DOLAR 32,3317 % 0.24
EURO 35,0963 % -0.12
GRAM ALTIN 2.297,14 % 0,86
ÇEYREK A. 3.755,83 % 0,86
BITCOIN 2.299.479 1.346
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Yabancı Öğrenciler Kahramanmaraş’a Hayran Kaldı

Son Güncelleme :

25 Ağustos 2019 - 14:48

/ kez okundu.
Yabancı Öğrenciler Kahramanmaraş’a Hayran Kaldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 34 ülkeden 41 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Localinternatioal Uluslararası Yerel Yönetimler Staj Programı tamamlandı. İki gün süren programın ardından öğrenciler, Kahramanmaraş’ı çok beğendiklerini ifade etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen Localinternatioal Uluslararası Yerel Yönetimler Kahramanmaraş Staj Programı tamamlandı. 34 ülkeden gelen 41 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Kahramanmaraş Staj Programı kapsamında açılış toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Şehrin kültürel tarihi ile ilgili bilgiler paylaşan Güngör, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Güngör Yakından İlgilendi

Başkan Güngör’ün gerçekleştirdiği açılış toplantısının ardından öğrencilere Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında tamamlanan projelerin tanıtımı yapıldı. Büyükşehir’de gerçekleştirilen programların ardından öğrencilerin Kahramanmaraş gezisi başladı. İlk olarak Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi ziyaret edildi. Ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ziyaret edildi.

Büyükşehir’in Projelerini Gezdiler

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni de ziyaret eden öğrenciler, burada Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’dan bilgiler aldı. Öğrenciler programlarına Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği YADES Manevi Evlat Projesi, Oyuncak Atölyesi, STEM Merkezi ve Panorama Müzesi’ni yerinde inceledi.

Kültürel ve Tarihi Mirası İncelediler

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi atıksu arıtma tesisini de inceleyen öğrenciler burada yetkililerden bilgi aldı. Programın devamında Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’ni gezen öğrenciler, Türk Edebiyatına damga vuran isimleri ve eserlerini tanıma fırsatı buldu. Öğrenciler daha sonra Germanicia Mozaikleri, Dondurma Müzesi, Kapalı Çarşı, Demirciler Çarşısı ile Konak Restorasyon Proje alanlarını gezdi. Öğrenciler, program ile Kahramanmaraş’ı yakından tanıma fırsatı bulduklarını, Kahramanmaraş’ı çok beğendiklerini ifade ettiler.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.