DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.114.033 4.287
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Veysi Kaynak Geri Adım Atmayacağız

Son Güncelleme :

11 Haziran 2016 - 15:52

/ kez okundu.
Veysi Kaynak Geri Adım Atmayacağız
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, vize muafiyetine ilişkin, “Terörle mücadele yasasında geri adım atmamızı ne Avrupalı dostlar ne de onların müttefikleri beklemesin” dedi.

Bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulunmak için memleketi Kahramanmaraş’a gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ilk olarak yaz kararnamesiyle Manisa Valiliğine atanan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonunda Avrupa Birliğinin vize muafiyetiyle ilgili soruya Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Türkiye bu vize muafiyetiyle ilgili görüşmeler aslında 2013 yılında başlamıştı. En son 64. hükümetimizin Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’da ifade etmişti. Bizden 69 şart istendi. TBMM geceli gündüzlü çalışarak bunları yetiştirdi. Ancak sonradan bunlar arasında olamayan terörle mücadele yasasını esnetme şartı istendi. Türkiye tarihinin en önemli terörle mücadelesini yaparken, Türkiye çeşitli kokteyl terör saldırılarına karşı karşıya iken kimsenin bunu bizden beklemesi mümkün değil. Tabi aslında biz şuandaSuriye’den başka yerlere göç etmiş insanların yüzde 58’ni, 60’ını barındıran bir ülkeyiz. ve maalesef Avrupa o bildiğimizin insan haklarının birçok idari kavramının doğduğu savunulduğu yer Avrupa, aslında bu göçmelerinde kabulü içinde bu vize muafiyetini bir pazarlık unsuru yapmıştı. Dolayısıyla bizim ülkemizin terörle ilgili çalışmasını tamamlamadan, terör belası def etmeden böyle bir şey yapmamız mümkün değil. Düşünün daha bu gece 2 tane şehidimiz var. Mardin’de Midyat’ta, İstanbul Veznecilerde şehitlerimiz var. Çok başarılı terörle mücadele operasyonları yapıyoruz. Hükümet olarak bizim anlaşımız şudur. Bu milli güvenlik kurulunda da konuşulmuştur. Biz bunu esnetmek şöyle dursun, son terörist bertaraf edinilinceye kadar çalışmalarımız devam edecek. Dün güvenlik güçlerimizin terörle mücadele daha rahat alışmaları için bakanlar kurulunda imzaladığımız tasarı haline getirdiğimiz yasada, milli savunma komisyonumuzdan geçti” dedi.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN BİZİM İNSANIMIZ”

“Avrupa Birliği’nin ne derse desin biz yolumuza bakarız” ifadelerini kullanan Kaynak, konuşmasının devamında; “Daha önce Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Bizim için önemli olan bizim insanımız. Demokratik atılımlar yaparız, bunun adı Kopenhank kriteri olmazda Ankara kriterleri olur. Ekonomik çalışmalarımız bu ülkenin refaha çıkması için gayretlerimizi gösteririz bunun adı Maastricht kriteri olmazsa İstanbul kriteri olur. Ama bizim için bu bayrağın inmemesi, vatanımızın bölünmemesi, milletimizin refahı, bekası, tek vazgeçilmezimizdir. Dolayısıyla o karar ilgili bakanlarımız tarafından değerlendirilecektir. Terörle mücadele yasasında geri adım atmaması kimse ne Avrupalı dostlar nede onların müttefikleri beklemesin” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.