerimiz yepyeni bir spor kampına daha kavuşmuş olacak.

Büyükşehir Belediyemize ilçelerde de açtığı bu Yaz Spor Okulları’ndan dolayı teşekkür ediyor, siz değerli çocuklarımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Yaz Spor Okuluna katılan sporcular adına Başkan Erkoç’a bir buket çiçek takdim edildi.

Daha sonra temsili malzeme dağıtımının ardından protokol mensupları penaltı vuruşları yaptılar.

Bu yıl 14.’sü düzenlenen Yaz Spor Okulu’nun açılışına AK parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran kılıç, Büyükşehir Belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı,Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve diğer ilgililer ile vatandaşların katıldı.

İlçelerle birlikte toplam 9 bin 52 öğrencinin kayıt yaptırdığı Yaz Spor Okulları’nda müracaat sayıları şöyle:

Futbol 2.381

Basketbol 1.086

Voleybol 508

Kort tenisi 141

Badminton 239

Karate 210

Satranç 100

Kickboks 205

Güreş 128

Yüzme 3507

Yüzme (Engel tanımayanlara özel) 136

Masa tenisi 391

Kros 8

Atletizm 12

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.