DOLAR 32,5417 % 0.25
EURO 34,7477 % 0.04
GRAM ALTIN 2.488,59 % 1,07
ÇEYREK A. 4.068,84 % 1,07
BITCOIN 2.077.276 3.801
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

TOPLU KONUTLARIN TEMELİ ATILDI

Son Güncelleme :

13 Şubat 2015 - 10:56

/ kez okundu.
TOPLU KONUTLARIN TEMELİ ATILDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
  • Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için başlatılan toplu konut projesinin temeli, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı törenle atıldı.
  • 12 Şubat Kurtuluş Bayramında gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, Belediye BaşkanıMahçiçek’ikutlayarak, “Bugün temellerini attığımız bu konutlar tamamlandığında, içerisinde oturan vatandaşlarımızın geleceğe güvenle baktığı sıcak yuvalara dönüşecek” dedi.

13/02/2015

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından hayata geçirilen toplu konut projesinin temelleri, ilçeye adını veren 12 Şubat Kurtuluş Bayramının yıldönümünde atıldı. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Turgut Özal Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen tören, renkli görüntülere sahne olurken, ev sahibi olmayı bekleyen ailelerin heyecanı yüzlerine yansıdı.

Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, manevi atmosferi yüksek bir günde Kahramanmaraş’ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Maraş’ın milletin milli hassasiyetlerini özünde taşıyan ve geleceğe umutla bakan bir şehir olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “İnanıyorum ki bu ülkenin ve milletin yarınları bugünden daha güzel olacak. Tarihi geçmişimizle, medeniyet anlayışımızın şekillendiği şu günlerde ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin’ anlayışını yeniden ülkemizin yönetim merkezine oturttuk” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte bu ülkeye hizmet etmekten onur duyduklarını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, ülkenin yarınlarının çok daha aydınlık olacağına dikkat çekti. 95 yıl önce verilen istiklal mücadelesinin bu gün istikbal mücadelesine dönüştüğüne vurgu yapan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

“Birçok alanda değişimleri dönüşümleri başardık. Sağlıkta çok önemli hizmetlere imza attık ve yeni yeni imzaları atmaya hazırlanıyoruz. Eskiden başka ülkeleri örnek veriyorduk. Almanya’dan Antalya’ya gelen bir turist bir sağlık sorunu yaşadığında bir trafik kazası geçirdiğinde televizyon haberlerinde şu cümleleri duyardık. Alman vatandaş Almanya’yı aramış ambulans uçak gelmiş, vatandaşını almış ve Almanya’ya götürmüş. Biz o günleri görmeyiz. Biz onu başaramayız diyorduk veya bunu bize dedirtiyorlardı. Ama bir Recep Tayyip Erdoğan ki ‘Almanya’nın yaptığını Türk milleti de yapar’ dedi. ‘Alman halkının layık olduğu ne varsa Türk halkı da layıktır’ dedi. ‘Oralarda ne varsa Türkiye’de de olacak’ dedi ve o dönüşümün dinamiklerini koydu. Allaha şükürler olsun ki Türkiye, 12 yıl sonra ambulans helikopterleriyle, ambulans uçaklarıyla Kazakistan’daki kaza yapan tır şoförünü alıyor ve ülkesine getiriyor. Büyük ülke olmak, büyük devlet olmak ve ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışının hakkını vermek buralarda.”

  • BAŞKAN MAHÇİÇEK’E TEŞEKKÜR

Bakan Müezzinoğlu, sözlerini Başkan Mahçiçek’i tebrik ederek sürdürdü. Yapılacak konutların gönlü sıcak insanları, sıcak yuvalara kavuşturacağını dile getiren Müezzinoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugünde OnikişubatBelediyemizin 600 vatandaşımızı sıcak yuvalara kavuşturacak projesinin temelini atıyoruz. Ben başkanımızı tebrik ediyorum. Çünkü süre olarak da 1,5 yıl gibi kısa bir sürede proje tamamlanacak. Bu gün Kahramanmaraş’ta hava soğuk ama hissettiğim gönüllerin sıcaklığı. İnşallah o sıcaklık 1,5 yıl sonra garip gurebanın yuvalarının sıcaklığına dönüşecek. Bu evler, ailelerimizin, gençlerin, çocukların yarınlara umutla güvenle baktığı yerler haline gelecek. Bu insanlar, ‘Benim ilim Kahramanmaraş, benim ilçem Onikişubat, benim ülkem Türkiye cumhuriyeti ve bu ülkenin vatandaşı olmaktan, bu ilçede doğmuş, büyümüş olmaktan onur ve gurur duyuyorum’ diyecekler. Böylece ülkemizin yarınları bugünden daha güzel olacak.”

