DOLAR 32,3537 % 0.31
EURO 35,1307 % -0.02
GRAM ALTIN 2.303,33 % 1,13
ÇEYREK A. 3.765,94 % 1,13
BITCOIN 2.292.340 2.212
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

VALİ VE BAŞKANLARDAN ÖĞRETMENLERİMİZE KUTLAMA

Son Güncelleme :

23 Kasım 2015 - 14:39

/ kez okundu.
VALİ VE BAŞKANLARDAN ÖĞRETMENLERİMİZE KUTLAMA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

VALİ GÜVENÇER’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

 

Sevgili Öğretmenler,

Öğretmenlik, emek, sabır, fedakârlık ve hoşgörünün en yüksek manada sergilendiği ulvi bir görevdir. Çocuklarımızın bedensel, zihinsel,  duygusal, sosyal ve toplumsal açıdan gelişiminin anne-babadan sonra en büyük temsilcileri sizlersiniz.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “ Öğretmenler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözleri üzerine kendilerini, çocuklarımız ve gençlerimize düşünmeyi, bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı ve tarihini öğretmeye, Ülkesini, Bayrağını, milletini seven kişilikli, milli ve manevi değerleri özümseyen bireyler yetiştirmeye adayanlarsınız.

Hızlı gelişen bilgi ve teknoloji dünyasına ayak uydurarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılmasında önemli rol oynayan, geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve daha ileri hedeflere yürümenin anahtarı durumunda olan sizlere minnettarız.

Bu duygularla ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Ülkemiz ve Milletimizin geleceği çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimiz ve emekli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Başkan Erkoç, öğretmenliğin tüm insanlığa yön verecek kadar kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Öğretmenlerimiz, meslek sevgileriyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan kahramanlardır” dedi. Geleceğin Türkiye’sinin, görevlerini sevgiyle, umutla ve özveriyle yapan öğretmenlerin elinde şekilleneceğini söyleyen Başkan Erkoç, şunları ifade etti:

“Öğretmenlerimiz, meslek sevgileriyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan kahramanlardır. Öğretmenler geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirirken ülkemizin de geleceğine yön vermektedir.  Kısacası bir millete şekil veren öğretmenlerimizdir…

Biz, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir medeniyete sahibiz. Bizim kültürümüzde öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar özel ve azizdirler. Bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendiren öğretmenlerimiz, görevlerin en soylusunu icra ederler. Toplumun öğretmene gösterdiği itibar onların hayattaki onurları ve zenginlikleridir.

Sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştiren değerli öğretmenlerimiz sayesinde gelecekten en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, öğretmenlerin bu kutsal görevi yerine getirirken Büyükşehir Belediyesi’nin de eğitime her türlü desteği vermeye devam edeceğini belirtti.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, öğretmenlerin aldıkları sorumluluk ve ifa ettikleri meslekle dünyanın en ulvi görevini yerine getirdiklerini söyledi.

Başkan Mahçiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Öğretmenlerin, Türk toplumu nezdinde her zaman saygıyla karşılanarak baş tacı edildiğini ifade eden Mahçiçek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Mahçiçek, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Toplumlar ancak erdemli ve donanımlı nesiller sayesinde medeniyetler inşa edip, geleceğe hükmeder. Bu nesiller ise ancak bilgili, birikimli ve ahlaklı öğretmenlerle yetişir. Bu bağlamda öğretmenlerimiz, dünyanın en saygın mesleğini yerine getirmekte, yani yarınlarımızı inşa etmektedirler.

Unutulmamalı ki; Sultan Mehmet’i “Fatih” yapan en önemli etken onu yetiştiren Akşemseddin’ler ve Molla Gürani’lerdir. Bu nedenledir ki asırlardır öğretmenlerimiz, alimlerimiz her zaman hürmet görmüş, baş tacı edilmiştir. Osmanlı’nın en azametli padişahı Yavuz Sultan Selim Han, bu anlayışla, İbn-i Kemal’in atının ayağından kaftanına sıçrayan çamuru süs ve övünme sebebi olarak görmüştür.

Bizler yarınlarımız olan çocuklarımızı eğiten, öğreten ve terbiye eden öğretmenlerimize bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle kıymetli öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.”

Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir görev olduğunu hatırlatarak, “Bu kutsal görevi kayıtsız şartsız büyük bir sorumlulukla yerine getiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Başkan Okay, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, geleceğin teminatı olan gençlerin kendilerini yetiştirmede en önemli etkenin öğretmenler olduğunu dile getirdi. Bu nedenle öğretmenlerin kutsal bir görev icra ettiğini ifade eden Başkan Okay, geleceğin öğretmenler sayesinde teminat altına alındığını aktardı.
Başkan Okay, mesajını şu sözlerle sürdürdü : “Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenlerimiz kutsal bir görev icra etmektedirler. Ülkemizin geleceği olan gençlerin eğitimini sağlayan öğretmenlerimiz, bu vesileyle geleceğe de yön vermektedir. Ülkenin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak gençlerimizin başarılarında en büyük pay, onları eğiten öğretmenlere aittir. Görevinin kutsallığına hakim olan öğretmenlerimiz, ülkemizin her türlü zorlu koşullarında görev yapmaktadır. Doğu veya batı diye ayrım yapmadan, ülke topraklarını geleceğin teminatı olan gençleri yetiştirmek için karış karış gezen öğretmenlerimizin bizlerde her zaman yanındayız. Öncelikle Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, başarılı ve geleceğe yön veren bireyler yetiştirmelerini temenni ediyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.