DOLAR 32,5366 % 0.23
EURO 34,7891 % 0.09
GRAM ALTIN 2.490,92 % 1,16
ÇEYREK A. 4.072,65 % 1,16
BITCOIN 2.064.442 2.768
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

UZUNLAR: İÇME SUYUMUZ SON DERECE KALİTELİ

Son Güncelleme :

10 Ocak 2018 - 14:46

/ kez okundu.
UZUNLAR: İÇME SUYUMUZ SON DERECE KALİTELİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla KASKİ’nin Pınarbaşı su kaynağında kahvaltıda buluşan KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Programda kentin içme suyu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Uzunlar, “İçme suyunun yüzde 80’i Karasu kaynaklarından ve Pınarbaşı kaynaklarından karşılanıyor” dedi. İçme sularının tamamının şebekelerde, depolarda sürekli kontrol edildiğini, ölçüldüğünü ve analiz yapıldığını belirten Uzunlar, arıtma tesislerinin 7/24 kontrol edildiğini sözlerine ekledi.

Uzunlar, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “İçme suyunun yüzde 80’i Karasu kaynaklarından ve Pınarbaşı kaynaklarından karşılanıyor. Bunlarda doğal ortamdan çıktığı gibi borularla doğrudan şebekeye gidiyor. Bu anlamda da el değmeden içme suyu şebekesi olarak musluklardan akıyor.

Bu Memba su kaynaklarının dışında Ayvalı Arıtma Tesisinde arıtılarak kısmi olarak şehrimize verdiğimiz Ayvalı içme suyumuz var. Bu içme suyu kaynaklarının tamamı şebeklerde, depolarda sürekli kontrol ediliyor, ölçülüyor, analizler yapılıyor, klon ölçümleri yapılıyor.

Bizim günlük sürekli yaptığımız tespitlere göre suların analizleri gayet güzel, birinci sınıf içme suyu niteliğinde, son derece sağlıklı. Türkiye’de şehir merkezi nüfusunun çoğunun kaynak suyu içen böyle bir il daha ben bilmiyorum. Yani yüzde 90’a yakın memba suyu verilmiş oluyor. Dolayısıyla bizim kimyager arkadaşlarımız var, üç bölgede laboratuvarımız var biri Elbistan’da biri Pazarcık’ta diğeri de merkezde. Bu arıtma tesislerinin ve kaynak sularının tamamı 7/24 kontrol ediliyor.

ALO 185 aracılığı ile adrese dayalı ihbar olduğu zaman ekiplerimiz anında adrese gelip ölçümleri yapıyor ve varsa sorun tespit ediliyor. Bu konuda da zaten çok ciddi anlamda bulanıklık yâda kirlilik ihbarı almıyoruz. Kahramanmaraş Türkiye’nin 2014’ten bu yana en kurak bölgesi. Bu dönemde hamt olsun şehrimizde içme suyu anlamında bir yetersizlik yaşamadık. Bunda da KASKİ’nin çok büyük emeği var. Şu anda su debisi olarak minimumu gördük. Biz KASKİ olarak içme suyunda 694 mahallemize aynı kaliteyi sağlamaya çalışıyoruz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.