DOLAR 32,3721 % 0.16
EURO 34,9730 % -0.29
GRAM ALTIN 2.325,53 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,24 % 0,22
BITCOIN 2.283.509 0.014
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Yaşlı Bakım Evinde skandal

Son Güncelleme :

11 Aralık 2019 - 5:57

/ kez okundu.
Yaşlı Bakım Evinde skandal
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta bir yaşlı bakım merkeziyle ilgili şiddet iddiası gündeme geldi bakım merkeziyle ilgili şok iddialar ve görüntüler kan dondurdu.

HASTANIN KAFASINDAKİ KURTLANMANIN NEDENİ NE?

Kahramanmaraş’ta bir yaşlı bakım merkeziyle ilgili şiddet iddiası gündeme geldi bakım merkeziyle ilgili şok iddialar ve görüntüler kan dondurdu.

HASTANIN KAFASINDAKİ KURTLANMANIN NEDENİ NE?

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren bakım merkezi ile ilgili görüntü de Mehmet M. isimli hastanın kafasında kurtlanma meydana geldiği görülüyor. Kamuoyu tarafından merak edilen bir diğer konu ise ilgili kurumda belirli aralıklarla işten çıkarılan personel sayısının neden bu kadar fazla olduğu? Son 2 yılda 60’a yakın personel neden işten çıkarıldı? Mehmet M. isimli hastanın kafasında oluşan kurtlanmanın nedeni ihmal mi, hastalık mı? A.C. isimli hasta banyo da unutuldu mu? Z.D. isimli şahsın bakım merkezinde babasına şiddet uygulandığı ile ilgili iddialar doğru mu? Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaya atılan iddialarla ilgili gerekli adımları attı mı? Bimer ve Cimer’e yapılan ihbarlar değerlendirildi mi?

HASTA BANYO DA UNUTULDU MU?

Adem C. isimli şahısta bahsi geçen Bakım Eviyle ilgili açıklamasında ’Dedem A.C’yi bayram günü ziyarete gitmiştik. Dedemin orada olmadığını ifade ettiler. Orada çalışanların uzun uğraşları sonucu dedemin banyoda unutulduğu bilgisine ulaştık. O zaman sorun yaşamıştık kurumla ilgili nasıl böyle bir hata yapılır diye’ şeklinde konuştu.

BABAM AĞLAYARAK ANLATTI.

Durmaz isimli hasta yakını ise bahsi geçen bakım merkeziyle ilgili, ’Babam Çınar Konağı Bakım Merkezi’nde rezil oldu. Babamın 2 aylık dişi kayboldu. Bir defasında babamın yanına geldiğimde boğazında parmak izleri olduğunu gördüm. Banyoda boğazını sıkmışlar. Ağlayarak anlattı bana. Bir diğer konu ise babamın arkadaşlarından birisini bayram günü banyoda unutmuşlar. Oradan kurtardığım için kurban kestim. Cimer’e ve Bimer’e konuyla ilgili defalarca yazı yazdım. Biz yaşadık başkaları da aynı şeyleri yaşamasın’ ifadelerini kullandı.

ŞİDDET İDDİASIYLA YETKİLİLER ŞAHSIN İŞİNE SON VERDİ

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren yaşlı bakım evinde Çetin Y. isimli bakıcı huzur evi sakinine şiddet uyguladı. Olaya şahit olanları aldatmak için sinir krizi geçirme numarası yaptığı iddia edilen Çetin Y. isimli bakıcıya bakım evi çalışanları müdahale etti. Edinilen bilgiye göre Bakım Evi Yöneticileri bahsi geçen olayda ki şahsın işine derhal son verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, ’Olayın şiddetiyle ilgili ne derece olduğu yönünde kesinleşmiş bir kanıt yok. Uçan tekme atılması da mümkün görünmüyor. Aralarında ufak çapta bir itişme yaşandığı bilgisi elimize ulaştı. Bizde konunun hassasiyetine dayanarak bahsi geçen şahsın işine son verdik.’ İfadelerini kullandı.

İşte O İddialar:  Eski bakımevi çalışanı Yusuf Kaplan, ’Bakım merkezinde açıldığı günden itibaren çalışmaya başladım. 2017-2019 yılları arasında çalıştım. Ardından hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldım. Lütfü Köse ve Yelda Doğan beni odasına çağırdı. Bana odada ‘Yusuf usta seninle çalışmak istemiyoruz. Patronlar seninle devam etmek istemiyor’ dendi. Ardından Lütfü Köse isimli şahıs mutfağa geldi ve bana, ’Yusuf usta patronların bu durumdan haberi yok. Seni işten çıkaran Yelda Doğan’ dedi. Bende peki diyerek ayrıldım. Bana tazminat ve senelik izinlerimi vereceklerini söylediler. Haftanın 7 günü hiç izin kullanmadan 2 yıl 5 ay çalıştım. Hakkımı alamadığım gerekçesiyle mahkemeye verdim. Haklarımı talep ettim bana tazminat vereceklerini ifade ettiler. Bende kabul etmedim. Çünkü emeğimin karşılığını söyledikleri rakamın üzerindeydi.

MALZEME EKSİK KULLANILIYORDU

Yapılan yemeklerde malzemeyi eksik kullanmamı söylediler. Bende tutanak tutturdum bununla ilgili. Yelda Doğan’la yemekle ilgili defalarca tartışma yaşadım. 140 kişiye 2 veya 3 kilogramlık etle yemek yapmamı istiyordu. ‘Müdürlükten hastalara belirli bir miktar para veriyorlar neden kısıyorsunuz’ dediğimde de ‘maliyeti kısmam gerekiyor’ şeklinde geri dönüşler alıyordum. Eğer benim hakkımı verselerdi konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmayacaktım’ dedi.

HABER KAYNAK: Kahraman Tv

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.