DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Tüm kentin konsensüs sağladığı bir proje olmalı

Son Güncelleme :

07 Şubat 2021 - 12:27

/ kez okundu.
Tüm kentin konsensüs sağladığı bir proje olmalı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon Bulvarı’nda Valilik binasının ve Özel İdare İş Merkezinin de bulunduğu adaya yapılması planlanan ‘Valilik Meydan Projesi’yle ilgili çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Mimarlar Odası, üyelerinden gelen öne çıkan projelerden birinin sunumunu yaparak, yapılacak projenin mutlaka ortak fikirle konsensüs sağlanan bir proje olması gerektiğine dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Valilik Meydan projesiyle ilgili çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Mimarlar Odasında, üyeleri tarafından çizilen bir fikir projesinin sunumu yapıldı. Kahramanmaraş Mimarlar Odası hizmet binasında gerçekleşen proje sunumuna; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Züver Çetinkaya, Mehmet Ertürkmen, Nihat Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Saylak, Hanifi Toptaş, Fatma Zehra Aslantaş, Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Fahri Torun’un en ince ayrıntısına kadar anlattığı projeyle ilgili bir açıklama yapan Kahramanmaraş Mimarlar Odası Bakanı Yunus Emre Kaçamaz; “Üyelerimizin hazırladığı 12 fikir ve maille de bildirilen 20’ye yakın projemiz vardı. Bunların arasında bir projeyi seçerek üzerinde yoğunlaştık ve o projenin sunumunu Büyükşehir Belediyemizin üst yönetimine yaptık. Tabiki sunulan proje üzerinde ileriye dönük yeni revizeler olabilir.” Dedi.

Kahramanmaraş Mimarlar Odası olarak tek hedeflerinin kente katkı yapmak olduğunu, Mimarlar Odası olarak kendi hazırladıkları projenin uygulanması tarafında kesinlikle olmadıklarına da vurgu yapan Başkan Kaçamaz, şehrin kalbine yapılacak projenin ortak fikir ile ortaya çıkması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Kaçamaz; “Tabiki bu projede Mimar Odasının daha etken olması gerekiyor ama Mimarlar Odasıyla birlikte Mühendislerin, Şairlerin, Edebiyatçıların, Esnaf Odalarının ve kısaca kent insanının bütüncül olarak bu projeye katkı sunması gerektiğine inanıyoruz.” Diye konuştu

Valilik meydanına yapılacak projenin çok geniş bir konsensüsle onaylanması gerektiğine de dikkat çeken Kahramanmaraş Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, gerekirse aday projelerin görsellerinin stantlar kurularak vatandaşların beğenisine sunulması, anketler düzenlenerek oylanmasının en doğru karar olacağını dile getirdi. Sunumunu yaptıkları projeye Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları ve Belediye meclis üyelerinin sıcak baktığını da ifade eden Başkan Kaçamaz; “Biz şehrin kimliğini ve kişiliğini yansıtan bir proje olmasını istiyoruz. Şehrin hafızası olacak bir kent meydanı olması tarafındayız. Burada yapılan projenin kentin siluetini belirlemesi gerektiğini, eski ile yeniyi harmanlayıp bir şeyler yapılması gerektiğini ve insanların buraya baktıklarında şehirde nasıl bir mimarı yapı olduğunu, daha önceden nasıl bir mimarı yapılaşma olduğunu görüyor ve anlayabiliyor olabilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” Dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.