DOLAR 32,5858 % 0.33
EURO 34,8079 % 0.19
GRAM ALTIN 2.507,62 % 0,93
ÇEYREK A. 4.099,95 % 0,93
BITCOIN 2.127.682 2.514
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Türkoğlu’nda Engelliler Umuda Balon Bıraktılar

Son Güncelleme :

05 Aralık 2016 - 9:47

/ kez okundu.
Türkoğlu’nda Engelliler Umuda Balon Bıraktılar
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
  Türkoğlu Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik bir program düzenlendi.
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un ev sahipliğinde Türkoğlu Belediyesi Nikâh Sarayı’nda ‘Engelsiz çay saati’ projesi kapsamında düzenlenen programda engelliler gönüllerince eğlendiler, sonrasında ise üzerine dileklerini yazdıkları umuda yolculuk balonlarını havaya bıraktılar.
Programa, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kahramanmaraş Büyükşehir Engelliler Şube Başkanı Mehmet Fatih Akşam, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, engelliler ve aileleri katıldı.
Programda konuşma yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Bugün burada 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla toplanmış bulunuyoruz.
Her bireyin aynı zamanda bir engelli adayı olduğu düşüncesiyle engelli vatandaşlarımızın yaşamlarına göre empati kurarak çalışmalarımızı bu doğrultuda yapmaktayız. Dolayısıyla milletçe engellilik konusu karşısında daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzun farkındayız.
Hayatın tüm alanlarında sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda iş dünyasında tüm zorluklara rağmen engelli kardeşlerimizin sergilediği mücadele gerçekten takdire şayandır, başarıların önümüzdeki dönemde artarak devam etmesini diliyorum.
Dünya nüfusunun yüzde 10’u, Türkiye nüfusunun ise yüzde 12’si engelli, yani ülkemizde yaklaşık olarak çeşitli özürleri olan yaklaşık 7.5 milyon vatandaşımız var. İlçemiz genelinde toplum sağlığı müdürlüğünde 20 engelli, 100 yatalak, 77 tanede yaşlılıktan dolayı engelli vatandaşımız Özel Sevgi Yuvam Rehabilitasyon Eğitim Merkezinde 110 zihinsel engelli olmak üzere 500’ü aşkın öğrenci bulunmakta. Yani ilçemiz genelinde 1500 civarında engelli vatandaşımız bulunmaktadır.
‘Onların Yaşamlarını Kolaylaştırmayı Amaçlıyoruz’
Türkoğlu Belediyesi olarak, çok çeşitli faaliyetleri bünyesinde toplayarak, ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretiyoruz. İhtiyaç sahiplerine projeler düzenleyerek tekerlekli sandalye temin ediyoruz. Ayrıca ortopedik yatak hizmetini sunuyoruz. Evlerine giderek onlarla iç içe olup sorunlarını ve isteklerini dinliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılaması doğrultusunda ilçemizde çevre düzenlemelerinde onların yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.
‘Belediyemizin Öncelikli Görevleri Arasında Yer Alıyor’
Engelli vatandaşlarımız için yapılan tüm çalışmaların aslında her vatandaş için sağlanan bir hizmet olduğunu unutmayarak çalışmalarımızı yapmaktayız.
Toplumun ayrılamaz bir parçası olan engellilere yönelik hizmetler belediyemizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor.
Sonuç olarak, engellilik kavramı etiketlemelerle, ön yargılarla, ayrımcılıklarla, aşağılanmalarla toplumsal dışlanmaları en aza indirmeli ve fırsat eşitliği yaratılmalı, engellilerle dayanışma duygusu geliştirmeliyiz. Toplum olarak bunu başardığımızda engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmede ve onları anlamada başarılı oluruz.” diyerek konuştu.
Sosyolog Gülayşe Yetmez’in sunumunun ardından ise program sonunda engelliler protokol üyeleriyle bol bol fotoğraf çektirdi ve hep birlikte umuda yolculuk balonları uçuruldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.