DOLAR 32,5096 % 0.27
EURO 34,6156 % 0.3
GRAM ALTIN 2.500,14 % 0,68
ÇEYREK A. 4.087,72 % 0,68
BITCOIN 2.068.109 -1.312
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

UYGUNSUZ TABELALAR SÖKTÜRÜLDÜ

Son Güncelleme :

03 Ocak 2019 - 14:54

/ kez okundu.
UYGUNSUZ TABELALAR SÖKTÜRÜLDÜ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince müşterek olarak Suriye uyruklu şahısların işyerlerinde tabela denetimi yapıldı.

İktisadi İşletmelerde Mecburi Türkçe Kullanılması Hakkında Kanun ve Türk Dili’nin korunmasıyla ilgili diğer mevzuatlar çerçevesinde standartlara uygun olmayan reklam tabelaları, pankartlar ve afişler söktürüldü.

Konu hakkında açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Eyup Karataş, “Şehrimizde, son yıllarda Suriye uyruklu vatandaşlarımız tarafından çok sayıda işyeri açılmıştır. Bu işyerlerinin büyük bir kısmı da yine Suriye uyruklu vatandaşlarımıza hitap ettiğinden tanıtımlarına yönelik tabela, pankart ve flamaları da yabancı harf ve kelimelerle yazılmıştır. Ancak bu durum hem görüntü kirliliğine neden olmakta hem de ülkemizde yürürlükte bulunan Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun ile İktisadi İşletmelerde Mecburi Türkçe Kullanılması Hakkında Kanun hükümlerine ve ayrıca Türk Standartları Enstitüsü tarafından yayınlanan Kurum ve Kuruluşlarda Kullanılan Tabelalar için Kurallar standardına aykırılık teşkil etmektedir. TSE tarafından yayınlanan bu standart çerçevesinde tabela üzerindeki yazılarda Türkçe kelime kullanımı esas alınmış, tabelada eğer yabancı dilde de ifadeler kullanılacaksa Türkçe kelimenin yaklaşık %25’i büyüklüğündeki puntolarla yazılması kuralı getirilmiştir. Bu kapsamda, Zabıta Dairesi Başkanlığımız ve İl Emniyet Müdürlüğü personellerinden oluşturulan müşterek ekiplerimizle ilimiz genelinde, TSE tarafından geliştirilen ve yayınlanan standartlara uygun olmayan ve aynı zamanda görüntü kirliliğine de neden olan tabelaların söktürülmesine yönelik denetimlerimize devam ediyoruz. ” dedi

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.