DOLAR 32,5895 % 0.28
EURO 34,7718 % 0.05
GRAM ALTIN 2.489,90 % 0,22
ÇEYREK A. 4.070,99 % 0,22
BITCOIN 2.076.063 3.493
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Temiz Okul, Sağlıklı Nesil

Son Güncelleme :

26 Şubat 2019 - 14:42

/ kez okundu.
Temiz Okul, Sağlıklı Nesil
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen “Temiz Okul, Sağlıklı Nesil” projesi kapsamında ilk ve ortaokul öğrencileri, aldıkları hijyen eğitiminin ardından okullarının etrafında öğretmenleriyle temizlik yaptı.

Kent merkezi ve ilçelerde uygulanan proje kapsamında, merkez Onikişubat ilçesi Arif Balduk Ortaokulunda öğrencilere kişisel, okul, sınıf ve çevre temizliği eğitimi verildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Duran Doğan, projeyi il genelindeki ilk ve ortaokullarda aynı anda başlattıklarını söyledi.

Proje kapsamında 120 okula firmaların katkısıyla temizlik yardımında bulunduklarını dile getiren Doğan, desteklerinden dolayı firmalara teşekkür etti.

Projeyle öğrencilerde temizlik farkındalığı oluşturmak istediklerini kaydeden Doğan, “Bugünün çocukları yarının büyükleri olacaklar. Geleceğimizi kuracaklar. Gelişmiş, uygar ve modern bir toplum olmanın en önemli göstergelerinden biri temiz olmak. Sadece çevre temizliği değil, kişisel temizlik de önemli. Bu anlamda çocuklarımızı geleceğe hazırlamak istiyoruz.” dedi.

Öğrencilere okul temizliğinden tutun, el yıkama ve diş fırçalama gibi kişisel bakımlarına kadar eğitim verildiğini ifade eden Doğan, projeyi öğrencilerin geleceği açısından önemli bulduklarını belirtti.

Okulun İngilizce öğretmenlerinden Esra Demirkol Tanrıverdi ise çalışmanın öğrenciler açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Öğrencilerden Hayriye Ertürk de çevre temiz tutulduğunda dünyanın daha güzel olacağını belirterek, herkesi çevreyi temiz tutmaya davet etti.

Okul Müdürü Cemil Şahin’in de konuşma yaptığı etkinlikte öğrenciler, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları Duran Doğan ve Ahmet Akkuncü, öğretmenler ve idareciler, okulların etrafında çevre temizliği yaptı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.