DOLAR 32,5003 % 0.15
EURO 34,8349 % 0.3
GRAM ALTIN 2.488,78 % 1,08
ÇEYREK A. 4.069,16 % 1,08
BITCOIN 2.050.396 -0.997
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ“DONDURMAYLA” KARŞILANDI

Son Güncelleme :

04 Ağustos 2015 - 12:44

/ kez okundu.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ“DONDURMAYLA” KARŞILANDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı öğrenci kayıtları başladı. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden kayıt için üniversiteye gelen öğrenciler ve aileleri, Onikişubat Belediyesi tarafından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dondurma ikramıyla karşılandı.

 

Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, yükseköğrenimleri için KSÜ’yü tercih eden öğrencileri yine güler yüz ve ikramlarla karşıladı. Bu yıl uygulanmaya başlayan e-kayıt sistemine rağmen, hem üniversiteyi hem de Kahramanmaraş’ı tanımak için kente gelen aileler, Onikişubat Belediyesi’nin stantında konuk edildiler.

Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü dondurmasından tadan konuklar, yine ilçenin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgilendirildiler. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci de bugün kayıt bürosuna gelen öğrencileri tebrik edip, aileleriyle sohbet ettiler.

“Yükseköğreniminiz için huzur kenti Kahramanmaraş’ı tercih etmeniz bizim için büyük mutluluk” diyen Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesinin de her zaman öğrencilerin yanında olduğunu ifade etti. Üniversite hayatının her genç için yeni bir başlangıç olduğunu dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Üniversite gençlerimiz için bir dönüm noktası. Buradaki eğitim durumlarına göre hayatları yeniden şekillenecek, kendilerine bir düzen kuracak ve gelecek planı yapacaklar. Biz de bu mutlu günde değerli rektörümüzle beraber, kayda gelen arkadaşlarımızı ziyaret edelim, onlara ‘hayırlı olsun’ dileklerimizi iletelim diye buradayız. Kahramanmaraş gerçekten güzel bir memleket. İnşallah kayıt için gelen öğrencilerimiz burada son derece mutlu olacaklar, başarılı olacaklar. Kendilerini çok güzel bir hayata hazırlayacaklar. Ben bu vesileyle yeni öğretim yılı dolayısıyla kayıtların başladığı bu günlerde bütün öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum. Ama mücadele etmeleri gerektiğini de belirtmeliyim. Mücadele etmeden, gayret göstermeden bir yere varmamız mümkün değil.”

“BU ÜLKENİN İYİ YETİŞMİŞ NESİLLERE İHTİYACI VAR”

Gençlerden kendilerini olabildiğince iyi yetiştirmelerini isteyen Mahçiçek, “Bu ülkenin iyi yetişmiş çok donanımlı insanlara ihtiyacı var. Dolayısıyla çok iyi çalışmamız ve çok önde olmamız gereken bir alan burası. İnşallah yeni kayıt olacak arkadaşlarımızın kısa bir sürede kaynaşacaklar ve güzel eğitim dönemi geçirecekler. Ben tekrar kayıt için gelen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.Onikişubat Belediyesi’ninher zaman onların yanında olduğunu ifade etmek istiyorum. Bugün de onlara küçük bir karşılama yaptık. Bizim meşhur bir dondurmamız var. Yaz mevsiminde de insanlar ancak dondurmayla ferahlar, serinler. Dolayısıyla dondurma ikram ettik. Tekrar tüm öğrencilerimize ‘hoş geldiniz’ diyorum.

“ÜNİVERSİTEMİZİ TERCİH ORANI ÇOK YÜKSEK”

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci de üniversitelerini tercih oranının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Üniversite yönetimi olarak kaliteye büyük önem verdiklerini kaydeden Deveci, şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl geçmiş yıllara nazaran tercih oranı çok daha fazla. Bu yıl 7 bin 500 öğrenci buraya geliyor. Bunun 5 bin kadarı ön lisans, 2 bin 600’ü de lisans olarak tercih yaptı. Boş kalan kontenjan sayımız sadece 250. Bu önemli bir rakam. O da ikinci tercihlerde dolacaktır. Türkiye genelinde de boşalan kontenjanlar dolmaya başladı. İnşallah üniversitemizde çok daha kaliteliöğrenciler yetiştireceğiz. Başkanımızın da dediği gibi çok çalışmalıyız. Ayrıca velilere tavsiyemiz de, arada sırada gelsinler, evlatlarını kontrol etsinler. Burası kendilerinin de okulu. Hep birlikte daha iyi nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.”

Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal’ın da eşlik ettiği ziyarette, öğrenci aileleriyle sohbet edilip, merak ettikleri konularda bilgiler verildi. Öğrenci kayıtları 7 Haziran’a kadar devam edecek.

9 1 3 6 8

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.