DOLAR 32,4901 % 0.09
EURO 34,8774 % 0.33
GRAM ALTIN 2.483,23 % 0,85
ÇEYREK A. 4.060,08 % 0,85
BITCOIN 2.008.331 -4.118
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

UNUTUL(may)AN VATAN DOĞU TÜRKİSTAN”KONFERANSI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Son Güncelleme :

02 Mart 2015 - 10:31

/ kez okundu.
UNUTUL(may)AN VATAN DOĞU TÜRKİSTAN”KONFERANSI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

TÜMTÜRK‘’Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimiz orada en acı işkencelere tabii tutulmalarının tek sebebi biz Müslümanların tepkisiz kalmasıdır’’

Kahramanmaraş’ın aktif Sivil Toplum Kuruluşlarından olan  Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneğinin Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde  düzenlediği,“Unutul(may)an Vatan Doğu Türkistan”konulu konferansa konuşmacı olarak Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk‘ün katılırken yapılan Konferansla dikkatler Doğu Türkistan üzerine çekildi.

Kur’anı Kerim tilaveti  ve Türkçe mealinin okunmasıyla başlayan proğram Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Av. Timur Borahan’ın açılış konuşması ile devam etti.

Başkan Av.Borahan konuşmasında’’Dünya gidişatını iyi yöne çevirmek için sağduyulu insanlarda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını dile getirerek, “İskenderpaşa grubu”  olarak 8 Milyar insanlık alemi için “Minimum maliyet, maksimum Allah rızası” ile Güzel Projelere imza atıldığını belirtti.

Grubumuzun 8 milyar İnsanlık alemi ile ilgili projeleri arasında Kur’an’ın Anlamıyla buluşarak helal ve doğal beslenen sahih kaynaklardan ilham alarak olayların arka planı gören yani kritik ve analitik düşünebilen bireyler olarak dünya gidişatına yön veren olaylara müdahil olmak zorunluluğumuz vardır,dedi.

Seyit Tümtürk (Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı) ise yapmış olduğu ve katılımcıları yürekten etkileyen konuşmalarında’’Doğu Türkistan’ın kaderine terkedildiği ama son zamanlarda Ülkemizde bu konuda bir gündem oluşmaya başladığı bunun devamının gelmesi için insanlarımızın bu davaya daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimiz orada en acı işkencelere tabii tutulmalarının tek sebebi biz Müslümanların tepkisiz kalmasıdır.’’DİYEN Tümtürk konuşmasını şöyle sürdürdü’’Çin Halk Cumhuriyeti orada yapmış olduğu baskı ve zulmü dünyadan gizlemek için hem 11 Eylül saldırılarını sebep olarak kullanıyor hem de internet  ve diğer iletişim araçlarına ambargo uygulayarak basın özgürlüğünü ortadan kaldırıyor’’dedi.

Tümtürk konuşmasının sonunda Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin ülkemiz yöneticilerinden istekleri ise özetle şöyle ifade etti’’Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir’in Türkiye’ye davet edilmesi,TİKA’nın Kaşgar’da temsilcilik açması,İbadet özgürlüğünün üzerindeki engellerin kaldırılması,Türkiye  ile olan ticaret hacminin artırılması,Vize problemlerinin giderilmesi,Doğu Türkistan ve Türkiye’deki Üniversiteler  arasındaki değişim anlaşması imzalanması,THY’nin    Urumçi ve ya Kaşgar’a sefer düzenlemesi,Doğu Türkistanlı Sivil Toplum Örgütlerinin desteklenmesi,Anadolu Ajansı,TRT ve Türk Haber Ajanslarının Urumçi’de büro açması yapılan zulümleri azaltacaktır bunlar bizim   taleplerimizdir.’’dedi

Seyit Tümtürk’ün konuşması ve slayt gösterisi esnasında dinleyenlerin göz yaşlarına hakim olamadığı  görüldü.

Konuşma sonrasında günün anısına Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci hocamız tarafından, Seyit Tümtürk beye hediye takdimi yapıldı.Hediye sonrası Toplu Fotoğraf çekimi sonrası proğram sona erdi

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.