DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Üniversite Yerleşkesine Mahzuni Şerif’in Adı Verildi

Son Güncelleme :

11 Mayıs 2016 - 10:50

/ kez okundu.
Üniversite Yerleşkesine Mahzuni Şerif’in Adı Verildi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) senatosu kararıyla, edebiyat ve sanat alanında Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği önemli isimlerden olan Âşık Mahzuni Şerif’in adı, KSÜ Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokulu’nun yer aldığı yerleşkeye; Hayati Vasfi Taşyürek’in adı ise aynı yerleşke içerisinde yer alan konferans salonuna verildi.

KSÜ Afşin Âşık Mahsuni Şerif Yerleşkesi’nin açılış kurdelesini KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Üniversite senatosu üyeleri ve ilçe protokolü üyeleri birlikte kesti. Âşık Mahsuni Şerif Yerleşkesi’nin açılışının ardından protokol üyeleri, yerleşke içerisinde yer alan Hayati Vasfi Taşyürek Konferans Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği iki önemli isim olan Âşık Mahsuni Şerif ve Hayati Vasfi Taşyürek’in isimlerini yaşatmak adına atılan bu adımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Üniversite olarak bilimsel gelişmenin yanı sıra toplumsal yaşama katkı sunan faaliyetleri de önemsiyoruz. Bizim amacımız birlik ve beraberliği oluşturmak, bir araya gelmek. Bu amaçla birçok etkinliğe imza atıyoruz. Bu gün de bu amaçla buradayız.” diyen Rektör Deveci, “Kahramanmaraş’ta doğmuş, sanatlarıyla ülke sınırlarını aşmış bu iki ismi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Mekânları cennet olsun.” şeklinde konuştu.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan da kısa bir selamlama konuşması yaptı. “Bu iki önemli değerimizi, şairimizi, halk ozanımızı, ülkemize ve dünyaya mal olmuş isimleri, özellikle bu isimleri yaşatmak, bu isimleri tanıtmak ahde vefanın bir gereği diye düşünüyorum.” diyen Kaymakam Budan, “Bu kararın altında imzası olan başta Sayın Rektörüm olmak üzere senato üyelerine ilçem adına, Afşin halkı adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kaya ise “Bu topraklarda doğup büyümüş bu iki değerimizin deyişleri, şiirleri, türküleri güzel ülkemizin dört yanına yayılmıştır. Sevdalılar sevdalarını, haksızlığa uğrayanlar çığlıklarını Âşık Mahsuni Şerif ve Hayati Vasfi Taşyürek’le yaşamış ve haykırmıştır.” diye konuştu.

Açılış törenine katılan Âşık Mahsuni Şerif’in kardeşi Hakkı Cerit de ağabeyi Âşık Mahsuni’yi anlattı. Âşık Mahsuni’nin adının Afşin’de yer alan yerleşkeye verilmesinin kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Cerit, “Her kim sebep olduysa, bu muazzam külliyeye O’nun adını verenlerin Allah emeğini zayi etmesin. Adı ilelebed kalsın inşallah.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Hayati Vasfi Taşyürek’i ise arkadaşı emekli öğretmen Ramazan Kılıç anlattı. Kılıç, Hayati Vasfi Taşyürek’in dünyaya bakışı ve şiirine ilişkin anekdotları katılımcılarla paylaştı.

Konuşmaların ardından KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erşahin, “Âşık Mahsuni Şerif” ve “Hayati Vasfi Taşyürek” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Erşahin, iki büyük ismin hayatı ve sanatlarına ilişkin bilgiler aktardı.

Program kapsamında iki büyük edebiyat ve sanat üstadının bestelenen eserlerinden oluşan mini bir konser gerçekleştirildi.

Törene katılan Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülhakim Eren, Rektör Deveci ve Afşin Kaymakamı Budan’a, Yerleşkeye Âşık Mahsuni Şerif’in adının verilmesine olan katkılarından dolayı sanatçının 1970 yılında piyasaya çıkan kırkbeşlik plaklarını hediye etti. Açılış töreni programı KSÜ senato üyeleri ve ilçe protokolü üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

KSÜ senato üyeleri açılış törenine tam kadro katılırken haftalık olağan senato toplantısı da Afşin ilçesinde gerçekleştirildi.

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.