DOLAR 32,5600 % 0.24
EURO 34,7851 % 0.02
GRAM ALTIN 2.491,07 % 0,26
ÇEYREK A. 4.072,89 % 0,26
BITCOIN 2.048.272 1.446
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÜNAL’DAN DEMİRTAŞ’A EŞCİNSEL SORUSU

Son Güncelleme :

21 Mayıs 2015 - 15:00

/ kez okundu.
ÜNAL’DAN DEMİRTAŞ’A EŞCİNSEL SORUSU
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Mahir Ünal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştirerek, “Selahattin Demirtaş’a buradan soruyorum. HDP’li 1. sıra milletvekili bir adayı iktidara geldiğinde ya da iktidar ortağı oldukları takdirde eşcinsel evlilikleri serbest bırakacağız açıklaması hakkında ne düşünüyor?” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Av. Metin Doğan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adaylarının katıldığı basın toplantısında konuşan Ünal, muhalefete yüklendi. Muhalefet partilerinin her fırsatta kara propagandalarıyla karşılaştıklarını belirten Ünal, “Muhalefet dediğimiz şey nedir biliyor musunuz; muhalefet iktidarı denetlemek, takip etmek ve alternatif oluşturmaktır. Maalesef bizde muhalefet bırakın alternatif üretmeyi, bırakın çözüm önerisi getirmeyi, gittiğimiz her yerde muhalefetin tek bir şeyiyle karşılaşıyoruz, kara propagandası ile karşılaşıyoruz ve yalanlarıyla karşılaşıyoruz. Bakın siyaset eğer bir yalan ve iftira üzerine kuruluysa o ülkede biz o ülkenin geleceğini inşa edemeyiz” dedi.
Muhalefet partilerinin seçim çalışmalarını da eleştiren Ünal, “MHP’si hatırla diye bir şeyler dağıtıyor. 17-25 Aralık hatırla biz unutmayacağız 17-25 Aralık’ı. 17-25 Aralık’ta bu ülkeye suikast yapıldığını unutmayacağız, 17-25 Aralık’ta bir savcının üç tane kollukla birlikte bir başbakana kelepçe takacağım diye ortaya çıkmasını unutmayacağız. Yolsuzluk kılıfı adı altında darbe girişimini unutmayacağız. CHP’nin, MHP’nin paralelcilere, devleti ele geçirmek isteyen darbecilere nasıl yandaşlık yaptığını unutmayacağız” diye konuştu.
Sosyal medyada ifadeleri ve açıklamalarıyla gündeme müdahil olan Fuat Avni hakkında ise Ünal, “Paralel yapının sosyal medya faresi Fuat Avni bir iddia ortaya atıyor. Attığı iddiayı Selahattin Demirtaş ayrı kullanıyor, Kemal Kılıçdaroğlu ayrı kullanıyor, Devlet Bahçeli ayrı kullanıyor. Adam diyor ki; ‘Seçimlere hile karıştırılacak’. Şimdi seçimlere hile karıştırılacaksa bundan en çok tedirgin olması gereken kimdir, AK Parti’dir. Neden? Sandık başında onların 5 tane müşahidi var, bizim bir tane müşahidimiz olacak. O yüzden bu konuda çok endişeli olması gereken tabii ki bizim olmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

“GÜNEYDOĞU’DA EKREM DUMANLI’NIN HDP İLE AÇIK BİR İŞBİRLİĞİ VAR”
“Güneydoğu’da Ekrem Dumanlı’nın HDP ile açık bir işbirliği var” diyen Ünal, “Selahattin Demirtaş’a buradan sesleniyorum. Böyle cici çocuk görüntüsünden, barıştan, özgürlükten, kardeşlikten, demokrasiden bahsediyor. Bana, bize şunu açıklasın, Selahattin Demirtaş’ın ve HDP’nin HPG ile ilişkisi nedir? HPG bölgede tehditle, ölüm tehdidiyle, mektuplar yazarak, mavi müdürlüğü ve kırmızı müdürlüğü ölüm tehdidi içeren mektuplar yazarak HDP’ye oy topluyor. Bu konuda Selahattin Demirtaş’ın bir açıklaması var mı? Milisler, silahsız milisler, ev ev gidip insanları doğrudan tehdit ediyorlar kapı kapı. Her insanın başına bizim üç tane polis dikme imkanımız yok. Çünkü insanlara açıkça şunu söylüyorlar. ‘Senin evini biliyoruz, adresini biliyoruz, çocuğunun hangi okulda okuduğunu biliyoruz, seni buluruz diyerek’ HDP’ye oy isteniyor. İnsanlar ölümle tehdit ediliyor. Bununla HDP’nin bağı, bağlantısı nedir? Selahattin Demirtaş bunu açıklasın. Demokratik siyasetten bahseden bir siyasetçinin, silahla arasına mesafe koyması gerekmez mi? Dolayısıyla silahla ilişkisini açıklaması gerekir. Yine Selahattin Demirtaş’a buradan soruyorum. HDP’nin birinci sıra adayı, ‘iktidara geldiğimiz ya da iktidar ortağı olduğumuz a takdirde eşcinsel evlilikleri serbest bırakacağız’ açıklaması hakkında ne düşünüyor? Bölgede devam eden bu baskı ile aynı şekilde paralel yapının sandıklara ilişkin yürüttüğü HDP ile yürüttüğü çalışmanın sonucunda sandıkların seçim güvenliğini tehlikeye düşürecek bir eylemin içerisinde olmaları karşılığında devlet insanlarımızın seçimde kullanacakları oylarını iradelerine sahip çıkacaktır ve birilerinin baskılarına bunları bırakmayacaktır. Vatandaşlarımız bundan emin olsunlar. Selahattin Demirtaş bir taraftan bölgede adeta köylerde militanların, milislerin kendi ifadelerini kullanarak söylüyorum bunu. Dolaşıp muhtarları tehdit etmesi, muhtarları ölümle tehdit etmesi, ‘Bu köyden AK Parti’ye tek bir oy çıkarsa bunun sorumlusu sensin’ diyerek tehdit etmesi asıl seçim hilesi, sandık hilesi değil midir? Bunlara bir cevap bekliyoruz” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.