DOLAR 32,5600 % 0.24
EURO 34,7851 % 0.02
GRAM ALTIN 2.491,07 % 0,26
ÇEYREK A. 4.072,89 % 0,26
BITCOIN 2.048.272 1.446
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Tekstil sektörü büyümesini sürdürecek

Son Güncelleme :

05 Kasım 2015 - 11:05

/ kez okundu.
Tekstil sektörü büyümesini sürdürecek
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Moda haftalarına Türk kumaşları ve Türk tasarımı damga vuracak

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, “Yapılan ar-ge çalışmaları ile tekstil sektörü büyümesini sürdürecek. Tasarım ve nitelikli üretim ile de yurt dışındaki moda haftalarına Türk kumaşları ve Türk tasarımı damga vuracak” dedi.

IMG_1747

Karaküçük, Adana Sheraton Otel’de Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın defilesi ve ödül törenine katılarak bir değerlendirme yaptı.

IMG_2022

Her aşaması ayrı bir emek verilen tekstilin büyümesi Kahramanmaraş ve bölge için çok önemli diyen Karaküçük, “Belli markalara Kahramanmaraş kumaş temin ediyor. Yüzyıllardan bu yana kahramanlığı ve çalışkanlığı ile nam salmış Kahramanmaraş, şimdi de, katma değeri yüksek ve nitelikli ürünler üretmesi ile nam salmaya devam edecek. Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen bu organizasyon bize gösterdi ki; moda haftalarını süsleyen bundan sonra Türk tekstil üreticisinin ürettiği ürünler ve Türk tasarımcıların nadide eserleri olacak” dedi.

IMG_1657

KATMA DEĞERLİ ÜRENLER ÜRETMEK ÇOK ÖNEMLİ

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, önemli olanın üretmek değil nitelikli üretim yapmak olduğunu belirterek, “Üç üretip bire satacağımıza bir üretim üçe satmamız gerekir. Bunun adı nitelikli üretim oluyor. Son zamanlarda ileri teknoloji ile tesislerimizde nitelikli ürenler çıkarmaya başladık. Bunun devamı ülkemizin 2023, 2050 ve 2071 hedeflerinde daha da yakından görülebilir. Çalışkanlığın yanı sıra ar-ge, inovasyon ve tasarıma büyük önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

DEFİLELER GENÇLERİ MOTİVE EDİYOR

Özellikle Tekstil ve Güzel Sanatlar Fakültesi Moda tasarımı öğrencilerinin birlikte uyum içerisinde çalıştıklarını kaydeden Karaküçük: “İki bölüm öğrencilerinin ortaya çıkardığı ürünler burada sergilendi. Burada gördük ki gençlerimiz azimle şevkle çalışıyor. Hem Adanalı işadamları hem de Kahramanmaraşlı işadamları kendi şehirlerindeki öğrencilere büyük destek veriyor. Bu destek sayesinde buradan mezun olan öğrencilere gelecek Türkiye’sine büyük dokunuşlar yapacak” dedi.

GELECEK YETENEKLİ ELLERDE

Gelecek Türkiye’sini yetenekli ellerin çizeceğine değinen Başkan Karaküçük son olarak şunları kaydetti: “Gelecek Türkiye’sini aşkla şevkle üreten yeni nesil kalkındıracak. Bunun olması için Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden geleni yapıyoruz. Yetenekli eller Tekstil’den otomotive, otomotivden dayanaklı tüketim mallarına kadar birçok sektörde Türkiye için çalışacak. Kalkınma hamlesi böylelikle oluşacak”

SIRADAN BİR DEFİLE DEĞİL

Adana Sanayi Odası ve Akdeniz Tekstil İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışmasını sadece bu geceye veya sonuca endeksli bir etkinlik sıradan bir yarışma olarak görmediklerini ifade etti. Kıvanç, “Gerçekleştirmek istediğimiz yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan insanların gönül zenginliğini, kültürünü, yaşam tarzını harmanlayarak kendini ifade etmesi bunlara anlamlı bir değer kazandırmasıdır. Yarışmamızın tıpkı bir kumaşın ortaya çıkışı gibi, emek isteyen ve her aşamasında adaylarımıza değer katan bir yapısı var. Bu açıdan bakınca biz ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışmasının başlı başına bir okul olduğunu düşünüyoruz. Bugün ülkemizde en fazla katma değer yaratan tekstil ve konfeksiyon sektörü gücünü sahip olduğu bu sağlam temellerden almaktadır” diye konuştu.

HEDEFİMİZ KATMA DEĞER ÜRETİM YAPABİLMEK

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise özellikle son yıllarda gerek tasarım, gerek Ar-Ge konusunda ihracatçı birliklerin çok önemli organizasyonlar gerçekleştirdiğini kaydederek, “Çünkü bundan sonraki hedefimiz çok üretmek değil, tam tersi katma değerli üretim yapabilmek. Katma değerli üretim yapabilmenin yolu da tasarımdan, Ar-Ge, inovasyondan ve markadan geçiyor” ifadelerini kullandı.

Geceye Kahramanmaraş’tan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öksüz ve Oda Genel Sekreteri Akif Pakdil katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,5469

SATIŞ

32,5600

FARK

% 0.24
Dolar EURO

ALIŞ

34,6922

SATIŞ

34,7851

FARK

% 0.02
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,4885

SATIŞ

40,5409

FARK

% -0.19
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,6860

SATIŞ

35,7240

FARK

% 0.3
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,6207

SATIŞ

23,6370

FARK

% 0.17
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.985,09

SATIŞ

4.072,89

FARK

% 0,26
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.490,68

SATIŞ

2.491,07

FARK

% 0,26
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.048.272

DEĞİŞİM

1.446

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER