DOLAR 32,3273 % 0.22
EURO 35,1092 % -0.13
GRAM ALTIN 2.308,42 % 1,36
ÇEYREK A. 3.774,26 % 1,36
BITCOIN 2.288.335 2.61
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Teknokent’te Buluşma Gerçekleşti

Son Güncelleme :

07 Ağustos 2019 - 15:50

/ kez okundu.
Teknokent’te Buluşma Gerçekleşti
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Teknokent YöneticiA.Ş. (Teknokent) ve Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) işbirliğinde 1. Teknokent-Sanayi ve Ar-Ge Merkezleri Buluşması gerçekleştirildi.

Teknokent’te yer alan firma temsilcileri ile Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren sektör temsilcilerinin katıldığı, Teknokent Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, toplumun refahı ve mutluluğu için gayret gösterdiklerini belirterek toplumların kalkınmasında ekonomik değerlerin çok önemli bir alt yapıyı oluşturduğunu ifade etti.

Rektör Can, “Ar-Ge çalışmalarının kalkınmada ileri teknoloji ve bilişim teknolojilerini ortaya koyma ve hayatın istifadesine sunmadadaçok büyük önemi var. Ar-Ge çalışmaları uzun, zahmetli ve meşakkatli ancak sonucu ülkelerin refahına, mutluluğuna götüren bir titiz çalışmalardır. Ben bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum.

Devletimiz de Ar-Ge konularına önem vermekle birlikte her türlü destek ve imkanıda sağlıyor. Biz de burada yaptığımız çalışmalarla devletimizin ve milletimizin yüzünü ağartacak Ar-Ge çalışmalarına imza atıyoruz. Bu toplantıların ise üniversite-sanayi işbirliği içerisinde yapılmasını önemsiyor ve faydalı olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş yaptığı konuşmada, 1. Teknokent-Sanayi ve Ar-Ge Merkezleri Buluşmasının ilk defa yapıldığını ve geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirterekKahramanmaraş’ta 13 Ar-Ge merkezi açıldığını söyledi.

Yerli, yenilikçi ve katma değeri yüksek, patenti vatanımıza milletimize ait yapılan ürünlerin önemine değinenKahramanmaraş Sanayi ve teknoloji İl MüdürüMehmet Uzun ise “Devletimizin Ar-Ge yatırımlarını önemsemesiyle birlikte Kahramanmaraş’ta Ar-Ge merkezleri her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda toplantının önemine binaen Ar-Ge merkezlerinin bir araya gelerek sorunlarını ve önerilerini gündeme getirmesinin fayda sağlayacağına inanıyor ve bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpasatan da Ar-Ge kuruluşlarının önemli olduğunu kaydederek “Biz bu zamana kadar emeğe yatırım yaptıkama artık daha çok akla yatırım yapmak istiyoruz, bu yüzden de bu platformdayız. Biz bu birliktelikten şehrimize katkı,bereket ve bilim doğacağına inanıyoruz ve güveniyoruz. Toplantıya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum ve ekiplerimize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Programda, Arneca Teknoloji Danışmanlık firmasından Celal Kanat, T-Soft Tekrom Teknoloji A.Ş.’den Avni Arıkan, Bebiller Yazılım firmasından Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Tokur, Milsafe Siber Güvenlik ve Danışmanlık firmasından Kurtuluş Karasu ve Okan Danışmanlık Bilişim firmasından Okan Tambay faaliyet gösterdikleri sektördeki Ar-Ge ürünleri ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.