“VATANDAŞLARIMIZI BARAKALARDAN VE KİRALIK EVLERDEN KURTARACAĞIZ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise her yönüyle sosyal bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Tamamlanacak konutların TSE standartlarında olacağını ve her ayrıntının düşünüldüğünü kaydeden Mahçiçek, şunları ifade etti:

“Amacımız sizleri barakalardan, kiralık evlerden kurtarmak. Bugün de bir 12 Şubat gününde temelimizi atıyoruz. Burası huzur içinde oturacağınız evler olacak. Çok fazla geciktirmeden 1,5 sene içinde teslim edeceğiz. Kahramanmaraşlımızı uluslararası ölçekte yaşanılabilir kentler sıralamasında en ön sıralara taşımak için her alanda çalışmaya devam edeceğiz. Bunun için bilgimiz donanımımız var. Bu memleket gelecek dönemde yeni Türkiye’nin yeni Kahramanmaraş’ı olacak. Bundan endişeniz olmasın. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, burada pozitif bir ayrımcılık yaptık ve engelli kardeşlerimize giriş katlarında 24 daire ayırdık. İnşallah bir sonraki projemizde şehit ailelerimizi de gözeteceğiz ve onlara da konut yapacağız. Biraz önce belirttiğim gibi bugün Kahramanmaraş’ın kurtuluş günü, sayın bakanımız da bizleri şereflendirdi, onurlandırdı. Bu temel atma merasimimizde bizlerle beraber oldu. Kendisine hepiniz adına ‘hoş geldiniz’ diyor saygılarımı sunuyorum. Projemizin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

“KAHRAMANMARAŞ’I EL BİRLİĞİYLE YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, merkezde bulunan 3 belediye ile Kahramanmaraş’a en kaliteli hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Erkoç, şöyle konuştu:

“Göreve geldiğimizden beri yoğun bir çaba içerisinde çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi şehrimizde konut stokumuz çok kötü, evlerin bir çoğu eskimiş durumda. İşte biz bunun için ant içtik yola çıkarken. Bu şehrin güzel insanlarını daha güzel konutlara kavuşturacağız dedik. Bu konuda belediyeler olarak öncülük yapacağız. Bunun farkında olarak göreve başladık. Bugün burada 12 Şubat belediyemiz 600 konutu başlatıyor. İnşallah bunların devamı gelecek. Çamlık bölgemizde bin 500 konut için projeye bir süre sonra başlayacağız. Yine çevre ve şehircilik bakanlığımız ile Önsen tarafında da 400 dönümlük bir alanın tahsisi bitmek üzere arsa üreterek konut maliyetini düşüneceğiz. Önümüzdeki beş yıl içinde merkezde 10 bin konut yapmayı amaçlıyoruz. Yani hep birlikte Kahramanmaraş’ı yeniden inşa edeceğiz.”

“HANEFİ BAŞKAN GÖNÜLLERE GİRMEYİ BİLİYOR”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu da Başkan Mahçiçek’in, siyaseten ve yerel yönetimler noktasında örnek bir insan olduğunu kaydetti. Ramazanoğlu, “Hanefi Bey bir Kahramanmaraş uzmanı. Bunun yanında Fatih Erkoç gibi bir mühendis ve Necati Okay gibi bir üçlü bir araya gelince Maraş’ı merkezden başlayarak markalaştıracaklarına inanıyorum. Değerli kardeşlerim Hanefi Mahçiçek ağabeyimiz damardan girmeyi biliyor. 292 tane 2+1, 306 tane de 3+1 olmak üzere toplam 598 konutu projelendirirken, 24 tanesini engelli kardeşlerimize ayırmış ve bunu sayın bakanımızın çok takdir edeceğine inanıyorum. Ayrıca şehitlerimiz için de benzer projeler yapacağını belirtiyor. Gerçekten damarlarımızda dolaşıyorsun Hanefi abi. Teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bu projemize emek veren herkesi kutluyor, konutların ailelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde projenin temeli atıldı. Törene, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KONUT 7 KONUT 9 KONUT 1 KONUT 4 KONUT 6

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,5145

SATIŞ

32,5417

FARK

% 0.25
Dolar EURO

ALIŞ

34,7232

SATIŞ

34,7477

FARK

% 0.04
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,4554

SATIŞ

40,5179

FARK

% 0.09
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,6355

SATIŞ

35,6658

FARK

% 0.16
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,6181

SATIŞ

23,6355

FARK

% 0.29
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.981,24

SATIŞ

4.068,84

FARK

% 1,07
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.488,27

SATIŞ

2.488,59

FARK

% 1,07
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.077.276

DEĞİŞİM

3.801

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER